Offerte

Verschil kwaliteit pvc kozijnen en kwaliteit aluminium kozijnen

Aluminium en PVC zijn beiden onderhoudsvriendelijk, inbraakveilig en slijtvast. Hoe maakt u dan de juiste keuze tussen de twee materialen? We zetten de belangrijkste verschillen tussen de kwaliteit van aluminium ramen en pvc ramen op een rijtje.

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte

Voordelen van de kwaliteit van PVC kozijnen

PVC kozijnen hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding

PVC kozijnen hebben een lange levensduur: ze gaan meer dan 30 jaar mee. Dankzij de gunstige grondstofprijzen van PVC, zijn ze bovendien goedkoper in aankoop dan aluminium kozijnen. Daarnaast hoeft u geen dure schoonmaakmiddelen in huis te halen om de kwaliteit van PVC kozijnen te onderhouden.

Uitstekende isolatie

De kwaliteit van PVC kozijnen scoort op vlak van isolatie beter dan die van aluminium kozijnen. PVC heeft een uitstekende isolatiewaarde en verliest minder snel warmte dan aluminium. PVC heeft doorgaans ook een betere U‑waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) dan aluminium kozijnen.

Talrijke afwerkingsmogelijkheden

PVC ramen zijn de ideale oplossing als u houten ramen wil vervangen. U kan kiezen uit vele verschillende RAL kleuren!

Nadelen van de kwaliteit van PVC kozijnen

De kwaliteit van PVC kozijnen is minder geschikt voor grote glaspartijen

PVC kozijnen zijn iets minder robuust dan aluminium kozijnen. Ze hebben daarom doorgaans een bredere vensterbank nodig voor een optimale stabiliteit. Daarom zijn ze iets minder geschikt voor grote glaspartijen of gebogen kozijnen.

Krasgevoelig

PVC kozijnen zijn gevoeliger voor krassen dan aluminium kozijnen. PVC mag dan wel onderhoudsvriendelijk zijn, maar is niet onderhoudsvrij. Draag dus extra zorg voor de kwaliteit van uw PVC kozijnen. Hier leest u hoe u die kwaliteit onderhoudt.

Niet makkelijk te schilderen

PVC kozijnen zijn bij ons te verkrijgen in maar liefst 55 verschillende kleuren. Maak zeker een weloverwogen keuze, want PVC kozijnen kun u niet zomaar schilderen. Wilt u toch een nieuw kleurtje op je PVC kozijnen? Neem dan contact op met een specialist, zo zal u de kwaliteit van PVC kozijnen niet beschadigen.

Voordelen van de kwaliteit van aluminium kozijnen

De kwaliteit van aluminium kozijnen biedt moderne stevigheid

Aluminium kozijnen hebben eindeloos veel constructiemogelijkheden. De stevige, strakke aluminium raamprofielen laten u toe om uw woning een moderne en industriële uitstraling te geven. Daarnaast is de kwaliteit van aluminium kozijnen uiterst geschikt voor grote raampartijen.

Milieubewuste keuze

De kwaliteit van aluminium kozijnen zit hem vooral in de duurzaamheid. Wist u dat aluminium 100% recycleerbaar is? Van oude aluminium kozijnen kan u dus weer nieuwe raamkozijnen maken zonder dat de kwaliteit van aluminium kozijnen afneemt. Een goede zaak voor het milieu!

Roestvrij en krasbestendig

Aluminium kozijnen roesten niet, barsten niet en trekken niet krom. De kwaliteit van aluminium kozijnen wordt gegarandeerd omdat ze niet aangetast worden door de zon of vochtigheid. Aluminium kozijnen zijn ten slotte ook beter bestand tegen kleine beschadigingen zoals krassen.

Nadelen van de kwaliteit van aluminium kozijnen

De kwaliteit van aluminium kozijnen is niet bestand tegen chemische stoffen

Gebruik geen zure of bijtende chemische schoonmaakmiddelen voor het onderhoud van aluminium kozijnen. De beschermlaag zal zo sneller aangetast worden. Lees hier hoe u het best de kwaliteit van aluminium kozijnen onderhoudt.

Betere isolatie, hogere prijs

Een aluminium raam doet in isolatiewaarde niet onder voor een PVC raam. Toch moet u goed kijken naar de prijs en de isolatiewaarde. Hoe beter de isolatieklasse, hoe duurder de prijs.

Heb je toch nog vragen in verband met de materialen voor jouw ramen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showrooms. We helpen je graag verder met de ideale oplossing voor jouw woning!

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte
Menu