Deuren2

Zoek je nieuwe ramen? Wij loodsen je erdoor

Ben je aan het denken om ramen op maat te bestellen en te laten plaatsen door een échte professional? Dan zit je goed bij Bruynseels-Vochten. Of je nu op zoek bent naar nieuwe ramen, of je je huidige ramen wil vervangen – wij kunnen je bijstaan. Onze ramen, of die nu modern, landelijk, klassiek of volledig design moeten zijn, voldoen altijd aan alle veiligheids- en isolatienormen, zodat jij zeker kan zijn van de slimme keuze wat ramen betreft. Van PVC tot aluminium, van dubbel tot driedubbel glas: wij hebben het in huis.

Maar vooraleer we jou die offerte laten ondertekenen, delen we eerst alle kennis over ramen die we in huis hebben. We verzamelden al het interessants om te weten en delen dit op overzichtelijke wijze met jou op deze pagina. Zo beginnen we met de verschillende redenen om voor nieuwe ramen te kiezen – en geven we je een korte maar duidelijke introductie mee over PVC en aluminium: de twee materialen die we aanbieden. Verder stellen we je voor aan de verschillende soorten ramen in ons gamma, gaan we kort in op de verschillende isolatiepremies waarop jij kan rekenen en vertellen we je wat meer over de extraatjes die jij bij je nieuwe ramen kan bestellen. We sluiten af met enkele tips over hoe je die gloednieuwe ramen het beste onderhoudt – en sturen je vervolgens naar onze mooiste realisaties en naar de meest interessante blogs. En heb je erna nog vragen? Aarzel dan zeker niet om een afspraak met ons vast te leggen. Dan vertellen wij je alles wat je nog wil weten in’ t echt!

Ik wil nu al een afspraak

Contacteer ons

1. Redenen nieuwe ramen

Er zijn heel wat redenen om nieuwe ramen te (laten) installeren. Natuurlijk hou je er best rekening mee dat nieuwe ramen een stevige investering vragen – dus wil je ervoor zorgen dat die redenen goed genoeg zijn. Gelukkig zorgt deze investering voor een jarenlange verbetering van wooncomfort én voor een aanzienlijke besparing op die jaarlijkse energierekening… wat meteen al de belangrijkste reden is (als je het aan ons vraagt). Wij loodsen je door de belangrijkste redenen om te kiezen voor een set nieuwe ramen. Kan je je hier wel in vinden? Aarzel dan niet om ons te contacteren: dan kijken we samen naar een plan van aanpak op maat, zodat jij zo snel mogelijk kan beginnen genieten van jouw nieuwe ramen!

#1 Reden één: je huis heeft dringend nood aan een nieuwe look

Misschien kocht je net een nieuwe woonst, misschien heb je gewoon nood aan verandering in je vaste stek. Hoe dan ook is het algemeen geweten: het plaatsen van nieuwe ramen – en deuren, natuurlijk – kan voor een grootse visuele upgrade zorgen. Zeg gerust gedag tegen die oude, verkleurde of afgebladderde raamprofielen – en maak plaats voor gloednieuw exemplaren in het materiaal én de kleur die jij wenst. Je zal merken dat je hele woonst er meteen héél anders zal uitzien! 

#2 Reden twee: je wil je veiliger voelen in huis

Inbrekers hebben een neus voor zwakke plekken in huis. En in de meeste gevallen zijn dat verouderde raam- of deurprofielen. Door nieuwe ramen te laten installeren, verstevig jij dus meteen ook de barrière tussen binnen en buiten. Bovendien is dat (verplichte) dubbele glas ook nog eens stukken moeilijker om te breken én maakt het een hels kabaal voor moest het toch gebroken worden… wat er meestal voor zal zorgen dat die inbreker sneller de benen zal nemen. 

#3 Reden drie: je ramen zijn verouderd

Wanneer je ramen al een tijdje meegaan, dan durven er nogal eens beschadigingen ontstaan. En deze zijn zelden zichtbaar! Denk maar aan minuscule beschadigingen of kleine kiertjes die je niet met het blote oog kan zien, maar die wel voor een verslechterde isolatie van je gehele woonst zorgen. Je kan dit natuurlijk (tijdelijk) oplossen met de hulp van siliconenkit of tochtstrips, maar vroeg of laat zal het toch tijd zijn voor het onvermijdelijke… Berust dus maar in je lot – en kies vandaag nog je favoriete profielen uit.

#4 Reden vier: je zoekt naar manieren om je EPC te verbeteren 

Is het bij jou ook altijd even slikken wanneer die verdoemde energiefactuur op de eettafel belandt? Dan is de kans groot dat de staat van je ramen hiervan de boosdoener is. Want, vaker wel dan niet, ligt die hoge factuur aan een slecht geïsoleerde woning. Met andere woorden: ramen die hun werk niet doen qua isolatie, waardoor de stookkosten de hoogte in schieten.

Overweeg daarom om nieuwe beglazing te (laten) installeren: de ramen van vandaag brengen immers een prachtige isolatiewaarde met zich mee. Zo kan je met de juiste beglazing tot maar liefst 20% op die jaarlijkse energierekening besparen én zorg je voor een lagere CO2-uitstoot! 

#5 Reden vijf: je woont in een luidruchtige omgeving 

Wonen in een bruisende buurt komt met heel wat voordelen: je bent altijd in de buurt van alles, er is altijd iets te doen en je verveelt je nooit. Maar wat als je nood hebt aan rustig uitblazen in de zetel met al dat rumoer voor de deur? Wel, wanneer je nieuwe ramen laat plaatsen, kan je kiezen voor de akoestische variant. Combineer deze beglazing nog eens met de juiste profielen – en je kan er zeker van zijn dat je geen last hebt van lawaai op straat.

Ja, ik wil langskomen

Maak een afspraak

2. Soorten materiaal voor je ramen

Nieuwe ramen laten plaatsen, t is een hele zoektocht. Er zijn heel wat keuzes om te maken en knopen door te hakken. En één van de eerste keuzes die je moet maken? Welk materiaal we gaan gebruiken om jouw ramen in te ontwerpen. Bij Bruynseels-Vochten heb je altijd de keuze tussen twee materialen: PVC en aluminium. Uiteraard zijn beide materialen van de hoogste kwaliteit beschikbaar, maar komen ze ook met hun eigen, unieke pluspunten. Meer leren over PVC versus aluminium? Wij loodsen je er graag door.

Ik ben er nu al klaar voor!

Vraag hier je gratis offerte aan

2.1 Aluminium

Kies je voor aluminium ramen? Dan kies je voor een strakke moderne look die een statement maakt. Samen met Reynaers, waarvan we erkend partner zijn, staan we borg voor correcte constructie en plaatsing van jouw aluminium ramen. Daarnaast geniet je van een garantie van tien jaar, een moderne look, onderhoudsgemak, perfecte isolatie en bijzonder veel mogelijkheden qua afwerking. 

De grootste voordelen van aluminium ramen

Een strakke, moderne look

Aluminium ramen bieden heel wat constructiemogelijkheden, waardoor ze geschikt zijn voor grotere raampartijen. Over het algemeen zorgt dit oersterke materiaal voor een hedendaagse en industriële uitstraling met karakter.

Ruime keuzen

Aluminium ramen kan je eenvoudig personaliseren: zowel binnen- als buitenzijde kunnen in alle RAL-kleuren ontworpen worden. Bovendien geniet je van een structuurlak die zorgt voor een gladde en krasbestendige look.

Onderhoudsvriendelijk

Aluminium ramen zijn eenvoudig schoon te maken. Het enige wat je moet doen, is er met een vochtig doekje en wat pH-neutraal schoonmaakmiddel overheen gaan.

Perfecte thermische isolatie

In standaarduitvoering tot 1.46W/m²K, wat een lagere energierekening met zich meebrengt. Daarnaast zijn aluminium ramen de duurzame keuze: aluminium is 100% recycleerbaar.

2.2 PVC

Wanneer je kiest voor PVC ramen, kies je voor betaalbare kwaliteit. Samen met VEKA, waarvan we erkend partner zijn, leveren wij perfect geplaatste PVC ramen met tien jaar garantie – en heel wat voordelen om van te profiteren.

Denk bijvoorbeeld aan de talloze afwerkingsmogelijkheden (vraag zeker naar de beschikbare RAL-kleuren), het gemak in onderhoud, de hoge isolatiewaarde en de schitterende prijs-kwaliteitverhouding. Met andere woorden, wanneer je kiest voor PVC, kies je voor betaalbare en duurzame ramen die bovendien vriendelijk voor je energierekening zijn.

De grootste voordelen van PVC ramen

Talrijke afwerkingsmogelijkheden

Personaliseer je PVC-ramen door te kiezen tussen de 55 beschikbare RAL-kleuren. Deze folies zijn tientallen jaren kleurvast, zodat jij er jarenlang van kan genieten. Zo krijg jij via PVC altijd dé stijl die bij jou en je woning past.

Onderhoudsvriendelijk

PVC trekt weinig vuil aan, waardoor het eenvoudig te onderhouden is. Het enige wat jij nodig hebt, is een vochtig doekje en pH-neutraal schoonmaakmiddel. Klus geklaard!

Hoge isolatiewaarde

PVC heeft een lage U‑waarde, waardoor je minder warmte in huis verliest. In standaarduitvoering tot 1.0 W/​m² (en geloof ons: daar ga je blij mee zijn!).

Prijs-kwaliteit

De grondstofprijzen van PVC zijn zeer gunstig, waardoor ze budgetvriendelijk zijn in aankoop. Bovendien heeft PVC een lange levensduur: ze gaan meer dan 30 jaar mee. Topkwaliteit voor een vriendelijke prijs!

3. Soorten ramen

Naast de beglazing en het materiaal voor je profielen, heb je dan ook nog het soort raam dat je moet kiezen: hoe wil jij je raam het liefst openen? Dit hangt tenslotte af van de locatie van het raam, jouw nood aan comfort, hoe je huis in elkaar zit, enzovoort. Wij sommen de verschillende ramen voor je op, zodat jij alvast kan beginnen nadenken over alle opties! (en een combo van allemaal, dat kan natuurlijk ook, hé!)

Ik wil nu al nieuwe deuren

Vraag hier je gratis offerte op

3.1 Schuiframen

Schuiframen bestaan in alle maten, vormen, soorten en kleuren. We zetten ze voor jou op een rijtje…

Hefschuifraam

Hefschuiframen kunnen zware en grote ramen dragen. Het mechanisme tilt het schuifraam omhoog, waarna je het raam open kunt schuiven.

Kiepschuifraam

Bij kiepschuiframen kiept de schuivende vleugel naar de binnenzijde van de woning. Doordat het gewicht van de vleugel naar de binnenzijde van de woning gekiept wordt, kan het systeem minder zware vleugels dragen dan hefschuiframen, de raambreedte is bijgevolg ook wat beperkter.

Vouwschuifraam

Wil je voor een hedendaagse look gaan? Dan zijn vouwramen misschien wel iets voor jou. De verschillende raamdelen kunnen allemaal samen, of stuk voor stuk, samengevouwen worden. Zo wordt één groot open raamvlak gecreëerd. Mooi toch?

3.2 Draairamen

Een draairaam draait in één richting open naar de binnenkant van de woning: ideaal om je woning te verluchten op warme dagen. Aangezien je het raam kunt opendraaien, kun je het eenvoudig schoonmaken van binnenuit. Wil je dat het beslag (of de scharnieren) zichtbaar zijn? Of toch liever verscholen? De keuze is aan jou!

3.3 Valraam & draai-kiepraam

Door een scharnier onderaan het raam, kantelen kiepramen of valramen open naar de binnenkant van de woning. Die kiepfunctie is handig wanneer je je woning in de winter of zomer de hele dag wil ventileren, want de functie biedt meer veiligheid.

Wil je de draaifunctie en kiepfunctie combineren? Dat kan. Een draai-kiepraam is weliswaar ietwat duurder, maar je geniet dan ook wel van de voordelen van beide.

De meerprijs van draai-kiepramen kan je compenseren door middel van premies. Wanneer je ramen renoveert en je woning minstens 25 jaar oud is, kan jouw investering in aanmerking komen voor de renovatiepremie of verbeteringspremie. Of je die premie al dan niet ontvangt, hangt onder meer af van je inkomen(s).

4. Isolatiepremies

Aan de plaatsing – of renovatie – van je ramen hangt natuurlijk een prijskaartje vast: dat komt vast niet als een verrassing. Gelukkig kan je hiervoor soms beroep doen op bepaalde premies en/​of subsidies. Of je deze toegewezen krijgt, hangt af van verschillende factoren. Wij sommen alvast de belangrijkste opties op die interessant zijn om te onderzoeken vooraleer je die factuur betaalt. Goed om weten: naast deze premies zijn er nog een aantal andere alternatieven, dus laat je goed informeren. Ook hierbij kunnen wij je bijstaan, kom dus gerust eens langs!

#1 Totaalrenovatiebonus

Wanneer je één keer meerdere renovaties plant, bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor de totaalrenovatiebonus: een financiële tegemoetkoming voor wie minstens 3 premies van netbeheerder Fluvius aanvraagt – of er minstens twee combineert met een ventilatiesysteem – en dat binnen een periode van vijf jaar.

#2 Premie voor hoogrendementsglas

Naast het vanzelfsprekende financiële voordeel van hoogrendementsglas in je woning, heb je er als bewoner ook baat bij op andere gebieden. Het isoleert beter, dus stook je minder. Dat is op lange termijn goed voor jou, je portemonnee én het milieu. Vanaf 2021 bedraagt de premie van netbeheerder Fluvius €16 per m2, of €24 als je uitsluitend een nachttarief geniet.

#3 Burenpremie

Netbeheerder Fluvius lanceerde al enige tijd geleden de burenpremie. Als je met (minstens) 9 andere huiseigenaars deelneemt aan een collectief renovatieproject, heeft iedereen recht op de premies van de netbeheerder. De burenpremie bedraagt €400 per woning, of €100 per appartement in een blok van boven de wooneenheden.

#4 Vlaamse overkoepelende renovatiepremie

Voor wie denkt aan een gedeeltelijke – of zelfs een volledige – vervanging van het buitenschrijnwerk rond o.a. ramen, buitendeuren en beglazing hebben we goed nieuws. De Vlaamse overkoepelende renovatiepremie kan je hierin bijstaan, voor elke woning in het Vlaamse gewest met een leeftijd die hoger ligt dan 30 jaar.

Deze premie kan ook aangevraagd worden voor werken binnenshuis. Deze premie kan tussen de 20% en 30% van het volledige factuurbedrag (ex. btw) bedragen, mits het gefactureerde bedrag minimum €2500 (ex. btw) bedraagt.

#5 Bijkomende premies per gemeente 

En, om af te sluiten: per gemeente worden er nog bijkomende premies uitgegeven wanneer je hoogrendementsbeglazing laat plaatsen. De mogelijkheden verschillen sterk van gemeente tot gemeente, net als de voorwaarden en de bedragen. Een bezoekje aan je gemeentehuis is dus aan te raden. 

Meer weten?

Lees dan zeker onderstaande blog die dieper in detail gaat over de net opgesomde premies.

Alles doorgelezen en toch nog vragen – of geen zin om dit alles op je uppie door te spitten? Daarvoor zijn wij hier! Maak gerust een afspraak via onze website, laat ons weten waar je graag meer informatie over wil – en dan contacteren wij je zo snel mogelijk voor een afspraak. Dan gaan we er samen op t gemak nog eens volledig door.

Meer weten over isolatiepremies?

Maak een afspraak

5.2 Zonwering

We zijn allemaal fan van die vrolijke zomermaanden. Langere nachten, zwoelere dagen en altijd wel iets te doen. Maar wat als die gezellige zomer ook een hittegolf met zich meebrengt? Niemand houdt ervan om in een bloedheet huis thuis te komen – en het is net om dit te voorkomen dat zonwering een goed idee is. Bij Bruynseels-Vochten kies jij tussen twee oplossingen – of combineer je beide met elkaar.

  1. Zonnescreens. Zonwering screens zijn stijlvolle oplossingen om jouw woning te beschermen tegen overmatige zonnestralen. Deze subtiele vorm van zonwering is de ideale uitkomst voor iedereen die het snel te warm heeft, maar niet houdt van opvallende installaties. Je kan het screen aan de binnen- of buitenkant van je raam installeren en je kan ook kiezen tussen een verticale of een horizontale vorm.
  2. Zonneluifel. Deze handige vorm van zonwering is dé perfecte optie voor diegenen onder ons die wel van wat afwisseling houden. Wissel jij graag af tussen zon en schaduw – maar verander je niet graag de hele dag door van locatie? Dan is die zonneluifel dé ideale keuze voor jou.

5.3 Vliegenraam en ‑deur

We kennen het allemaal: de lente is gearriveerd, dat eerste zonnetje begint te schijnen – en we zetten onze ramen wagenwijd open om het nieuwe seizoen te verwelkomen. Heerlijk! Maareuh… die zoemende en prikkende beestjes van buiten, die maken daar natuurlijk ook gebruik van. Hiervoor is de installatie van een vliegenraam of ‑deur aangewezen. 

De voordelen

  • Onze vliegenramen en ‑deuren zijn altijd esthetisch, efficiënt en diervriendelijk.
  • Wij leveren altijd op maat gemaakte producten af.
  • Jij kiest de maat en de kleur, wij personaliseren tot je volledig tevreden bent.

Ik wil nu al een afspraak

Contacteer ons

#1 Dubbel of driedubbel glas in die ramen? 

De normen voor energieneutraal bouwen en renoveren in Europa worden steeds strenger. En terecht: wanneer we kijken naar isolatie in een standaard woning, zijn het meestal de deuren en ramen die de boosdoeners van dienst zijn. En hoe zwakker jouw isolatie, hoe hoger die energierekening op​‘t eind van de rit. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het type beglazing voor jouw ramen en deuren. Maar wat is nu het verschil tussen dubbel hoogrendementsglas en driedubbel glas – en is de meerprijs van dat laatste het waard? Wij gaan er dieper op in. 

#2 Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Maar als je er effectief goed rekening mee houdt, kan je je schuifraam perfect bestand maken tegen de handigste inbreker. Lees er meer over.

#3 Steellook ramen: hoe, wat en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs beter dan​‘the real thing’. Meer weten over hoe bijzonder steellook ramen zijn? Lees verder!


#4 Verschillende soorten schuiframen

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven. In ieder geval krijg je met een schuifraam meer lucht en licht in huis. Waarom opteren voor het ene of het andere type schuifraam? Daar denk je best vooraf goed over na. We geven alvast wat uitleg bij een paar opties.


#5 Grote ramen, grote energierekening?

… tenminste, als je het slim aanpakt en de juiste keuzes maakt. En daar komt Bruynseels-Vochten dan weer bij kijken, natuurlijk. Benieuwd over de voordelen van die prachtige, grote raampartijen – én hoe je kan genieten van een schitterend zicht zonder in te boeten aan isolatie? Wij vertellen het je vandaag.


#6 Verschillende profielen voor jouw ramen

Wanneer je kiest voor nieuwe ramen, heb je in de eerste plaats natuurlijk aandacht voor je glas. Daarnaast is ook het materiaal voor jouw raamprofiel een belangrijke keuze. Daarom heb je bij ons een ruim assortiment aan profielen. Kies voor PVC of aluminium. Ontdek er meer over!


#7 Hoeveel kosten nieuwe ramen

Het is dé hamvraag van vandaag. Nu, ja. Tenminste, wanneer je op zoek bent naar een offerte voor kwalitatieve ramen. En we gaan er vanuit dat dit wel degelijk het geval is – anders was je natuurlijk niet terechtgekomen op deze blog. Dus, je bent aan het bouwen of aan het renoveren – en je wil graag dat kostenplaatje… ramen. Snappen we. Maar… jammer genoeg kunnen we je geen vast bedrag meegeven. Er hangt zo ontzettend veel af van raamtype, profielen en allerlei andere extra’s, dat we je zonder bijkomende informatie onmogelijk een accurate prijsschatting kunnen geven. Lees meer om te weten te komen wat we alvast wél kunnen zeggen.


#8 Verschillende types raam

Ramen kun je op allerlei manieren openen. Voor welk type nieuwe ramen kies jij? Een draairaam, draai-kiepraam, valraam, houten raam, schuifraam of toch maar gewoon een vast raam? We sommen de voordelen en nadelen van de verschillende soorten ramen voor je op.


#9 PVC of aluminium?

Misschien ga je binnenkort kopen, bouwen of renoveren. En dan zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Als het aan ons ligt, dan begin je best nu al na te denken over je ramen. Deze zijn tenslotte om heel wat redenen belangrijk: niet alleen geven ze het exterieur van je woning karakter – ze zorgen ook voor isolatie, wat jij zal voelen aan je energierekening. Vandaag vertellen we wat meer over verschillende materialen – en hun eigen typische kenmerken. Lees verder!


#10 Afwerking ramen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede afwerking van je nieuwe ramen is. Dat heeft verschillende redenen. Een goede afwerking van je ramen is niet enkel belangrijk voor het zicht, het draagt ook bij aan een goede isolatie en langere levensduur. Om je hier zo goed mogelijk rond te informeren, vertellen je meer over de binnen- en buitenafwerking, hoekverbinding en extra mogelijkheden met betrekking tot je raamafwerking. Hier gaan we!


#11 Ramen op maat

Ga jij binnenkort bouwen en/​of renoveren? Spannend! Maareuh, heb jij al nagedacht over het schrijnwerk van je ramen? Dit bepaalt tenslotte een groot deel van het uitzicht van je woning – en speelt ook op het gebied van comfort en budget een grote rol. We horen je het al zeggen: keuzestress, keuzestress! Gelukkig helpen wij je hier graag stap voor stap door. 


#12 Ramen in pastorijstijl

Zodus. Je bent op zoek naar ramen en deuren om jouw woning tot in de puntjes af te werken. En bij het kiezen van deze essentiële elementen, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje één mooi geheel vormt. Gelukkig kwam jij bij ons terecht! Bruynseels-Vochten is tenslotte jouw adres voor ramen en deuren in verschillende stijlen. Van modern tot klassiek, van design tot landelijk. En vandaag? Vandaag vertellen je met veel liefde wat meer over ramen en deuren in pastorijstijl.

8. Extra inspiratie: blogs

Toch nog wat meer informatie nodig over de plaatsing en het onderhoud van je gloednieuwe ramen? Geen probleem: gelukkig bloggen wij regelmatig over het hoe en wat van onze specialiteit. We verzamelden onze meest recente blogs rond plaatsing, vervanging en onderhoud van ramen hier voor jou, zodat jij niet moet gaan zoeken – en meteen kan beginnen lezen. Alles gelezen en klaar voor de volgende stap? Neem dan zeker contact met ons op.

Ik wil nu al een afspraak

Contacteer ons

#1 Dubbel of driedubbel glas in die ramen? 

De normen voor energieneutraal bouwen en renoveren in Europa worden steeds strenger. En terecht: wanneer we kijken naar isolatie in een standaard woning, zijn het meestal de deuren en ramen die de boosdoeners van dienst zijn. En hoe zwakker jouw isolatie, hoe hoger die energierekening op​‘t eind van de rit. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het type beglazing voor jouw ramen en deuren. Maar wat is nu het verschil tussen dubbel hoogrendementsglas en driedubbel glas – en is de meerprijs van dat laatste het waard? Wij gaan er dieper op in. 

#2 Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Maar als je er effectief goed rekening mee houdt, kan je je schuifraam perfect bestand maken tegen de handigste inbreker. Lees er meer over.

#3 Steellook ramen: hoe, wat en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs beter dan​‘the real thing’. Meer weten over hoe bijzonder steellook ramen zijn? Lees verder!

#4 Verschillende soorten schuiframen

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven. In ieder geval krijg je met een schuifraam meer lucht en licht in huis. Waarom opteren voor het ene of het andere type schuifraam? Daar denk je best vooraf goed over na. We geven alvast wat uitleg bij een paar opties.

#5 Grote ramen, grote energierekening?

… tenminste, als je het slim aanpakt en de juiste keuzes maakt. En daar komt Bruynseels-Vochten dan weer bij kijken, natuurlijk. Benieuwd over de voordelen van die prachtige, grote raampartijen – én hoe je kan genieten van een schitterend zicht zonder in te boeten aan isolatie? Wij vertellen het je vandaag.

#6 Verschillende profielen voor jouw ramen

Wanneer je kiest voor nieuwe ramen, heb je in de eerste plaats natuurlijk aandacht voor je glas. Daarnaast is ook het materiaal voor jouw raamprofiel een belangrijke keuze. Daarom heb je bij ons een ruim assortiment aan profielen. Kies voor PVC of aluminium. Ontdek er meer over!

#7 Hoeveel kosten nieuwe ramen

Het is dé hamvraag van vandaag. Nu, ja. Tenminste, wanneer je op zoek bent naar een offerte voor kwalitatieve ramen. En we gaan er vanuit dat dit wel degelijk het geval is – anders was je natuurlijk niet terechtgekomen op deze blog. Dus, je bent aan het bouwen of aan het renoveren – en je wil graag dat kostenplaatje… ramen. Snappen we. Maar… jammer genoeg kunnen we je geen vast bedrag meegeven. Er hangt zo ontzettend veel af van raamtype, profielen en allerlei andere extra’s, dat we je zonder bijkomende informatie onmogelijk een accurate prijsschatting kunnen geven. Lees meer om te weten te komen wat we alvast wél kunnen zeggen.

#8 Verschillende types raam

Ramen kun je op allerlei manieren openen. Voor welk type nieuwe ramen kies jij? Een draairaam, draai-kiepraam, valraam, houten raam, schuifraam of toch maar gewoon een vast raam? We sommen de voordelen en nadelen van de verschillende soorten ramen voor je op.

#9 PVC of aluminium?

Misschien ga je binnenkort kopen, bouwen of renoveren. En dan zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Als het aan ons ligt, dan begin je best nu al na te denken over je ramen. Deze zijn tenslotte om heel wat redenen belangrijk: niet alleen geven ze het exterieur van je woning karakter – ze zorgen ook voor isolatie, wat jij zal voelen aan je energierekening. Vandaag vertellen we wat meer over verschillende materialen – en hun eigen typische kenmerken. Lees verder!

#10 Afwerking ramen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede afwerking van je nieuwe ramen is. Dat heeft verschillende redenen. Een goede afwerking van je ramen is niet enkel belangrijk voor het zicht, het draagt ook bij aan een goede isolatie en langere levensduur. Om je hier zo goed mogelijk rond te informeren, vertellen je meer over de binnen- en buitenafwerking, hoekverbinding en extra mogelijkheden met betrekking tot je raamafwerking. Hier gaan we!

#11 Ramen op maat

Ga jij binnenkort bouwen en/​of renoveren? Spannend! Maareuh, heb jij al nagedacht over het schrijnwerk van je ramen? Dit bepaalt tenslotte een groot deel van het uitzicht van je woning – en speelt ook op het gebied van comfort en budget een grote rol. We horen je het al zeggen: keuzestress, keuzestress! Gelukkig helpen wij je hier graag stap voor stap door. 

#12 Ramen in pastorijstijl

Zodus. Je bent op zoek naar ramen en deuren om jouw woning tot in de puntjes af te werken. En bij het kiezen van deze essentiële elementen, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje één mooi geheel vormt. Gelukkig kwam jij bij ons terecht! Bruynseels-Vochten is tenslotte jouw adres voor ramen en deuren in verschillende stijlen. Van modern tot klassiek, van design tot landelijk. En vandaag? Vandaag vertellen je met veel liefde wat meer over ramen en deuren in pastorijstijl.


9. Meer weten over de ramen van Bruynseels-Vochten?

Zo. Nu weet je al heel wat meer over wat er zoal komt kijken bij het plaatsen of vervangen van jouw ramen. Ben je na het lezen overtuigd van Bruynseels-Vochten – of heb je nog extra bijkomende vragen? Aarzel dan niet om eens langs te komen, of je geheel vrijblijvende offerte voor jouw nieuwe ramen op te vragen. Wij staan je graag bij van A‑Z – en kunnen niet wachten om jouw project af te trappen. Tot snel? 

Menu