Deuren Renoveren 06

Deuren op maat kopen: hoe werkt het en is het een goed idee?

Wel, eerst en vooral: jazeker, het kopen van deuren op maat is een goed idee. Tenminste, wanneer je je laat bijstaan door een expert. Je wil tenslotte zeker zijn van hoogwaardige materialen en een professionele afwerking, zodat die nieuwe deuren naadloos in jouw woning passen – en daar ook een hele tijd kunnen blijven. En dan is er natuurlijk ook nog het verschil tussen binnen- en buitendeuren op maat. 


Geen idee hoe daar zelf aan te beginnen? Geen probleem: Bruynseels-Vochten staat je bij. Wij vertellen je vandaag wat meer over de voordelen van deuren op maat kopen, wat de verschillen tussen binnen- en buitendeuren zijn en hoe wij je helpen. En heb je erna nog vragen? Eén adres!


Gratis offerte voor jouw deuren?

Onze medewerkers maken werk van jouw project.

Vraag een gratis offerte

Deuren op maat kopen: de voordelen

Wanneer je ervoor kiest om deuren op maat te kopen, kies je voor een aantal voordelen. Zo zijn deuren op maat uitermate geschikt wanneer jouw huis net iets anders dan anders’ is. Misschien is het grondplan van jouw woning eerder uniek, waardoor je ook creatief moet omgaan met de plaatsing en stijl van jouw deuren. Wanneer je dit het geval is, zijn op maat gemaakte deuren dé perfecte oplossing.

En heb jij wel een klassiek’ grondplan – en ben je net daarom op zoek naar elementen om jouw woning wat meer karakter te geven? Ook daarvoor zijn deuren op maat de perfecte oplossing. Zo kan jij de deuren in kwestie volledig naar jouw stijl en idee laten ontwerpen, waardoor ze niet enkel functioneel zijn – maar ook een échte eyecatcher in huis worden. 

Binnen- en buitendeuren kiezen: enkele tips

Wanneer je van plan bent om binnen- en/​of buitendeuren op maat te kopen, zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Het belangrijkste om in het achterhoofd te houden: jouw deuren moeten er niet alleen goed uitzien, maar moeten ook voor meer leefcomfort in huis zorgen. Denk daarom na over de plaatsing van die deuren in functie van de wandelroutes in huis. Welke plekken hebben misschien meer privacy nodig dan andere – en welke plekken wil je net meer open trekken? Wij geven je enkele tips mee om die deuren op maat perfect te laten ontwerpen.

Functionaliteit: hoe integreren de deuren in je dagelijkse leven?

Wanneer je nieuwe deuren wil plaatsen, is het slim om een goed idee te hebben van hoe jij de woonruimte gebruikt of zal gebruiken. Denk na over de wandelroutes’ in huis – en welke deuren daar het best op inspelen. Heb je bijvoorbeeld te maken met kleinere ruimte? Dan is het misschien een beter idee om voor een schuifdeur te gaan dan voor een klassieke deur. Om maar een voorbeeld te geven!

Stijl: past het design van de deur bij jouw persoonlijke smaak en stijl van het huis?

Logisch, maar toch belangrijk om te vermelden. Zorg ervoor dat die nieuwe deuren passen bij je woning. Word jij verliefd op een traditionele en klassieke deur, maar is de algemene stijl van je woning erg modern? Dan ga je toch best eens kritisch kijken naar het totaalplaatje. Idealiter vind jij een deur die zowel je eigen hart sneller laat staan – én die past in je huidige woning. 

Beglazing: hoeveel licht wil je in een kamer?

Nog iets om rekening mee te houden, is de keuze voor (geen) beglazing in een deur. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar manieren om meer natuurlijk licht in een donkere ruimte te brengen? Dan is een deur die volledig of gedeeltelijk van glas is, een slimme oplossing. Wil je een bepaalde ruimte, zoals een slaapkamer of badkamer, liefst volledig kunnen verduisteren of afsluiten voor privacy? Dan is een deur zonder beglazing wat jij zoekt. 

Flexibiliteit: welk soort deur past bij welke ruimte?

Verschillende types deuren kunnen zorgen voor verschillende types atmosferen. Zo kan een dubbele deur die openzwaait richting leefkamer of slaapkamer voor een grandioos en bombastisch effect zorgen, terwijl een enkele deur het iets soberder houdt. Denk dus goed na over jouw eigen voorkeuren – en de sfeer die jij wil bekomen in elke ruimte. 

Beveiliging: je buitendeur moet robuust, veilig en duurzaam zijn

We hebben het vooral over binnendeuren op maat gehad, maar er zijn natuurlijk ook buitendeuren op maat. Wanneer je deze wil bestellen zijn al bovenstaande tips nog altijd van toepassing, maar is het ook van belang dat je denkt aan veiligheid. Je buitendeur op maat zal je tenslotte beschermen tegen invloeden van buitenaf én houdt ongewenste bezoekers buiten. Daarom let je bij je buitendeur op maat best niet alleen op stijl en esthetiek, maar doe je ook voldoende onderzoek naar alle soorten beveiliging. 

Bruynseels-Vochten maakt een gratis én vrijblijvende offerte voor jouw deuren op maat op

Handig, niet? Dit doen we omdat we onze klant graag een volledig beeld geven van hoe het project eruit zal gaan zien, moest je voor ons kiezen. Je kan je offerte online opvragen. En hoe meer informatie je ons geeft, hoe gedetailleerde onze offerte eruit zal zien. Heb je bijvoorbeeld plannen van de woonst in bezit? Aarzel dan niet om deze mee te uploaden. Heb je al een idee van de hoeveelheid deuren op maat, het gewenste materiaal of dé perfecte stijl? Laat het ons allemaal weten, zodat wij met deze informatie aan de slag kunnen.

We leveren je onze offerte vervolgens geheel gratis en vrijblijvend aan. Denk er gerust eens goed over na – of kom langs om de offerte te bespreken of om aanpassingen te vragen. Zo komen we samen tot hét perfecte totaalplaatje en kunnen we er vervolgens invliegen. Wij kunnen alvast niet wachten om jouw deuren op maat uit te denken, uit te werken én vlot en volgens de regels van de kunst te komen installeren.

Nog andere vragen of bedenkingen? Aarzel niet om ons te contacteren

Wij vertellen je alles wat je wil weten over die gloednieuwe deuren op maat, geven je advies betreffende materiaal en design – en leggen je stap voor stap uit hoe een samenwerking met ons in zijn werk gaat. Benieuwd? Maak dan gerust een afspraak en breng ons een bezoekje in onze toonzaal in Kalmthout of Ekeren: onze experts staan alvast te trappelen om jou te ontmoeten. Tot snel?

Menu