Isolerend en superisolerend glas

De voordelen van kunststof? Die zijn echt (kunsts)TOF!

De voordelen van kunststof? Die zijn echt (kunsts)TOF!

Iedereen heeft vast al weleens gehoord van dat hippe kunststof. Het is tenslotte een zeer populair materiaal om voor te kiezen wanneer u op zoek bent naar nieuwe kozijnen en deuren. Maar waarom is dat kunststof, ook weleens PVC of polyvinylchloride’ genoemd, nu precies zo’n topper in de wereld van kozijnen en deuren? Aha! Dat kunnen wij u vertellen, natuurlijk. Hier gaan we!


Ik wil een afspraak

Contacteer ons!

#1 PVC ramen en deuren: duurzaam, duurzamer, duurzaamst!

Wij zeggen altijd:​‘toeval bestaat niet’. Maar weet je wat? Toen PVC in 1883 ontdekt werd, bleek dit toch een toevalligheid te zijn! Nu, wij klagen niet, natuurlijk. Want dit​‘ongelukje’ bracht tenslotte een materiaal met zich mee dat bijzonder duurzaam te verwerken én af te breken is. 

Zo bestaat PVC niet enkel uit goedkope en talrijk aanwezige grondstoffen, maar is het ook nog eens voor de volledige 100% recycleerbaar op een milieuvriendelijke manier. En het is dan ook exact om deze reden dat heel wat producten uit onze dagelijkse omgeving een PVC-basis hebben. Denk maar aan: auto-onderdelen, isolatie in kabels, langspeelplaten,… en, ja. Ramen en deuren, natuurlijk.

#2 PVC: goeie isolatie en een vriendelijke energierekening

Dus, we hebben al duurzaamheid als één van de belangrijkste voordelen van pvc. Check. Maar wist jij dat kunststof ramen en deuren ook nog eens de hoogste punten scoren op gebied van isolatie? Echt waar. Wanneer je kiest voor PVC in huis, kies je tevens ook voor aangename temperaturen in de woning. Jup, ook wanneer het vriest dat het kraakt – of wanneer de zon op haar hoogste punt staat. 

Met andere woorden: PVC ramen en deuren houden de warmte binnen en de vrieskou buiten, waardoor er zelden kostbare energie verloren gaat. Dat telt niet enkel mee qua wooncomfort, maar zal je ook merken aan je energierekening: omdat jouw PVC ramen en deuren hard aan t werk zijn om de warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer, zal je minder moeten stoken. 

Bovendien staan kunststof ramen en deuren ook bekend om hun goeie akoestische isolatie. Perfect voor diegenen die graag enkele uurtjes op een drumstel spenderen – of wanneer je woont aan een drukke straat, bijvoorbeeld.

#4 Minder betalen voor meer opties? Da’s PVC.

Zoals we eerder al vermeldden, zijn de grondstoffen voor PVC talrijk aanwezig, wat hen meteen ook een stuk goedkoper maakt dan andere opties. Kunststof kozijnen en deuren zijn dus uitermate betaalbaar, wat natuurlijk al een aantrekkelijk pluspunt op zich is. Maareuh… dat is niet alles! Dacht u te moeten inboeten op gebied van keuze, in ruil voor een vriendelijk prijskaartje? Fout! U kan tenslotte kiezen tussen heel wat RAL-kleuren. Keuze te over, wanneer je kiest voor kunststof ramen en deuren! Aarzel niet om ons te contacteren wanneer u hier meer over wil weten, hé. Wij vertellen het u graag.

#4 Met PVC betaal je minder voor meer


Zoals we eerder al vermeldden, zijn de grondstoffen voor PVC talrijk aanwezig, wat hen meteen ook een stuk goedkoper maakt dan andere opties. Kunststof ramen en deuren zijn dus uitermate betaalbaar, wat natuurlijk al een aantrekkelijk pluspunt op zich is. 

Maareuh… dat is niet alles! Dacht je te moeten inboeten op gebied van keuze, in ruil voor een vriendelijk prijskaartje? Fout! Je kan tenslotte kiezen tussen heel wat RAL-kleuren. Keuze te over, wanneer je kiest voor kunststof ramen en deuren! 


#5 Maak je geen zorgen over onderhoud

Ben jij iemand die zelden zal denken​‘Ah. Nog eens tijd om de ramen en deuren te poetsen’? Snappen we. Zéér begrijpelijk. Gelukkig zit je dan helemaal goed bij kunststof ramen en deuren. 

Deze toppers vragen tenslotte haast geen onderhoud. Het enige wat ze vragen? Een korte poetsbeurt met wat water op een microvezeldoekje. Voilà. Da’s weer proper!

Meer weten over kunststof ramen en deuren? Dat kan.

Het enige wat je hiervoor moet doen? Ons snel contacteren, natuurlijk! Wij hebben tenslotte heel wat ervaring en expertise betreffende de installatie van kunststof ramen en deuren. Enneuh… We staan te trappelen om deze met je te delen! 

Vraag dus zeker jouw vrijblijvende offerte op – of maak een afspraak in één van onze showrooms. Tot snel? 

Ik wil een afspraak

Contacteer ons!
Menu