Jpg2048 7047

Hier moet je op letten bij de afwerking van je ramen

Hier moet je op letten bij de afwerking van je ramen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede afwerking van je nieuwe ramen is. Dat heeft verschillende redenen. Een goede afwerking van je ramen is niet enkel belangrijk voor het zicht, het draagt ook bij aan een goede isolatie en langere levensduur. Om je hier zo goed mogelijk rond te informeren, vertellen je meer over de binnen- en buitenafwerking, hoekverbinding en extra mogelijkheden met betrekking tot je raamafwerking. Hier gaan we!

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Afgewerkte binnenkant: zorgt voor één geheel

Je interieur is voor jou natuurlijk super belangrijk. Alles moet mooi afgewerkt zijn, ook de binnenkant van je ramen. Zo vormt je woning een mooi geheel. Daarom kan je zelf kiezen welke afwerking jouw voorkeur draagt. Kies voor dagkantprofielen, een vensterbank en/​of afdichting.

Dagkantprofielen

Als je een mooie overgang wil tussen raam en muur, kies je best voor dagkantprofielen. Deze isoleren goed, zijn stijlvol en te verkrijgen in verschillende materialen en kleuren. Denk aan MDF, gyproc, PVC of volschuim.

Vensterbank

Vensterbanken zijn niet alleen praktisch om iets op te zetten of om als extra zitplaats te gebruiken, maar zijn ook onderhoudsvriendelijk, krasvast, UV-bestendig en waterafstotend. 

Afdichting

Deze afwerking is voornamelijk belangrijk voor de isolatie. Een goede afdichting is belangrijk om je ramen luchtdicht en zo tochtvrij te maken. Dit zorgt op zijn beurt dan weer voor goede isolatie, waardoor warmte niet meer naar buiten of koude niet naar binnen kan kruipen.


Een afgewerkte buitenkant om de levensduur te verhogen

Je gevel, ramen en deuren bepalen samen de uitstraling van je huis. Dankzij een piekfijne afwerking van deze drie geniet je van een mooi geïntegreerd geheel. Als we het dan specifiek over ramen hebben, zien we dat dorpels erg functioneel zijn. Water voert zo snel en gemakkelijk af na een hevige regenbui, waardoor het zich niet ophoopt bij het kozijn. 

Extra opvulling is ook een goede optie om ervoor te zorgen dat het raam mooi aansluit op je gevel. Hoe beter de afwerking aan de buitenkant, hoe langer je ramen zullen meegaan. Ze moeten dan ook heel wat stormen kunnen doorstaan in dat Belgenlandje… 

Hoekverbinding: vermijd kieren en oneffenheden

Als je verschillende ramen hebt, wil je natuurlijk dat die mooi op elkaar aansluiten. Dat kan perfect dankzij een horizontale of diagonale hoekverbinding. Het voordeel? Je hebt geen last van kieren of oneffenheden: je ramen vormen een mooi geheel.

Meer weten over de afwerking van je ramen?

Naast de bovenvermelde binnen‑, buiten‑, en hoekafwerking, heeft Bruynseels-Vochten nog andere extra’s in petto. Neem zeker een kijkje hoe je ramen nog meer kan personaliseren. Maak een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte op!


Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan
Menu