Veiligheid Footer

Nieuwe deuren aankopen: waar moet ik op letten?

De algemene look van jouw stekje, die wordt bepaald door jouw keuzes op gebied van materiaal en interieur. Denk aan de meubels en algemene inrichting, bijvoorbeeld, maar ook aan zaken zoals je type vloer en… je ramen en deuren. Het is belangrijk dat jouw interieurkeuze volledig aansluit bij je deuren, om een net en aangenaam geheel in huis te bekomen. En andersom geldt dit natuurlijk ook. Heel je interieur al bij elkaar gesprokkeld, maar is het nu tijd voor nieuwe deuren in huis? Dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat die gloednieuwe exemplaren bij je bestaande interieur passen. 


Wij geven je alvast mee waarop jij het beste let wanneer je nieuwe deuren wil aankopen – beginnende bij stijl en esthetiek, maar ook betreffende het soort deur. Heb je erna nog vragen of ben je klaar voor jouw nieuwe deuren? Eén adres: wij helpen je graag verder!


Gratis offerte voor jouw deuren?

Onze medewerkers maken werk van jouw project.

Vraag een gratis offerte

Welke stijl past bij de stijl van je woning?

Eerst kruipen vooraleer je begint te lopen, zeggen ze weleens. En dat is niet anders bij het kiezen van nieuwe deuren. Vooraleer je die beslissing kan maken, is het belangrijk om een kritische stijlbepaling van je woonst te doen. 

Logisch: een moderne designwoning vraagt om een andere stijl dan een landelijke hoeve. Wij gaan alvast kort even door de verschillende opties waar je bij Bruynseels-Vochten tussen kan kiezen.

1. Modern
Een moderne woonst vraagt om een moderne deur. Denk hierbij aan strak en rechtlijnig, zowel wat de deur zelf als de afwerking van de klink betreft. Vaak wordt er in een moderne woning gevraagd naar een knallende accentkleur voor op die deur: vraag ons zeker naar de beschikbare RAL-kleuren!

2. Klassiek
Een klassieke woonst vraagt om subtiele en zachte deuren. Denk: fijne aardekleuren (beige, grijs, lichtbruin) en een klein decoratief detail om de deur net dat beetje meer cachet te geven.

3. Landelijk
Een landelijke woning moet het dan meestal weer hebben van robuuste modellen en klinken. Maak het authentiek en charmant van vorm – en denk na over kleuren die dit versterken. Een landelijke woning geeft veel kleurvrijheid, dus misschien past een rode of vrolijk gele deur wel in jouw woonst? 

4. Design
In een design woning moet het strak, strakker, strakst zijn. Kies dus ook voor een deur die hier naadloos op aansluit. Elimineer decoratie-elementen (da’s niet nodig, jouw woonst spreekt voor zich) en kies voor een neutrale deur die niet opvalt. Meestal wordt hiervoor een eenvoudig witte deur met subtiele klink gekozen.

Geraak je er toch niet helemaal uit – of is jouw woonst net een charmante mengelmoes van verschillende stijlen? Ook hiermee helpen we je graag. Toon ons gerust wat foto’s van het interieur en exterieur van jouw woning – en dan gaan we samen op zoek naar het type deur dat hier perfect op aansluit. Tot snel? 

Welk soort deuren kies je? 

De kans is groot dat je er nog niet over nadacht, maar ook deuren komen in allerlei soorten en maten. Die verschillende soorten deuren hebben tenslotte hun eigen functie in huis, waardoor de kans bestaat dat je zal eindigen met een combinatie. Wij loodsen je door de belangrijkste types – en hun eigen specifieke karaktereigenschappen. Weet je na het lezen niet goed waar je nu specifiek nood aan hebt? Kom dan gerust eens langs met de plannen van jouw woonst: dan tekenen wij met veel plezier uit waar best welke deur komt. Klinkt goed, toch? 

Binnendeur

Binnendeuren zijn bedoeld om geluid binnen te houden en privacy te geven. Voor de rest hebben ze niet zozeer een praktische functie, maar eerder een esthetische. Zorg er daarom voor dat je binnendeuren een subtiel verlengde van je woning en je interieur zijn, zonder al teveel aandacht naar zich toe te trekken – tenzij dat nét de bedoeling is, natuurlijk. 


Buitendeur

Je buitendeuren zijn de bodyguards van je woning. Ze zijn de belangrijkste bron van beveiliging, waardoor je wil dat ze oerdegelijk en robuust zijn. Daarom bieden wij ook enkele extraatjes aan zoals meerpuntssloten, veiligheidsdeuren en stalen deuren. Buitendeuren zijn bovendien ook belangrijk voor de goeie isolatie in huis: ze zorgen mee voor meer wooncomfort én een lagere energierekening op t einde van de rit.


Schuifdeur

Schuifdeuren zijn nooit zo populair geweest als vandaag. En da’s niet zo heel gek: deze handige deuren zorgen voor meer ruimte én gebruiksgemak in huis. Enerzijds komen die schuifdeuren met grote glasoppervlakken, wat zorgt voor meer natuurlijk licht, en hierdoor een gevoel van ruimte, in huis. Daarnaast opent je schuifdeur evenwijdig met het raam, waardoor deze geen ruimte vraagt om te openen. Alleen maar voordelen!


Vliegendeur

En dan heb je nog vliegendeuren: die handige extraatjes om jouw leven een stuk aangenamer te maken. Integreer vliegendeuren in je woonst en zeg gedag tegen vervelende beestjes in huis. Maar dat is niet het enige voordeel! Vliegendeuren zijn ook slim om huisdieren binnen te houden, maar toch te genieten van een frisse bries in huis. Win-win! 

PVC of aluminium?

En dan heb je nog dat materiaal om te kiezen. Bij Bruynseels-Vochten houden we de keuze eenvoudig – en kies je simpelweg tussen PVC en aluminium. Beide materialen zijn even hoogwaardig, maar komen wel met ieders hun eigen sterktes. Wij gaan er kort even door, maar aarzel niet om ons te contacteren om je te helpen kiezen. Dat doen we graag! 

PVC deuren: duurzaam, betaalbaar en energiezuinig 

Kies je voor PVC deuren in huis? Dan kies je voor een aangename combinatie tussen betaalbaarheid en duurzaamheid. Samen met topmerk VEKA zorgen wij voor kwalitatieve plaatsing van PVC toppers waar jij jarenlang geniet van zal hebben.

PVC deuren halen hun populariteit voornamelijk bij de schitterende prijs-kwaliteitverhouding. Ze doen niet onder voor andere materialen op gebied van keuzevrijheid of isolatie – maar hebben wél een streepje voor op budgetvriendelijk shoppen. Hoe dat komt? Eenvoudig: de grondstof van PVC is goedkoper in aankoop. Soms is het gewoon écht zo gemakkelijk!


Aluminium deuren: duurzaam, krachtig en modern 

Aluminium deuren staan dan weer bekend om hun oerdegelijkheid én schoonheid. Met aluminium kan jij tenslotte moeiteloos kiezen voor slanke profielen, zonder aan kracht of veiligheid te verliezen – wat dit materiaal meteen ook zo uniek maakt. Aluminium deuren en ramen worden dan ook meestal geplaatst in moderne woningen waar design, schoonheid en ruimtelijkheid centraal staat. 

Bovendien kan je met aluminium deuren zeker zijn van de meest duurzame keuze. Niet alleen is het materiaal 100% recycleerbaar, ze zorgen door hun schitterende U‑waarde ook voor een lagere energierekening op t einde van de rit. 


Meer weten over de deuren van Bruynseels-Vochten?

Aarzel niet om het ons te laten weten. Wij vertellen je alles wat jij wil weten – en tekenen indien gewenst samen een plan op maat uit, inclusief vrijblijvende offerte. Zo kan jij zeker zijn van dé perfecte deuren in huis, volledig toegespitst op jouw stijl en noden. Tot snel? 


Gratis offerte voor jouw deuren?

Onze medewerkers maken werk van jouw project.

Vraag een gratis offerte
Menu