Alu Ramen Bruynseels Vochten12

Hoe isoleer ik mijn veranda?

Een geïsoleerde veranda, het hele jaar door!

Hoe isoleer ik mijn veranda?

Een veranda wordt de laatste jaren steeds populairder: genieten van je tuin kan het hele jaar door van je tuin én er worden verwarmingskosten uitgespaard. Toch is er een grote bezorgdheid: in de zomer lijkt het daarbinnen veel te warm, in de winter ijskoud. Gelukkig is er een oplossing zodat je toch het hele jaar door kan genieten: goede isolatie. We geven je enkele tips voor de isolatie bij het samenstellen van jouw nieuwe veranda.


Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte

Vandaag hebben we het over de landelijke veranda: deze stijl wint al jaar en dag de populariteitsprijs in verandaland – en blijft een van onze meest gevraagde stijlen bij nieuwe projecten. Maar wat maakt een landelijke veranda nu zo speciaal, moét je dan altijd voor hout kiezen en hoe richt je zo’n veranda in? Wij vertellen het je allemaal!

PVC: betaalbare kwaliteit met een hoge isolatiewaarde

Goed, we beginnen bij PVC: een ongeëvenaard populaire keuze wat raamwerk betreft. Dit fantastische materiaal is tenslotte niet enkel van hoogstaande kwaliteit, maar komt bovendien ook nog eens met een heel interessant prijskaartje. PVC is zonder twijfel de goedkoopste optie, zonder te moeten inboeten aan kwaliteit.

Eerst en vooral hebben we het graag over de reden dat PVC met die sterke prijs-kwaliteitsverhouding komt: de grondstofprijzen staan simpelweg gunstig, waardoor aankoop van ruwe materialen budgetvriendelijk is. Ook fijn om te weten: PVC is zeer duurzaam, wat voor een lange levensduur zorgt. Jouw ramen in PVC zullen probleemloos tot 30 jaar kunnen overleven. En maak je geen zorgen: PVC trekt weinig vuil aan, dus gedurende die 30 jaar zal je niet veel moeten poetsen!

Als laatste is er natuurlijk nog die isolatiewaarde om het even over te hebben. PVC staat bekend om zijn lage U‑waarde: deze eigenschap zorgt ervoor dat je weinig tot geen warmte in huis verliest. Met andere woorden: met PVC ramen zal jij minder moeten stoken. En da’s goed voor het milieu én je portefeuille!

Ook fijn om te weten: PVC is zeer duurzaam, wat voor een lange levensduur zorgt. Jouw ramen in PVC zullen probleemloos tot 30 jaar kunnen overleven. En maak je geen zorgen: PVC trekt weinig vuil aan, dus gedurende die 30 jaar zal je niet veel moeten poetsen!

Als laatste is er natuurlijk nog die isolatiewaarde om het even over te hebben. PVC staat bekend om zijn lage U‑waarde: deze eigenschap zorgt ervoor dat je weinig tot geen warmte in huis verliest. Met andere woorden: met PVC ramen zal jij minder moeten stoken. En da’s goed voor het milieu én je portefeuille!

Aluminium of PVC?


Zowel bij aluminium als PVC zit de isolatiewaarde goed. Let hier vooral op de klasse en de prijs: hoe beter de isolatieklasse, hoe duurder de prijs. Wist je trouwens dat hout ook een sterke isolerende werking heeft? 

Hier zetten we ook nog even de belangrijkste verschillen tussen aluminium en pvc op een rijtje.

Maar, looks zijn natuurlijk niet alles! Hoewel de talloze constructiemogelijkheden aluminium inderdaad zo uniek maken, komt het materiaal ook nog met heel wat andere interessante kenmerken. Zo is aluminium bijzonder onderhoudsvriendelijk, waardoor je geen uren zal moeten poetsen. Een vochtig doekje eroverheen maakt al het verschil!

En als laatste: aluminium is het meest duurzame materiaal dat je kan kiezen: het is tenslotte voor de volle 100% recycleerbaar. Maar maak je geen zorgen: dit zorgt niet voor een verlies aan kwaliteit! Want ook met aluminium haal jij in eenzelfde beweging perfecte thermische isolatie in huis.

Plat of gevormd dak?

Naast bovenstaande factoren, is de keuze van het dak ook een enorm belangrijke afweging voor de isolatie van je veranda. Bij een klassiek glazen dak met een speciale vorm gaat de warmte snel omhoog. Kies daarom liever voor een gemetseld plat dak, deze hebben minder glasoppervlak en zullen vervolgens beter scoren op isolatie. 

Een andere optie is een dak gemaakt uit kunststof platen, dit is ook voor de winter de beste keuze dankzij de maximale vochtbestendigheid én de straffe thermische prestaties. 

Inrichting

Kleurenpalet gekozen en afgeklopt? Dan is het nu tijd voor voor het leuke gedeelte: je meubilair en decoratie. Misschien wil je een gezellige zithoek of een knus leesgedeelte creëren – en dat doe je het beste door een slimme plaatsing van meubilair.

In een landelijke inrichting is het de gewoonte om naar lichte en/​of houten meubels te trekken die inspelen op het algemene kleurgebruik, gecombineerd met een open indeling van de ruimte.

Hulp nodig bij je veranda? Bruynseels-Vochten helpt je graag verder!

Klaar om te kiezen voor een veranda met de juiste isolatie? Heb je toch nog wat vragen? Wij vertellen je graag alle mogelijkheden voor een zo geïsoleerd mogelijke veranda! 

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte
Menu