Alu Ramen Bruynseels Vochten15

Welke soorten beglazing bestaan er zoal?

Welke soorten beglazing bestaan er zoal?

Bent u bezig met de bouw of de renovatie van uw eigen stekje en is de tijd gekomen om aan beglazing te denken? Aha! Gelukkig dan maar, dat u bij Bruyneels-Vochten terecht bent gekomen. Wij zijn immers, al zeggen we het zelf, een uitstekend referentiepunt om naar terug te grijpen wanneer u op zoek bent naar (informatie over) dé perfecte beglazing voor uw situatie. Bent u klaar voor een blik achter de schermen in de wereld van beglazing? Hier gaan we!

#1 Hoogrendementsglas of superisolerend glas

Vroeger was dubbel of zelfs driedubbel glas de norm, maar vandaag scoort hoogrendementsglas (ook wel superisolerend glas’ genoemd) de hoogste toppen. En terecht: dit soort beglazing isoleert tot drie keer beter dan dubbel glas, waardoor u er heel wat energie mee kan uitsparen. Toegegeven: bij het installeren van uw splinternieuwe hoogrendementsglas zal u een kleine meerprijs betalen, maar deze zal u in geen tijd terugverdienen door de steengoede isolatie. Daarnaast komt u ook in aanmerking voor een aantal premies. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portefeuille, dus!

#2 Geluidsisolerende beglazing

Bent u iemand die pas helemaal tot rust kan komen wanneer het heerlijk stil is? Of bent u misschien een fervent muzikant met een passie voor drums? Dan is geluidsisolerende beglazing helemaal iets voor u. Dit soort beglazing houdt extern lawaai immers buiten – maar geluid van binnen ook binnen. Profiteer van de zorgvuldige combinatie van glasdikten, spouwbreedte, gasvulling en tussenlagen – en kies voor een professionele oplossing voor elke klasse geluidsdemping!

#3 Zonwerende beglazing

Is uw woning zuidelijk georiënteerd en durft dit zorgen voor heel wat gepuf en gezweet in de zomer, maar houdt u niet van die sombere verduistering door gordijnen en/​of rolluiken? Dan is zonwerende beglazing dé oplossing voor u: hiermee houdt u de warmte buiten, zonder dat vrolijke zonlicht te moeten opofferen. Daarnaast bespaart u hiermee op extra kosten voor klimaatbeheersing: die peperdure airco kan u dus nog even laten voor wat het is! Zonwerend glas is dé perfecte partner voor iedereen die niet houdt van die drukkende zomerwarmte in huis, maar des te meer van overvloedig daglicht!

#4 Inbraakwerende beglazing

Wanneer u thuis zit, wilt u zich veilig en op uw gemak voelen. Dat is logisch: het is uw eigen stekje, waarin u liefst enkel de mensen ontvangt die u zélf uitnodigt. Daarom hebben we ook ijzersterke inbraakwerende beglazing beschikbaar. Dit soort beglazing is een gelaagd veiligheidsglas, wat een uitermate sterke bescherming tegen doorvallen biedt. Bovendien biedt deze beglazing extra bescherming tegen verwonding bij eventuele glasbreuk.

Glashelder advies op maat? Bruyneels-Vochten!

Meer weten over de verschillende soorten beglazing, aangeleverd door Sprimoglass uit Sprimont? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor wat glashelder advies op maat. Het Bruynseels-Vochten-team bekijkt iedere situatie opzichzelfstaand, waardoor we altijd met een oplossing komen die specifiek dient voor uw situatie. Tot dan!

Menu