Bruvo Header

Inbraakpreventie? Bruynseels-Vochten staat u bij!

Inbraakpreventie? Bruynseels-Vochten.

We denken er liefst niet al te veel over na, maar jammer genoeg is het wél werkelijkheid: jaarlijks zijn er nog altijd heel wat Nederlandse gezinnen slachtoffer van inbraak. Een jammere zaak, maar niet onontkoombaar! Want, wanneer u investeert in anti-inbraak kozijnen en/​of anti-inbraakdeuren (bij Bruynseels-Vochten, bijvoorbeeld), kan u al heel wat potentiële inbraken uit de weg gaan. Welke stappen u zoal kan ondernemen op gebied van inbraakpreventie voor kozijnen en deuren? Wij lichten toe.

Meer weten over hoe wij jouw woning beveiligen?

Wat we je nu vertelden, da’s tenslotte maar het topje van de ijsberg. Meer weten hoe wij - en onze partners - jouw woning nog zoal kunnen beschermen tegen inbraak? Kom eens langs en dan vertellen we je er graag alles over.

Ik kom eens langs!

Rolluiken: de sleutel tot leefcomfort én veiligheid

Rolluiken brengen in eerste plaats een beter leefcomfort met zich mee: ze zijn een extra manier om je woning te isoleren, zorgen voor instant privacy en… ze bieden een heel nieuwe dimensie aan inbraakbeveiliging.

Logisch, ook: zowel PVC als aluminium zijn bijzonder harde en stevige materialen, die bijna niet te vervormen zijn. Met andere woorden: een veilige keuze die er ook nog eens mooi uitziet. Win-win!

Inbraakwerend glas

Wanneer je moet kiezen tussen al die verschillende soorten ramen en deuren, moet je ook rekening houden met al de verschillende soorten beglazing. Gelukkig moet je vandaag niet meer kiezen tussen goede isolatie of veilige beglazing, maar is dit nu een en-én verhaal. 

Wanneer je voor Bruynseels-Vochten kiest, en aangeeft dat je graag wat extra veiligheid in huis wil brengen, houden we hier rekening mee. En wanneer het over inbraakpreventie voor ramen gaat, is onze partner Sprimoglass dé specialist voorhanden. Zij bieden immers verschillende soorten inbraakwerend glas aan, die het heel wat moeilijker zullen maken om je huis binnen te dringen.

Veiligheidssloten

Het is logisch dat je op je ramen en deuren standaardsloten voorziet, maar ook hier kan wat extra aandacht voor veiligheid geen kwaad. De inbrekers van tegenwoordig zijn er tenslotte op getraind om de standaard huis‑, tuin‑, en keukensloten open te breken. 

Opteer daarom altijd voor meerpuntsluitingen op je deur: deze zitten op verschillende punten op slot. Kies bovendien voor sloten met het SKG-keurmerk: deze zijn niet enkel het neusje van de goedbeveiligde zalm, maar zijn daarnaast zo bekend dat ze potentiële inbrekers ook snel zullen ontmoedigen.

Eenvoudig beveiligen kan ook

Al bovenstaande maatregelen genomen? Hou dan zeker ook onderstaande tips in het achterhoofd. Zij zullen als het ware de kers op de inbraakpreventietaart zijn, aldus Politie Antwerpen!

1. Zorg dat het huis altijd bewoond lijkt

Ga je op vakantie? Heerlijk! Maar, neem wel wat extra veiligheidsmaatregelen, zodat je niet in mineur moet terugkomen… Zorg er daarom voor dat het lijkt alsof je gewoon thuis bent. Vraag iemand om je brievenbus leeg te halen, laat het licht regelmatig aanspringen en/​of vraag buren of vrienden om dagelijks even langs te komen. Heb je een oprit? Vraag dan aan je buren of ze daar af en toe hun auto parkeren: zo lijkt het alsof er dikwijls mensen in huis zijn.

2. Zorg dat je huis altijd goed zichtbaar is

Dit kan je op twee manieren doen. Indien mogelijk, is het altijd een goed idee om buitenverlichting te installeren: inbrekers houden niet van licht – en zullen daarom altijd huizen kiezen die volledig in duisternis gehuld zijn. Heb je een voortuin? Zorg er dan voor dat de begroeiing niet te zeer de hoogte ingaat: hoge struiken en/​of bomen zorgen voor beschutting waar dieven zich eenvoudig in kunnen verbergen.

3. Laat je sleutels nooit achter in of rond het huis

Het klinkt logisch, maar het is een fout die nog veel gemaakt wordt. Nog al te vaak laten mensen hun sleutel achter onder de deurmat of in een bloempot in de tuin. Hou er rekening mee dat inbrekers deze​‘veilige’ trucjes ook kennen! Geef daarom je sleutel, als je er dan toch één moet achterlaten, aan een vertrouwenspersoon.

Extra tip: heb je een voordeur met glas? Laat je sleutel dan nooit op de deur zitten, ook al ben je thuis. Dat maakt het immers eenvoudiger om binnen te geraken: de inbreker breekt simpelweg het glas en draait vervolgens de deur open met de sleutel.

Meer weten over inbraakpreventie voor ramen en deuren? Contacteer ons!

Wij geven je met veel plezier alle informatie die jij zoekt over degelijke anti-inbraakramen, anti-inbraakdeuren en alles wat daarmee te maken heeft. Aarzel dus niet langer dan nodig en contacteer ons vandaag nog. Wij beantwoorden graag al je vragen – en geven je, totaal vrijblijvend, al het advies waarnaar je op zoek bent. Aan huis of in onze toonzaal? Dat kies je helemaal zelf!

Meer weten over hoe wij jouw woning beveiligen?

Wat we je nu vertelden, da’s tenslotte maar het topje van de ijsberg. Meer weten hoe wij - en onze partners - jouw woning nog zoal kunnen beschermen tegen inbraak? Kom eens langs en dan vertellen we je er graag alles over.

Ik kom eens langs!
Menu