Bruvo Galder1

Hoe isoleer ik mijn veranda?

Een geïsoleerde veranda, het hele jaar door!

Hoe isoleer ik mijn veranda?

Een veranda wordt de laatste jaren steeds populairder: genieten van je tuin kan het hele jaar door van je tuin én er worden verwarmingskosten uitgespaard. Toch is er een grote bezorgdheid: in de zomer lijkt het daarbinnen veel te warm, in de winter ijskoud. Gelukkig is er een oplossing zodat je toch het hele jaar door kan genieten: goede isolatie. We geven je enkele tips voor de isolatie bij het samenstellen van jouw nieuwe veranda.


Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan

Vandaag hebben we het over de landelijke veranda: deze stijl wint al jaar en dag de populariteitsprijs in verandaland – en blijft een van onze meest gevraagde stijlen bij nieuwe projecten. Maar wat maakt een landelijke veranda nu zo speciaal, moét je dan altijd voor hout kiezen en hoe richt je zo’n veranda in? Wij vertellen het je allemaal!

Waarom een landelijke veranda?

Een landelijke veranda is dé perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een vergroten van de huidige leefruimte enerzijds, maar ook naar meer warmte en gezelligheid in huis anderzijds. En net omdat de landelijke veranda zo ontzettend populair is, kan je er zeker van zijn dat je een uitvoering op maat kan verwachten die perfect beantwoordt aan al jouw noden.

Bovendien is een landelijke veranda niet enkel bijzonder charmant, maar hebben de afgelopen jaren ook bewezen dat deze stijl tijdloos is. 

Met andere woorden: dit type veranda past bij heel wat verschillende woningstijlen én zal de tand des tijds (zowel op gebied van design als op dat van materiaal) met glans doorstaan.

Aluminium of PVC?


Zowel bij aluminium als PVC zit de isolatiewaarde goed. Let hier vooral op de klasse en de prijs: hoe beter de isolatieklasse, hoe duurder de prijs. Wist je trouwens dat hout ook een sterke isolerende werking heeft? 

Hier zetten we ook nog even de belangrijkste verschillen tussen aluminium en pvc op een rijtje.

Tips voor het kleurenpallet van je landelijke veranda

Het geraamte van jouw landelijke veranda, da’s één ding. Maar je wil er natuurlijk ook voor zorgen dat die landelijke sfeer evengoed in de inrichting te voelen is. En om dit gevoel te creëren, begint alles bij een correct kleurgebruik. Denk daarom al eens na over kleuren die jij associeert met de natuur, met rust en met gezelligheid.

Over het algemeen wordt er binnen een landelijk verhaal voornamelijk gekozen voor zand- en aardekleuren, afgewisseld met verschillende wittinten. Opgelet: kies geen neutraal wit, want dit zal het gehele pallet meteen een eerder steriel karakter geven. 

En wil je toch een bepaalde accentkleur? Dat kan – zolang je dan gaat voor een pastelvariant van die specifieke kleur. Wees vooral niet bang om te experimenteren en van gedachte te veranderen – tot jij je helemaal op je gemak voelt bij de kleurencombinatie die jij koos! 

Inrichting

Kleurenpalet gekozen en afgeklopt? Dan is het nu tijd voor voor het leuke gedeelte: je meubilair en decoratie. Misschien wil je een gezellige zithoek of een knus leesgedeelte creëren – en dat doe je het beste door een slimme plaatsing van meubilair.

In een landelijke inrichting is het de gewoonte om naar lichte en/​of houten meubels te trekken die inspelen op het algemene kleurgebruik, gecombineerd met een open indeling van de ruimte.

Hulp nodig bij je veranda? Bruynseels-Vochten helpt je graag verder!

Klaar om te kiezen voor een veranda met de juiste isolatie? Heb je toch nog wat vragen? Wij vertellen je graag alle mogelijkheden voor een zo geïsoleerd mogelijke veranda! 

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan
Menu