Bruvo Woning Klaar Voor Winter

Maak uw woning winterklaar door goede isolatie

Brrr… Winter. De dagen worden korter!

Brrr… Winter. De dagen worden korter, de verwarming gaat weer aan. Maar hoe houd u uw huis goed geïsoleerd?
En hoe zorgt u ervoor dat uw woning klaar is voor de winter? Bruvo geeft u enkele tips.

Meer weten over isolatiepremies?

Maak een afspraak

Tocht- en isolatiestrips: een gemakkelijke oplossing voor betere isolatie

Merk je op dat er veel tocht naar binnenkomt langs je ramen en deuren – maar heb je momenteel niet de middelen om nieuwe ramen te laten plaatsen? Dan zijn tochtstrips een goede tijdelijke oplossing om je woning beter te isoleren. Zo heb je bijvoorbeeld handige zelfklevende strips die alles hermetisch afsluiten.

Ramen en deuren die slecht sluiten of onvoldoende isoleren zorgen voor een groot energieverlies. Hou dit dus zeker goed in de gaten – en begin best al na te denken over een toekomstige vernieuwing van de boosdoeners in kwestie. Nieuwe ramen zijn een investering, da’s waar – maar wel één met grote positieve gevolgen op gebied van duurzaamheid en isolatie op t einde van de rit. Check zeker ook de nodige premies van de overheid om je financieel wat te ondersteunen – of vraag ons advies hierin!

Beter voorkomen dan genezen: sluit waterkranen af

Bevroren waterleidingen, niets is zo vervelend! Denk daarom zeker ook aan hen wanneer je de nodige maatregelen treft om de winter goed geïsoleerd door te komen. Weet je op voorhand dat je je buitenkranen amper zal gebruiken in de winter? 

Sluit ze dan af, nadat je ze volledig hebt laten leeglopen. Buitenkranen, of kranen die zich in de kelder of garage bevinden, bescherm je best ook met isolatiemateriaal.

Hou de vrieskou uit je stookruimte

Zorg ervoor dat het nooit te koud wordt in je stookruimte. Een goede verluchting is daarentegen wel erg belangrijk.

Zet je ramen eens open

Een woning die niet goed verlucht is, warmt slecht op. Tip: zet je ramen een halfuurtje per dag open, wanneer jij lekker warm in de douche zit, bijvoorbeeld – ook wanneer het vriest. De verse en droge buitenlucht zorgt ervoor dat de binnentemperatuur sneller opwarmt. 

Bovendien is frisse lucht ook nog eens goed voor je gezondheid – en zorgt het voor een frisser en productiever brein. Alleen maar voordelen, dus! 

Laat je verwarmingsketel regelmatig controleren

Geef toe: een verwarmingsketel die stuk gaat midden in het winterseizoen is alles behalve wenselijk. Laat daarom je verwarmingsketel op regelmatige basis controleren door een erkend vakman. Voor installaties op stookolie is een jaarlijkse controle verplicht, voor gasinstallaties is de frequentie afhankelijk van het gewest waarin je woont.

Hoe dan ook, geldt ook hier: beter voorkomen dan genezen. Wacht dus niet tot op het allerlaatste moment, maar boek op tijd en stond een controlebeurt in om gerust te kunnen slapen. Dat bespaart niet enkel energie in huis, maar ook in je hoofd! 

Perfecte isolatie door gloednieuwe ramen en deuren

En wil je écht garantie op een goede isolatie? Dan kies je er best voor om oude ramen en deuren te vervangen door nieuwe ramen en deuren. De nieuwe materialen zorgen voor een uitstekende isolatie en een gegarandeerd verschil op je energiefactuur. 

Meer weten over hoe die materialen eruitzien en hoe wij die nieuwe ramen en deuren voor jou komen installeren? Boek dan zeker een afspraak – en vraag jouw geheel vrijblijvende offerte aan. Wij kunnen alvast niet wachten om jouw woning winterklaar en perfect geïsoleerd te maken!

Meer weten over isolatiepremies?

Maak een afspraak
Menu