Vandesyde01

Hoe hou jij je veranda aangenaam koel in de zomer?

Hoe hou jij je veranda aangenaam koel in de zomer?

Wanneer we iets geleerd hebben van de zomer van 2020 (en de hittegolven die daarbij kwamen kijken), is het wel het belang van de nodige verkoeling in huis. En, voor diegenen die vorig jaar al een veranda hadden, het belang van een aangenaam koele veranda. Heb jij geleerd uit je fouten van vorig jaar – of komt er deze zomer een veranda aan en wil je goed voorbereid zijn op de zomer van dit jaar? Slim! Wij geven alvast een aantal tips mee om ervoor te zorgen dat jouw veranda aangenaam koel blijft in de zomer, zodat jij altijd een plek kan vinden om even uit te puffen. Hier gaan we!

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan

#1 Interne en externe zonwering

Externe zonwering is de meest efficiënte oplossing om de zonnestralen nog voor ze het glas raken tegen te houden. Denk aan een uitschuifbaar dak of aan slim geplaatste lamellen die je, afhankelijk van je nood aan zonlicht, kan wisselen. Daarnaast kan je ook intern voor zonwering zorgen, zoals door het ophangen van zware gordijnen. 

Interne zonwering is niet de beste stand alone oplossing, omdat het de zon pas tegenhoudt wanneer deze al door het glas is – combineer daarom best altijd intern met extern.

#2 Zonwerend glas

Speelt glas’ de hoofdrol in jouw veranda, zoals in de vorm van een glazen dak of grote raampartijen? Dan is het slim om voor zonwerend glas te kiezen. Dit type beglazing werd voorzien van een speciale coating’, die een deel van die warme zonnestralen tegenhoudt. Zonwerend glas houdt de ergste hitte niet buiten, maar vermindert wél het risico op oververhitting – zeker in combinatie met andere soorten zonwering. 

#3 Planten

Een excuus nodig om nog meer planten in huis te halen? Voila: je hebt het! Want een slimme plaatsing van de juiste planten in én voor je veranda, is ook een uitstekende manier om voor verkoeling te zorgen. Niet alleen zorgen deze groene schatten voor een fantastische luchtkwaliteit, maar wanneer je ze ook nog eens tegen of voor de raam zet, zullen ze veel zonlicht absorberen en tegenhouden. Daarnaast zorgen planten buiten, vlak voor de veranda, ook voor extra warmte in de winter. Nu heb je dus een excuus om zowel te investeren in huiskamerplanten als in buitenplanten! 

#4 Installeer airconditioning 

En dan is er natuurlijk nog de logische oplossing; het installeren van airconditioning. Deze oplossing is een hele investering, maar wel een investering waar je jaarrond van kan genieten. Want een goeie airco zorgt niet enkel voor de nodige verkoeling op de heetste dagen van het jaar, maar kan ook voor verwarming zorgen in de winter. Win-win!


#5 Voldoende ventilatie

Een goed ventilatiesysteem is eigenlijk altijd belangrijk: winter én zomer. Het zorgt voor een goede luchtkwaliteit in de ruimte, én voorkomt schimmel en vocht. Slim voor je gezondheid, dus, maar ook voor de portefeuille. 

Daarnaast zorgt goeie ventilatie ook voor meer verkoeling in de ruimte op warme zomerdagen. Je kan kiezen voor ventilatie door middel van openschuivende of kantelende glaspanelen, maar ook automatische ventilatie – via een afzuigsysteem – is een goede optie. Aarzel zeker niet om ons te vragen naar de verschillende mogelijkheden!

Meer weten? Kom zeker langs!

Op zoek naar een nieuwe veranda – of heeft jouw bestaande veranda enkele upgrades nodig om de zomer te overleven? Neem gerust contact met ons op. Kies tussen het aanvragen van een gratis online offerte – of een real life bezoekje in één van onze showrooms in Kalmthout of Ekeren. Wij staan alvast te trappelen om jou je ultieme droomveranda te bezorgen. Tot snel! 

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan
Menu