Screen Shot 2018 11 20 At 15 30 53

Hoe isoleer ik mijn veranda?

Een geïsoleerde veranda, het hele jaar door!

Hoe isoleer ik mijn veranda?

Een veranda wordt de laatste jaren steeds populairder: genieten van je tuin kan het hele jaar door van je tuin én er worden verwarmingskosten uitgespaard. Toch is er een grote bezorgdheid: in de zomer lijkt het daarbinnen veel te warm, in de winter ijskoud. Gelukkig is er een oplossing zodat je toch het hele jaar door kan genieten: goede isolatie. We geven je enkele tips voor de isolatie bij het samenstellen van jouw nieuwe veranda.


Hulp nodig bij je veranda? Bruynseels-Vochten helpt je graag verder!

Klaar om te kiezen voor een veranda met de juiste isolatie? Heb je toch nog wat vragen? Wij vertellen je graag alle mogelijkheden voor een zo geïsoleerd mogelijke veranda!

Gratis offerte graag!

Glas met lage isolatiewaarde

Beeld jezelf eens een veranda in: het merendeel dat je ziet is glas. Het is dat glas dat nu net geen goede isolator is. Het is dus belangrijk om even stil te staan bij welk soort glas je kiest voor je veranda en de factoren hiervan die invloed hebben. Ga liefst voor glas met een lage isolatiewaarde én een lage zonnefactor. Hoe lager de isolatiewaarde is, hoe minder de warmte verloren gaat. De lage zonnefactor zorgt ervoor dat het glas minder warmte doorlaat en de kans op te veel warmte kleiner is. 

Op vlak van soorten glas zijn er 2 opties die op zich goed zijn voor isolatie. Het absolute minimum is dubbel glas, wat trouwens verplicht is in elke woning vanaf 2020.

Een nog betere alternatief is hoogrendementsglas. Met deze keuze beperk je het warmteverlies al tot 80%, en het isoleert nog tot drie keer beter dan dubbel glas.

Voor dit soort glas betaal je uiteraard iets meer dan normaal of dubbel glas, maar dit merk je gelukkig ook op je lagere energiefactuur. 

Aluminium of PVC?


Zowel bij aluminium als PVC zit de isolatiewaarde goed. Let hier vooral op de klasse en de prijs: hoe beter de isolatieklasse, hoe duurder de prijs. Wist je trouwens dat hout ook een sterke isolerende werking heeft? 

Hier zetten we ook nog even de belangrijkste verschillen tussen aluminium en pvc op een rijtje.

Plat of gevormd dak?

Naast bovenstaande factoren, is de keuze van het dak ook een enorm belangrijke afweging voor de isolatie van je veranda. Bij een klassiek glazen dak met een speciale vorm gaat de warmte snel omhoog. Kies daarom liever voor een gemetseld plat dak, deze hebben minder glasoppervlak en zullen vervolgens beter scoren op isolatie. 

Een andere optie is een dak gemaakt uit kunststof platen, dit is ook voor de winter de beste keuze dankzij de maximale vochtbestendigheid én de straffe thermische prestaties. 

Wanneer je de belangrijkste factoren, waaronder het dak, de profielen & de beglazing, in achting neemt, werk je aan een betere isolatie van je veranda. Wat uiteraard bij veel zaken de keerzijde kan zijn, is de prijs. Het is en blijft geen goedkope aankoop, maar hoe meer je investeert, hoe meer je bespaart op je energiefactuur. En jij geniet sowieso het hele jaar door van je goed geïsoleerde veranda… 

Hulp nodig bij je veranda? Bruynseels-Vochten helpt je graag verder!

Klaar om te kiezen voor een veranda met de juiste isolatie? Heb je toch nog wat vragen? Wij vertellen je graag alle mogelijkheden voor een zo geïsoleerd mogelijke veranda!

Gratis offerte graag!
Menu