Tilborghs Kalmthout 25

Waarom de terrasoverkapping razendsnel aan populariteit wint

Je ziet deze toppers steeds meer in achtertuinen verschijnen: samen met de veranda is de terrasoverkapping een populaire aanbouw voor diegenen die hun tuin willen omtoveren tot een oase van rust. Niet zo heel gek: zo’n terrasoverkapping is een relatief eenvoudige manier om jouw tuin een totale transformatie te geven en een plekje in huis te creëren waar rust centraal staat – seizoenrond. 


Wij vroegen eens rond bij onze klanten waarom zij voor een terrasoverkapping kozen – en kwamen niet teleurgesteld terug. Dit waren de meest gegeven antwoorden! 


Gratis offerte voor jouw veranda

Onze medewerkers maken werk van jouw project.

Vraag je gratis offerte aan

#1 Een handig verlengstuk van je huis

Door te kiezen voor een terrasoverkapping, kies jij in feite voor een verlengstuk van je woning. Je kan er, mits de juiste voorzieningen, jaarrond gebruik van maken – waardoor je een volledig nieuwe ruimte in je woning hebt om van te genieten. In de zomer uitpuffen in de schaduw met vrienden, in winter rond een gezellig kacheltje kletsen met familie: het kan allemaal onder die terrasoverkapping. 

Richt deze bovendien in met fijne meubeltjes, plantjes en decoratie die aansluiten bij je binneninterieur – en dan heb je al helemaal een verlengstuk van je huis in de buitenlucht. Puur genieten in jouw eigen vertrouwde omgeving, dus!

#2 Beschermd tegen zon, regen én wind

Zo’n terrasoverkapping, die bewijst zijn nut tijdens alle seizoenen! Zeker in de zomer, wanneer de zon op haar heetst staat, kan de schaduw van jouw terrasoverkapping soelaas bieden om even onder uit te puffen. 

Maar ook tijdens regenachtige herfstdagen of winderige winterdagen kan je onder je terrasoverkapping vertoeven. Deze topper biedt bescherming tegen al deze natuurfenomenen, zonder dat jij heelder dagen lang binnen moet blijven. Heerlijk voor diegenen onder ons die geen dag zonder frisse buitenlucht willen! 

#3 Jaarrond bescherming van je tuinmeubelen

Nog zoiets gemakkelijk: wanneer je een terrasoverkapping hebt, moet je je geen zorgen meer maken over het opbergen van jouw tuinmeubelen. Je hoeft zelfs je kussens niet weg te halen: onder jouw terrasoverkapping staat die knappe loungeset droog en veilig. Geen gesleur meer met meubelen dus – en altijd een gezellige zitplek in die tuin, jaarrond! 

#4 Je hebt geen vergunning nodig

Wanneer je een veranda wil laten plaatsen, is de kans bijzonder groot dat je er een vergunning voor moet aanvragen. Natuurlijk geen ramp – Bruynseels-Vochten doet het meeste werk voor jou – maar toch weer een extra taakje op die to-do list dat er bijkomt. Wel, wanneer je kiest voor een terrasoverkapping, hoef je je hier alvast geen zorgen meer over te maken: niet alleen is de plaatsing sneller en eenvoudiger dan een veranda, je zal er waarschijnlijk ook geen bouwvergunning voor moeten aanvragen. Handig, toch? 

#5 Volledig te personaliseren

Net zoals alles bij Bruynseels-Vochten, zal ook jouw gloednieuwe terrasoverkapping speciaal op jouw maat gecreëerd worden. Laat ons dus zeker weten waar jij nood aan hebt – en waarvoor jij deze bijbouw het meeste zal gebruiken. 

Misschien wil je airco laten plaatsen, heaters zetten op strategische plaatsen, speakers installeren of indirecte verlichting laten plaatsen? Of heb je iets anders in je hoofd om van die terrasoverkapping de leukste plek in huis te maken? Laat het ons zeker weten – en dan zorgen wij ervoor dat dit gebeurt. Zo simpel is dat! 

En als kers op de taart: de waarde van je woning gaat de hoogte in

En da’s altijd goed, toch? Want de kans bestaat dat jij binnen 5, 10 of misschien 20 jaar je woning zal inruilen voor een ander exemplaar. En dan wil je natuurlijk dat jouw baksteen zoveel mogelijk opbrengt. Zo’n terrasoverkapping is dan ook dé perfecte investering om jouw woning er bovenuit te laten springen op de huizenmarkt. Het geeft jouw woonst meteen dat beetje extra allure, comfort en huiselijkheid – en laat nu net dat hetgene zijn waar potentiële kopers naar op zoek zijn!

De investering voor jouw terrasoverkapping is er dus één die zich op meerdere vlakken zal terugverdienen: zowel qua leefcomfort als qua extra geld wanneer je je huis verkoopt. Of, met andere woorden… door een terrasoverkapping te laten installeren, win jij op alle gebied! 

Een slimme investering

De investering voor jouw terrasoverkapping is er dus één die zich op meerdere vlakken zal terugverdienen: zowel qua leefcomfort als qua extra geld wanneer je je huis verkoopt. Of, met andere woorden… door een terrasoverkapping te laten installeren, win jij op alle gebied!

Meer weten over onze terrasoverkappingen? 

En terecht! Nu die zomer eraan komt, kriebelt het vast nog meer om regelmatig in de tuin te vertoeven. En hiervoor is die terrasoverkapping op maat natuurlijk ideaal – hoewel deze ook in herfst en winter zijn nut zal bewijzen. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek – en neem zeker, als je die hebt, foto’s en plannen van je tuin mee. Dan tekenen wij een offerte op maat uit, die jij dan vervolgens op t gemak thuis kan bekijken. Klinkt goed, toch? Tot dan! 


Gratis offerte voor jouw veranda

Onze medewerkers maken werk van jouw project.

Vraag je gratis offerte aan
Menu