17 Spr Brv B Meuris 37

Schuifkozijnen

Schuifkozijnen zijn bij­na niet meer weg te denken uit een mod­erne manier van wonen. Maar waarom zijn deze top­pers zo pop­u­lair, waarom zijn ze een goede invester­ing en welke spec­i­fieke voorde­len bren­gen ze met zich mee? Wij vertellen er alles over.

De voordelen

Schuifkozijnen zijn ontzettend praktisch – en het is ook daarom dat ze zo immens populair zijn. De reden hiervoor? Die ligt bij twee eigenschappen in het bijzonder.

  • Schuifkozijnen brengen heel wat meer ruimte in huis. Dit type raam neemt immers bijzonder weinig plaats in beslag (zowel qua installatie als qua gebruik), waardoor het een slimme keuze is om in een iets kleinere woning te integreren.
  • Schuifkozijnen voorzien een vloeiende overgang tussen binnen en buiten – iets waar elke buitenmens ongetwijfeld gelukkig van zal worden. Een schuifraam zorgt voor een minimale grens’ tussen intern en extern, waardoor u altijd dichtbij het buitenleven zal zitten. Een extra voordeel is bovendien ook de mooie lichtinval; met een schuifkozijn verliest u een minimum aan licht in huis.

De verschillende soorten schuifkozijnen

Net zoals bij onze gewone’ kozijnen, kan u ook bij uw schuifkozijnen kiezen tussen een aantal opties. Wij sommen al graag een aantal types op, maar aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie en/​of andere ideeën die u in uw hoofd hebt!

  • Het hefschuifkozijn is perfect voor grote en iets zwaardere kozijnpartijen. Bij dit type raam tilt u de vleugel op vooraleer het geheel open te schuiven.
  • Hebt u een iets beperkter kozijnoppervlak? Dan raden we een kiepschuifkozijn aan. Dit schuifkozijn kan u bovendien op een kier zetten, om zo te genieten van een constante circulatie van frisse lucht in huis.
  • Voor diegenen die het graag iets strakker en moderner hebben, raden we het hippe vouwschuifkozijn aan: dit type kozijn bestaat uit verschillende delen die u samen kan vouwen. Zéér trendy.
Menu