B Brecht Caljon 06

Hoe verloopt de plaatsing van een nieuwe veranda? - kopie

Misschien weet je het ondertussen al wel, maar we herhalen het nog eens met veel liefde: de aankoop van een veranda is een goede investering op heel wat gebieden. Niet alleen duw je er de waarde van je woning mee omhoog, ook je levenskwaliteit en comfort zal er duchtig op vooruit gaan. En voor diegenen die denken dat een veranda enkel nut heeft in de zomer… vertellen we je vandaag hoe jij ook jaarrond van die extra ruimte in huis kan genieten. Hier gaan we! 


Klaar voor jouw eigen veranda?

Stuur me naar verandakiezer

Stappenplan voor de aanbouw van jouw veranda

Hoe gaan we bij Bruynseels-Vochten te werk om jouw leefveranda te maken? Dit zijn de stappen die we samen met jou ondernemen voor we je veranda plaatsen: 

Zomers zwijmelen

Die veranda is dé perfecte oplossing voor die Belgische zomers die sneller gedaan zijn dan je ze zag beginnen. Want hoewel die eerste zonnestralen er vaak prachtig en uitnodigend uitzien, gaan ze in ons Belgenland vaak nog gepaard met een koude bries of onverwachte regenbui. Jouw nieuwe veranda is dan ook dé perfecte oplossing om het zomerseizoen eerder te laten beginnen – én langer te laten duren. 

Welk materiaal wil ik gebruiken?

Het project gaat er volledig anders uitzien als je een moderne aluminium veranda met grote raampartijen wil, dan als je kiest voor een landelijke sfeer met pvc.

Beide materialen hebben hun voordelen: aluminium is geschikt voor grote glaspartijen en isoleert goed, pvc is iets goedkoper en verkrijgbaar in tal van RAL-kleuren. De keuze hangt volledig af van jouw wensen en prioriteiten.

Wat is mijn budget?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag Hoeveel kost een veranda?”, omdat die prijs afhankelijk is van heel wat factoren. De grootte, materialen, beglazing en stijl van je veranda hebben allemaal een impact op het finale prijskaartje, en dus ook op hoe je veranda er uiteindelijk gaat uitzien.

Wil ik extra’s in mijn veranda?

Wil je extra’s zoals domotica, verwarming of airco in je veranda? Deel die kennis bij het eerste contactmoment met onze experts — dan houden we daar alvast rekening mee bij het ontwerp van jouw veranda.

Herfstig hunkeren

Ook in de herfst zal jij ten volle genieten van die spiksplinternieuwe veranda. Enerzijds heb jij nu dé perfecte plek om die laatste zonnestralen mee te pikken, anderzijds kan je droog en warm genieten van het verkleuren van de blaadjes in je tuin. Kruip gezellig weg in een zetel met een dekentje, trakteer jezelf op een stomend theetje en droom weg bij het vallen van de blaadjes langs die dappere herfstzon. Puur genieten, die veranda in de herfst! 

Isolatieglas

Isolatieglas is, zoals de naam onthult, glas dat isoleert. Gewoon’ dubbel glas is niet meer isolerend genoeg, dus de meeste eigenaars van nieuwe veranda’s kiezen voor isolatieglas. Daar bestaan twee varianten in:

  • HR++ hoogrendementsglas: twee lagen glas die gescheiden worden door een spouw gevuld met een edelgas zoals argon

  • Triple HR+++ hoogrendementsglas: drie lagen glas met een spouw van argon of krypton

Als je isolatieglas wil, is de keuze tussen HR++ en HR+++ afhankelijk van hoe isolerend je je veranda precies wil maken. Heb je een passiefwoning? Kies dan voor HR+++. Wil je gewoon genieten van een goed geïsoleerde veranda? Dan is ook HR++ een prima keuze.

Isolatieglas kan je aanvullen met allerlei extra’s, zoals een zonwerende coating, een geluidswerende laag of een zelfreinigende coating.

Dakbeglazing

Een keuze die je zeker ook moet maken is of je gaat voor dakbeglazing of niet. Aan de ene kant zorgt een glazen dak bij je veranda voor meer natuurlijke lichtinval wanneer de zon schijnt. Aan de andere kant kan dakbeglazing een soort broeikaseffect veroorzaken in je veranda. Daarom is het altijd een goed idee om te kiezen voor dakbeglazing met zonwering.

Gelaagd glas

Gelaagd glas wordt ook vaak veiligheidsglas genoemd. Het is dus geen verrassing dat deze soort glas extra beschermend is. Zo zal het glas niet breken bij impact en ontstaan er geen gevaarlijke glasscherven. Schuivende glasdeuren worden nu al vaak gemaakt met gelaagd glas.

Reflecterend glas

Naast een veiligheidsfolie kan je ook een zonwerende coating toevoegen aan het glas in je veranda. Dat is vooral handig als je veranda frequent of intens blootgesteld is aan de zon — wanneer die gericht is op het zuiden, bijvoorbeeld. Die coating is niet goedkoop, maar op termijn betaal je wel een flink pak minder voor zonwering.

In de zomer houdt reflecterend glas de warmte aan de buitenzijde van de veranda goed tegen, waardoor het binnen niet te warm wordt. In de winter houdt datzelfde glas de warmte goed binnen, waardoor het ook niet te hard afkoelt. Een win-winsituatie in elk seizoen, dus.

Geluidswerend glas

Zoals we al eerder zeiden is geluidswerend glas een ideale oplossing voor mensen die wonen in de buurt van treinsporen, luchthavens, of gewoon in een drukke straat. Die extra geluiddempende folie zorgt ervoor dat je zonder zorgen kan genieten van je veranda, of er nu buiten veel geluid is of niet.

Zelfreinigend glas

Zelfreinigend glas is ook heel vanzelfsprekend: het glas krijgt een extra vuiloplossende coating, waardoor jij niet hoeft wakker te liggen van vuile ramen en ten volle kan genieten van je nieuwe veranda.

Conclusie: welk soort glas kies je het best voor jouw veranda?

Of je nu kiest voor HR++, gelaagd glas, geluidswerend glas, of nog iets anders: bij Bruynseels-Vochten ben je aan het juiste adres. Wij helpen jou de juiste glassoort te kiezen voor je veranda.

Onze experts begeleiden jouw verandaproject van eerste contact tot plaatsing en nazorg. Wij zorgen ervoor dat jij op beide oren kan slapen, wetende dat de bouw van je veranda in goede handen is.

Klaar voor jouw eigen veranda?

Stuur me naar verandakiezer
Menu