Bruvo Besparen Energiefactuur

Besparen op energie? Energiefactuur zonder zorgen

We willen allemaal energie besparen, maar hoe verbruiken we minder in de praktijk?
Het hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips omtrent energieverbruik zit u goed!

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Besparen op energie: tegenwoordig een must

We moeten het je vast niet opnieuw vertellen: onze huidige energiecrisis is er één om u’ tegen te zeggen. Daarom gaat iedereen op zoek naar tips voor minder energieverbruik. Gelukkig zijn er een aantal tips die weinig moeite vragen, maar grote gevolgen hebben. 

Denk bijvoorbeeld aan het sluipverbruik dat zich afspeelt in je woning. Een oplader van een telefoon, een televisie of een koffiemachine dat 24/​24u op stand-by staat, verbruikt onnodig elektriciteit. 

Maak er daarom de gewoonte van om je apparatuur volledig af te zetten of uit het stopcontact te halen wanneer je t niet gebruikt. En dit is slechts één van de vele handige tips om energie te besparen. Hou zeker ook volgende zaken in het achterhoofd: 

Ontlucht je radiatoren

Als je het rendement van je radiatoren wil verhogen, kan je ze maar beter tijdig ontluchten. Niet alleen zorgt dit voor een sneller en gelijker opwarmen van je woonst, maar het vraagt ook veel minder energie en moeite.

Zo woon je comfortabeler én hou je de energiefactuur onder controle. Is je radiator onderaan warm en bovenaan koud? Dan hebben ze dringend een onderhoudsbeurt nodig!

Plaats radiatorfolie

Wanneer je aluminiumfolie aan de achterkant van je radiatoren plaatst, zorgt dit voor een reflecteren van de warmte. Zo stuur je de warmte weer naar binnen – in plaats van naar buiten via de muren.

Vul spouwmuren op

Is je huis voor 1980 gebouwd? Dan is de kans groot dat je muren niet goed geïsoleerd zijn. Dat is jammer, want zo verspil je heel wat warmte en geld. Geen zorgen, want je hoeft je huis niet volledig af te breken om goed te isoleren. Je kan eenvoudigweg isolatiemiddel laten inspuiten via kleine openingen in de muur. 

Deze oplossing is niet alleen snel en eenvoudig, maar is ook financieel interessant: je kan er een aantal premies van de overheid voor opvragen. 

Sluit je gordijnen 

Sluit je gordijnen wanneer je thuis bent. Zo blijft de warmte binnen en hoef je de verwarming niet hoger te zetten. Het is een eenvoudig trucje waarmee je toch wat bespaart. Let er wel goed op dat je gordijnen de radiatoren niet bedekken!

Hou je woning op eenzelfde temperatuur

Wist je dat het meer energie kost om een volledig afgekoelde woning naar een aangename gevoelstemperatuur te brengen dan je verwarming te laten draaien? Dat wil niet zeggen dat je thermostaat voortdurend op 20°C moet staan, maar zorg er wel voor dat de temperatuur nooit onder 16°C zakt. Je zal merken dat je verwarmingsinstallatie minder verbruikt om de temperatuur weer te doen stijgen.


Plaats isolerende ramen en deuren

Wil je echt garantie op een lage energiefactuur? Dan kies je er best voor om oude ramen en deuren te vervangen door nieuwe ramen en deuren. De nieuwe materialen zorgen voor een uitstekende isolatie en een gegarandeerd verschil op je factuur. 

Natuurlijk zit je hiervoor goed bij ons: wij kennen tenslotte wel wat van isolatie! Kom gerust langs met al je vragen en wensen – en dan tekenen wij een isolatieplan op maat voor je op.


Ramen en deuren laten isoleren voor minder energieverbruik?

Contacteer ons: wij weten als geen ander welke beglazing voor jou perfect is – en werken zo samen met jou aan een duurzame woning. Wil je daarnaast nog andere tips voor een lager energieverbruik? Ook die delen we graag met jou tijdens een eerste kennismaking. Leg gauw een afspraak vast – en kijk uit naar een lage energiefactuur zonder zorgen! 


Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan
Menu