17

Renoveren in 2022? Dit zijn de grootste stijltrends voor ramen!

Ga jij binnenkort renoveren of verbouwen? Dan denk je best al even na over je raamstijlen: de welke zijn momenteel trendy én ook nog eens volledig jouw smaak? Verbouwen of renoveren doe je (liefst) maar één keer in de komende tientallen jaren, dus dan kan je maar beter goed hebben nagedacht over alle details – waaronder dus ook het uitzicht van jouw gloednieuwe ramen. 


Vind je je weg niet tussen al die stijlen, vormen, groottes, kleuren en materialen? Geen zorgen: wij vertellen je wat vandaag de meest hippe trends zijn in ramenland – zodat jij je daardoor alvast een beetje kan laten begeleiden. Na het lezen van deze blog toch nog niet helemaal zeker? Kom gerust eens langs met de plannen van je verbouwing of renovatie en foto’s van de omgeving: dan vertellen onze experts je graag wat hun advies is. Tot snel?


Klaar voor jouw eigen nieuwe ramen?

Ik vraag een offerte op

#1 Less is more’ was nog nooit zo hip

In 2022 is er één trend die de plak zwaait: eenvoud, eenvoud en eenvoud. Vergeet opvallende profielen of ramen met frulletjes en franjes: vandaag willen we gewoon kwaliteit zonder te veel streken in huis. Concreet vertaalt zich dat in ramen en deuren met ultradunne, bijna onzichtbare profielen. Dit is niet enkel stijlvol en on-trend, maar zorgt bovendien ook nog voor heel wat meer natuurlijk daglicht in huis. 

#2 Contrasteer met zwart en wit

In 2022 is het duidelijk: zwart is dé trendkleur wanneer het gaat over buitenschrijnwerk. Niet heel gek, natuurlijk, als je ook die less is more trend in het achterhoofd houdt. Zwart is niet enkel tijdloos en al jarenlang populair, het brengt ook nog eens een intense vibe van minimalisme met zich mee. Sober en zwart buitenschrijnwerk vraagt weinig aandacht – en dat is precies waar we anno 2022 naar op zoek zijn in huis: rust en kalmte. 

En wat dan met die gevel? Simpel: een witte gevel doet het wonderbaarlijk goed met zwarte profielen. Het tijdloze contrast zorgt voor karakter, zonder al te druk te zijn of aandacht in de straat op te eisen. Met een slimme zwart-wit combinatie kan jij zeker zijn van een woning die de stijltand des tijds moeiteloos zal doorstaan. Kies je daarnaast ook nog eens voor een zwarte buitendeur en grote, ruime raampartijen? Dan heb jij een huis om duimen en vingers bij af te likken wat stijl betreft. Beloofd! 

#3 Combineer materialen en kleuren

Het is meerdere decennia een ongeschreven regel geweest: je kiest één materiaal voor je gevel en daar blijf je bij. Houten ramen? Dan kies je een houten deur om erbij te passen. Vandaag lijkt die trend wat uit te doven – en beginnen we weer wat meer te combineren. Hart verloren aan die prachtige houten deur? Combineer deze dan gerust met ramen in PVC of aluminium: vandaag is er niemand die je daar vies voor zal bekijken! 

Hetzelfde geldt voor kleuren: zoals hierboven aangetoond met de combinatie zwart-wit. Kleuren en/​of materialen combineren zorgt voor meer warmte en gevoel in die gevel, met de accenten op de juiste plek. Hou het wel bij maximum 2 verschillende kleuren of materialen om te vermijden dat het te eclectisch wordt. Door de combinatie van twee, behoud je nog altijd dat mooie geheel waar je zo naar op zoek bent. 

Ook energiezuinig bouwen en renoveren zit in de lift

Niet zozeer een trend die je met het blote oog kan waarnemen, maar toch iets om rekening mee te houden. De huidige economie komt met hoge milieunormen en nog hogere prijzen voor energie en bouwmaterialen. 

Of, met andere woorden, wanneer jij je nieuwe ramen kiest, kies je best voor materialen die er bekend om staan om goed te isoleren. Gelukkig zit jij daarvoor goed bij ons: Bruynseels-Vochten werkt met PVC of aluminium, beide materialen die bekend staan om hun duurzaamheid en thermische isolatie. Meer weten over de verschillen tussen beide? Eén adres… 

Meer weten over de nieuwste trends in ramenland?

Aarzel niet om een afspraak te maken met één van onze experts. Kom langs in één van onze showrooms en vertel ons jouw wildste dromen en zotste plannen. Wij komen vervolgens met persoonlijk advies op maat en tekenen een plan van aanpak uit om van jouw huis dé blikvanger in t straat te maken. Klinkt goed? We zien je dan! 

Klaar voor jouw eigen nieuwe ramen?

Ik vraag een offerte op
Menu