N 2010 Beets 03

Hoe isoleer ik mijn veranda?

Een geïsoleerde veranda, het hele jaar door!

Hoe isoleer ik mijn veranda?

Een veranda wordt de laatste jaren steeds populairder: genieten van je tuin kan het hele jaar door van je tuin én er worden verwarmingskosten uitgespaard. Toch is er een grote bezorgdheid: in de zomer lijkt het daarbinnen veel te warm, in de winter ijskoud. Gelukkig is er een oplossing zodat je toch het hele jaar door kan genieten: goede isolatie. We geven je enkele tips voor de isolatie bij het samenstellen van jouw nieuwe veranda.


Vandaag hebben we het over de landelijke veranda: deze stijl wint al jaar en dag de populariteitsprijs in verandaland – en blijft een van onze meest gevraagde stijlen bij nieuwe projecten. Maar wat maakt een landelijke veranda nu zo speciaal, moét je dan altijd voor hout kiezen en hoe richt je zo’n veranda in? Wij vertellen het je allemaal!

Veel liefde en zachte producten

Eigenlijk wil je deur hetzelfde behandeld worden als jij dat wil: met een zacht doekje of washandje – en vriendelijke, geen schadelijke zeep. Poets je deuren daarom altijd met een zachte, vochtige zeemvel en lauwwarm water. Eventueel kan je er nog een scheutje allesreiniger bij doen: dit is in de meeste geval


len ruim voldoende om vlekken te verwijderen. En, ohja! Vergeet zeker ook niet de bovenkant van je deur te poetsen: daar verzamelt zich dikwijls het meeste vuil.

Aluminium of PVC?


Zowel bij aluminium als PVC zit de isolatiewaarde goed. Let hier vooral op de klasse en de prijs: hoe beter de isolatieklasse, hoe duurder de prijs. Wist je trouwens dat hout ook een sterke isolerende werking heeft? 

Hier zetten we ook nog even de belangrijkste verschillen tussen aluminium en pvc op een rijtje.

Desinfectie was nog nooit zo belangrijk

Idealiter gebruik je dus ook hier een vochtige doek met een sopje van allesreiniger of groene zeep. Wil je zeker zijn dat het coronavirus zo min mogelijk kans krijgt om te blijven hangen? Dan kan je ook specifiek desinfectiemiddel of alcohol gebruiken – indien je éérst even op een klein stukje van de klink test of het materiaal in kwestie hier goed op reageert.

Inrichting

Kleurenpalet gekozen en afgeklopt? Dan is het nu tijd voor voor het leuke gedeelte: je meubilair en decoratie. Misschien wil je een gezellige zithoek of een knus leesgedeelte creëren – en dat doe je het beste door een slimme plaatsing van meubilair.

In een landelijke inrichting is het de gewoonte om naar lichte en/​of houten meubels te trekken die inspelen op het algemene kleurgebruik, gecombineerd met een open indeling van de ruimte.

Hulp nodig bij je veranda? Bruynseels-Vochten helpt je graag verder!

Klaar om te kiezen voor een veranda met de juiste isolatie? Heb je toch nog wat vragen? Wij vertellen je graag alle mogelijkheden voor een zo geïsoleerd mogelijke veranda! 

Menu