17 Spr B Vrd Dejonghe 02

Waarom een veranda dé aankoop van 2021 is

Waarom een veranda dé aankoop van 2021 is


Misschien ben je al een tijdje aan het dromen van een eigen veranda in huis. Wel, wij zeggen dat 2021 hét perfecte jaar is om die droom eindelijk om te zetten in realiteit. Dit ongewone jaar zorgde er tenslotte voor dat die veranda een begeerd goed werd op de huizenmarkt, waardoor je zeker kan zijn van een slimme investering: zowel voor jou op dit moment, als voor later in de toekomst. In dit artikel gaan we er wat dieper op in.


Na het lezen overtuigd van jouw eigen veranda en wil je je opties komen verkennen? Maak dan zeker een afspraak met één van onze specialisten – en dan kijken we samen hoe we jouw verandadroom laten uitkomen. Tot snel? 


Ik wil nu al een afspraak

Contacteer ons

#1 We hadden nooit zoveel nood aan rust in huis

Het afgelopen jaar was er één boordevol lockdowns, thuiswerk en quarantaines. Of, met andere woorden: thuisblijven. Bij veel mensen kwam hierdoor het besef dat ze een plek in huis misten om tot rust te komen. Want wat als woonkamer transformeert tot thuiswerkplek en bureau – en je geen enkele plek meer kan associëren met ontspannen en nietsdoen? 

Hiervoor is een veranda een perfecte oplossing. Dit nieuwe plekje in huis kan je omdopen tot een oase van rust: met zicht op de natuur, maar lekker gezellig binnen, is het hier puur genieten en ontspannen. Bekijk die nieuwe veranda gerust als jouw privé-eiland in huis, waar werk en stress niet welkom zijn – maar waar alles draait rond tot rust komen, even herbronnen – om daarna des te energieker weer aan de slag te gaan. 

#2 Je woonst stijgt in waarde op een al wervelende huizenmarkt

Het afgelopen coronajaar zorgde voor een stormloop op de huizenmarkt. De gemiddelde huizenprijs stond al in jaren niet meer zo hoog – en huizen zijn sneller dan het licht verkocht. Of, met andere woorden: goed nieuws voor jou als huiseigenaar. En je weet het: hoe meer je te bieden hebt, des te hoger je de vraagprijs kan zetten. 


Buitenruimte is vandaag een van de meest gegeerde eigenschappen van een woonst. Mensen hebben geleerd hoe het voelt om al-tijd binnen te zitten en te snakken naar een eigen’ plekje om buiten te zijn, zonder het huis te moeten verlaten. Zo’n veranda is daar de perfecte oplossing voor, zeker in het regenachtige België waar je nooit echt kan rekenen op droge zomers. 


We kunnen je dus beloven: wanneer je een veranda laat plaatsen, zal dit alleen maar positieve gevolgen hebben wanneer we over de waarde van je woning praten. En niet alleen wat die buitenruimte betreft, trouwens: een goed geïsoleerde veranda is ook fantastisch voor je energieverbruik – en maakt de aankoop van die woonst des te interessanter. 

#3 Je hebt recht op deze twee nieuwe premies 

Het jaar 2021 bracht maar liefst twee gloednieuwe premies met zich mee, waar jij van kan profiteren bij het renoveren of plaatsen van je ramen, deuren of veranda: de renteloze lening bij energierenovaties en de EPC-labelpremie. Beide premies zijn een duwtje in de rug wat duurzaamheid in huis betreft, dus eigenlijk zorgen ze voor twee wins: een extra centje om het project mee te financieren én een lager energieverbruik in huis…

Renteloze lening bij energierenovatie

Kocht je in 2021 een woning of appartement met een ondermaatse energieprestatie (EPC E of F) – en heb je hiervoor een grondige renovatie gepland? Dan kan je hiervoor beroep doen op een renteloze lening: een subsidie die je kan combineren met een hypothecair krediet. Na de renovatie moet je woning minstens EPC-waarde C halen – en de werken mogen niet langer dan vijf jaar duren. Let wel op: als het uiteindelijke EPC-label toch lager dan gepland is, zal het onterecht verleende rentevoordeel worden gecompenseerd door een hogere rentevoet.


EPC-labelpremie

Kies je voor een renovatie waarbij je nieuwe ramen/​deuren plaatst, extra isolatie aanbrengt en de energietechnieken een upgrade geeft? Dan mag je beroep doen op de EPC-labelpremie. Het bedrag dat je krijgt, hangt samen met het EPC-label dat je behaalt. Let wel op: deze premie is niet combineerbaar met de totaalrenovatiebonus. Ga dus eerst even na welke optie voor jou het voordeligst is. 


Meer weten over de voordelen van een veranda?

Aarzel niet om het ons te komen vragen. Wij vertellen je graag wat meer over alle voordelen die jij in huis haalt wanneer je een gloednieuwe veranda plaatst. Tijdens zo’n gesprek vertellen we ook wat meer over de beschikbare stijlen en materialen in ons assortiment – en maken we indien gewenst ook een gratis en vrijblijvende offerte op om mee naar huis te nemen. En ben je erna overtuigd? Dan staan wij te trappelen om jouw gloednieuwe veranda te beginnen ontwerpen. Tot snel! 

Hulp nodig bij je veranda?

Een veranda bouwen doe je niet zomaar. Heb je hulp en advies nodig? Laat je inspireren in onze toonzaal of maak een vrijblijvende afspraak met onze experts bij jou thuis. We kunnen je hele project begeleiden, zodat jij nog sneller kan genieten van je nieuwe veranda!

Vraag een gratis offerte

Ik wil nu al een afspraak

Contacteer ons
Menu