Hoe veilig is een schuifraam?
Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Als je dat doet, kan je je schuifraam perfect bestand maken tegen de handigste inbreker.
Een veilig schuifraam nodig?
Kom een kijkje nemen in een van onze toonzalen en laat je adviseren door onze experts.
Ik kom langs!Schuifraam of deur?
Een schuifraam of toch een opendraaiende deur? Laat je niet tegenhouden door twijfels over de beveiliging: een schuifraam is even veilig als een gewone deur, als je maar zorgt voor de nodige inbraakbeveiliging. Voor een brede raampartij kan een schuifraam zeker de beste keuze zijn: het is breder uit te voeren, ruimtebesparend en het maakt van je binnen- en buitenruimte een mooi geheel. Als dat is wat je graag wil, ga dan voor een schuifraam.
Uithefbeveiliging
Hoe stevig je schuifraam ook is, als je het onvoldoende beveiligt is het voor inbrekers een koud kunstje om het slot open te breken en je schuifraam uit de rails te tillen. Gelukkig bestaat er ook iets als uithefbeveiliging, waardoor je schuifraam gewoon op zijn plaats blijft zitten. Zeker een aanrader dus!
Rolluiken als barrière
Rolluiken zijn altijd een goede barrière tegen inbrekers. Ook voor schuiframen kan je rolluiken voorzien. Je krijgt er meteen meer privacy mee en je isoleert je woning nog beter. Of je nu opteert voor rolluiken in PVC of aluminium maakt voor de beveiliging niet veel uit. Het zijn allebei harde en sterke materialen die perfect geschikt zijn voor rolluiken.
Glas waar je niet doorkomt
Maak je je echt zorgen omdat je schuifraam makkelijk toegankelijk is voor ongewenst bezoek? Als je wat afgelegen woont en je schuifraam zit aan de achterkant van je woning, dan investeer je best in inbraakwerend glas. Dit type glas is zo geproduceerd dat het extra hard is. Daardoor biedt het vijf keer meer weerstand dan gewoon glas. Je komt er dus niet zomaar door.
Met inbraakwerend glas hoef je trouwens niet in te boeten aan isolatiewaarde. Het geharde glas bestaat net zo goed als gewoon glas in verschillende soorten, van dubbel en driedubbel glas tot zonwerende en akoestische beglazing.
Veiligheidssloten
Gewone sloten zijn door inbrekers in een mum van tijd open te krijgen. Meerpuntsluitingen zijn daarom een betere optie voor je schuifraam. Zo’n type slot maakt je schuifraam vast op meerdere punten. Opgelet, het ene meerpuntsslot is het andere niet. Check daarom of je slot het SKG-keurmerk draagt. SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is een onafhankelijke organisatie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Met een slot met SKG-keurmerk zit je dus gebeiteld.
Meer beveiligingstips
Inbraakbeveiliging voor een schuifraam is absoluut nodig, maar vergeet niet om ook rekening te houden met een paar eenvoudige huis-en-tuin-en-keukentips.
- Zorg er bijvoorbeeld voor dat je huis altijd bewoond lijkt, ook wanneer je een tijd met vakantie gaat.
- De brievenbus elke dag door een buur laten leeghalen, het licht regelmatig doen aan- en uitgaan met een tijdschakelaar, … het ligt voor de hand maar het wordt toch vaak vergeten.
- Ook buitenverlichting, eventueel met bewegingssensoren, maakt je huis minder aantrekkelijk voor inbrekers.
- En natuurlijk: nooit een huissleutel buiten verstoppen!
Een veilig schuifraam nodig?
Kom een kijkje nemen in een van onze toonzalen en laat je adviseren door onze experts.
Ik kom langs!