17Spr09 Prg Meeuwesen 09

Is een schuifraam even veilig als een deur?

De moderne woningen van vandaag hebben allemaal één ding gemeenschappelijk: veel licht, veel ruimte en veel ramen. Die grote glaspartijen zorgen voor luchtig wonen met veel natuurlijk daglicht, wat zorgt voor een rustgevende en kalme woning om in thuis te komen.


Niet zo heel gek, dus, dat veel mensen op zoek zijn naar schuiframen op maat in plaats van een klassieke deur. Niet alleen krijg je zo maximale lichtinval in huis, maar het neemt ook nog eens stukken minder ruimte in dan een traditionele deur. Maar is zo’n schuifraam even veilig als een deur of niet? Wij gaan er dieper op in.


Meer weten over schuiframen?

Neem contact op

De voordelen van schuiframen

Schuiframen komen met heel wat voordelen, wat je kan zien aan de toegenomen populariteit ervan. De esthetische meerwaarde haalden we hierboven al aan: meer daglicht, rust en ruimte in huis. Maar dat is niet alles!

Zo kan je bij een schuifraam op maat kiezen voor een veel breder oppervlak van een traditionele draaideur. Daarnaast kan je je schuifraam van vloer tot plafond laten reiken, wat de illusie van een hoger plafond geeft – en ook hier weer voor een toegenomen gevoel van ruimtelijkheid zorgt.

Daarnaast zorgt een schuifraam ook voor een verkleinde grens tussen binnen en buiten. Je terras of tuin sluit zo naadloos aan op je binnenruimte, waardoor buiten en binnen een verlengde van elkaar worden. En dit is niet alleen mooier, maar ook nog eens praktischer: met een schuifraam is het een eitje om dingen van buiten naar binnen, of omgekeerd, te verplaatsen. Die meubels dus snel buiten in dat stralende zonnetje zetten? Da’s geen moeite met zo’n handige schuifdeur! 


Onze beveiliging

Je ziet het: een schuifraam op maat komt met tig voordelen, allemaal met comfortabel wonen in t achterhoofd. Maar hoe zit het dan met die beveiliging? Wel, natuurlijk zijn er een aantal extra aandachtspunten om in t achterhoofd te houden. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen over te maken: de experts van Bruynseels-Vochten zorgen voor ultieme beveiliging van jouw schuifraam, zodat inbrekers geen kans maken om bij jou binnen te geraken. Reken bijvoorbeeld zeker op:

  • ijzersterke scharnieren en profielen die niet te forceren vallen;

  • een 4‑punts/​haaksluiting

  • inbraakwerend sluitnokken in hoogkwalitatief metaal

  • indien gewenst ook extra inbraakbeveiliging op maat 

Gelaagd glas tegen inbraak

Als laatste is natuurlijk ook de kwaliteit van het glas, het grootste deel van die raam, uitermate belangrijk. Daarom werken wij altijd met gelaagd glas: twee glasplaten met daartussen een laag folie. Wanneer iemand het glas dan probeert in te slaan, valt het glas niet uit elkaar, maar blijven de glasscherven in de folie kleven. Dit type glas combineren we moeiteloos met alle andere glasopties, zoals dubbel glas, driedubbel glas of hoogrendementsglas.

Toch nog vragen of bezorgdheden? Eén adres! 

Heb je toch nog wat zorgen wat de beveiliging van jouw schuifraam betreft? Niet heel gek! Maak daarom zeker een vrijblijvende afspraak met een van onze experts. Wij loodsen je door het volledige proces – en gaan indien gewenst wat dieper in op alles verschillende soorten beveiliging die wij (extra) kunnen installeren. Zo maken we van jouw woning samen een ondoordringbaar fort! Tot gauw? 

Meer weten over schuiframen?

Neem contact op
Menu