03Vandesyde

Lentekriebels? Dit zijn onze tips voor dé perfecte lenteschoonmaak!

Lenteschoonmaak? Dat doet u zo!

De lente is weer in het land! En ja, daar houden wij wel van. Niets leuker dan genieten van die eerste zonnestralen. Maar lentekriebels gaan vaak ook gepaard met… een lenteschoonmaak. Dat is net iets minder genieten. Geen paniek: met deze tips kunnen we u zeker en vast motiveren om eraan te beginnen. 123, poetsen maar! 

Tip #1: Was uw kozijnen en deuren

Nu de eerste zonnestralen (ver)schijnen, vallen strepen en vuil op uw kozijnen en deuren des te harder op. Hoog tijd dus om aan de slag te gaan! Klaar dit klusje op een niet te zonnige dag, maar vermijd ook regen (voor de rest doen we niet moeilijk, hoor). Zowel direct zonlicht als regendruppels op het glas maken het werk alleen maar moeilijker. Een lichtbewolkte, droge lentedag lijkt ons dus perfect! Ga aan de slag met keukenpapier of een doek en uw werk is in een wip geklaard.

Tip #2: Maak uw terras klaar

U hebt al even geen aandacht besteed aan dat terras van u. Terecht ook, de winter was bitterkoud! Maar nu de lente in het land is, kan u maar beter elke kans benutten om terug een reserve aan vitamine D op te bouwen. En waar doet u dat beter dan op uw terras? Was uw tuinmeubelen dus maar snel af, verwijder onkruid, koop nieuwe kussens of accessoires en plant terug wat moois in uw bloembakken om het geheel op te fleuren. Ziezo. Genieten, maar!

Tip #3: Pak ook de verborgen plekjes aan!

Maakt u het uzelf ook soms wat gemakkelijk tijdens het poetsen? Geen reden tot schaamte: dat doen we allemaal. Tijd, dus, om daar verandering in te brengen. Verplaats al uw meubelen en ga met de stofzuiger langs plekjes die het zonlicht al lang niet meer gezien hebben. Niets beter dan het gelukzalige gevoel van een piekfijn huis achteraf. Vrij van stof, vrij van zorgen. Een extra suggestie: nu u toch aan het schuiven bent met meubels, kunt u uw kamer misschien eens herinrichten? Van een nieuw begin gesproken…

Tip #4: Mest de diepvries uit

Nog zo’n vervelend taakje dat u maar blijft uitstellen… de diepvries uitkuisen. Oude overschotjes’ en diepgevroren voeding die een stille dood sterven in uw onderste vriesvak, gooit u vandaag maar beter ineens weg. Maak uw diepvries dus helemaal leeg en laat hem ontdooien. Na een stevige poetsbeurt vult u hem terug en klaar is kees!

Tip #5: Kleed u naar de lente en ruim uw kleerkast op

Naar dit moment hebben we ALLEMAAL uitgekeken: dikke winterjassen, truien, handschoenen en mutsen mogen stante pede plaats maken voor zomerkleren. Gewoon. Omdat het lente is! Hoog tijd om uw kleerkast helemaal op te ruimen, dus. Spullen die u niet meer draagt, kan u weggeven of verkopen op een rommelmarktje. Niets leuker om met dit geld beslag te leggen op de nieuwe lentecollectie. Orden uw oude en nieuwe kleren per kleur of per categorie en geniet van een lenteproof kleerkast.

Ziezo!

Nu kan u alvast aan de slag gaan met de lenteschoonmaak. Merkt u na het poetswerk van uw kozijnen en deuren dat deze toch aan vervanging toe zijn? Kom dan zeker bij ons aankloppen.

Menu