Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas: wat moet u erover weten?

Wat moet u allemaal weten over hoogrendementsglas?

Ondertussen weet je het al wel: wat duurzaamheid in huis betreft, zijn kwalitatieve kozijnen en deuren een absolute must. Maar liefst 15% van al het warmteverlies in jouw woning vindt plaats via de beglazing. Jup: ook wanneer u trots eigenaar bent van dubbele beglazing. Een handige vergelijking… hoogrendementsglas isoleert drie keer beter dan standaard’ dubbele beglazing. Met andere woorden: hitte blijft buiten in de zomer, warmte blijft binnen in de winter – en uw energierekening ziet er een stuk vriendelijker uit op het einde van de rit. Maar wat moet u er nog over weten? Wij vertellen u er alles over!

Meer weten over hoogrendementsglas? Contacteer ons!

Meer weten over deze fantastische beglazing - en over hoe de juiste profielen al deze positieve eigenschappen nog meer versterken? Aarzel dan niet om langs te komen bij Bruynseels-Vochten. Wij vertellen je er graag alles over. Tot dan?

Neem contact op

Wat is hoogrendementsglas nu eigenlijk?

Behalve een goede keuze, bedoel u? Wel, wij leggen het graag uit. Hoogrendementsglas bestaat uit twee, of drie, glasbladen. De ruimte tussen de glasbladen, wat we de spouw’ noemen, is opgevuld met een dun laagje lucht of edelgas. Deze laagjes zorgen voor een sterke verhoging van de isolatiewaarde. Daarnaast wordt er een specifieke coating aangebracht op het glas. Deze zorgt ervoor dat er minder warmte wordt doorgelaten.

De combinatie van de opgevulde spouw en die coating, die brengt heel wat voordelen met zich mee. Zoals eerder gezegd, minder warmteverlies. Maar als gevolg daarvan, zal u ook minder energie verbruiken én op het einde van rit dus lagere energierekeningen krijgen. Daarnaast zorgt hoogrendementsglas ook voor een vergroot wooncomfort: niet alleen de temperaturen zullen beter te controleren zijn, maar ook straatlawaai zal optimaal geminimaliseerd worden. Win-win!

Welke soorten hoogrendementsglas zijn er?

Er zijn vier soorten hoogrendementsglas, beginnende bij HR-glas’, de standaard, helemaal tot aan HR+++ glas’, het neusje van de goed geïsoleerde zalm. HR-glas is dus de basis – en bestaat uit twee glasbladen met droge lucht in de spouw. De U‑waarde bevindt zich tussen 1,2 en 1,6. Bij HR+ wordt er meestal een andere coating gebruikt – en bij HR++ glas wordt de droge lucht in de spouw vervangen door een edelgas. Het HR+++ glas heeft bovenop de andere coating en het edelgas ook nog een extra glasblad. Dit zorgt voor een U‑waarde rond de 0,6.

En hoe zit dat met de financiën?

U zag m vast al aankomen: jammer genoeg is het niet goedkoop om hoogrendementsglas te laten plaatsen.

Het loont om deze investering te bekijken als een zeer positieve langetermijninvestering. Per jaar zou u minstens een slordige 200 euro moeten besparen, wat betekent dat u de investering binnen een zevental jaar zal terugverdienen. En daarna? Daarna is het puur genieten van meer wooncomfort en lagere energierekeningen!

Meer weten over hoogrendementsglas? Contacteer ons!

Meer weten over deze fantastische beglazing - en over hoe de juiste profielen al deze positieve eigenschappen nog meer versterken? Aarzel dan niet om langs te komen bij Bruynseels-Vochten. Wij vertellen je er graag alles over. Tot dan?

Neem contact op
Menu