Pexels jeshootscom 834892

Renovatie op de agenda? Denk aan de nieuwe ‘Mijn VerbouwPremie’

Zoals je waarschijnlijk al wel hebt gemerkt, wordt er steeds meer ingezet op sensibilisering wat verbouwing en renovatie betreft. Dat zie je bijvoorbeeld duidelijk terugkomen in het aantal premies dat de overheid aanbiedt. 


Maar, wie al gerenoveerd heeft, die weet het: de aanvraagprocedures en voorwaarden voor deze premies zijn dikwijls onnodig ingewikkeld en bovendien niet op elkaar afgestemd. Daardoor lopen veel mensen hun premies mis. Dat verandert binnenkort dankzij digitaal loket Mijn VerbouwPremie’, waar al die onnodige administratie vereenvoudigd samenkomt. 


Ik wil een afspraak

Contacteer ons!

Van energie- en woonpremie naar Mijn VerbouwPremie

Mijn VerbouwPremie is een samenvoegsel van de huidige Vlaamse energie- en woonpremies – en zal de vorm hebben van één digitaal loket, waarop je terechtkan om je verbouwpremie(s) aan te vragen. 

Praktisch gezien gaat het hier over een samenkomst van de huidige inkomensgebonden renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen voor eigenaar-bewoners van woningen ouder dan 30 jaar – voor een viertal grote groepen van renovatiewerken: structurele elementen van de woning, dak, buitenschrijnwerk en technische installaties. Daar horen ook de energiepremies van netbeheerder Fluvius voor bestaande woningen en niet-woongebouwen bij. 

Concreet voorzien deze premies in financiële ondersteuning voor zaken zoals dak‑, muur‑, en vloerisolatie, de plaatsing van hoogrendementsglas, een warmtepomp, een warmtepompboiler en een zonneboiler.

Om in aanmerking te komen voor de nieuwe Mijn VerbouwPremie, moet jouw pand minstens 15 jaar oud zijn. Gaat het om investeringen in hernieuwbare energie? Dan moet het pand minstens 5 jaar vergund zijn en moet, indien van toepassing, de EPB-aangifte tijdig ingediend zijn.

Een kleine verhoging voor bepaalde doelgroepen

Mijn VerbouwPremie voorziet bovendien ook nog extra voordelen. Zo mogen eigenaar-bewoners uit lagere inkomensgroepen rekenen op hogere premies. Daarnaast komen ook verhuurders van een woning via een sociaal huurkantoor in aanmerking voor een extra hoge premie.

Benieuwd op welke premie jij recht hebt op basis van je inkomen, maar wil je je nog niet zetten aan de effectieve aanvraag? Ook daaraan is gedacht: het digitale loket van Mijn VerbouwPremie zal ook een handige simulator aanbieden. Daarin kan jij je renovatieplannen ingeven en al een eerste inschatting krijgen over welke premies op jouw project van toepassing zijn, inclusief alle details en voorwaarden.

Hoe vraag je Mijn VerbouwPremie aan?

Je kan de huidige premies nog tot en met 30 juni 2022 via de huidige procedure aanvragen. Op 1 juli 2022 sluiten deze. Het digitale loket van Mijn VerbouwPremie, mijnverbouwpremie​.be, is vandaag nog volop in ontwikkeling en zal openen op 1 oktober 2022

Tussen 1 juli en 30 september kan je dus geen energie- en woonpremies aanvragen. Zet deze data dus zeker in je agenda om ervoor te zorgen dat je er tijdig bij bent!

Klaar om te beginnen renoveren? Contacteer ons!

Heb jij grootse renovatieplannen en zorgt deze nieuwe premie alleen maar voor meer goesting om erin te vliegen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij bekijken wat we voor jou kunnen beteken, maken een gedetailleerde en vrijblijvende offerte op – en staan je natuurlijk ook bij wat de aanvraag van die premies betreft. Zo slaap jij op beide oren en komen we samen tot jouw droomproject. Tot snel? 


Ik wil een afspraak

Contacteer ons!
Menu