Tilborghs Kalmthout 07

Zoek je nieuwe ramen? Wij loodsen je erdoor

Ben je aan het denken om ramen op maat te bestellen en te laten plaatsen door een échte professional? Dan zit je goed bij Bruynseels-Vochten. Of je nu op zoek bent naar nieuwe ramen, of je je huidige ramen wil vervangen – wij kunnen je bijstaan. Onze ramen, of die nu modern, landelijk, klassiek of volledig design moeten zijn, voldoen altijd aan alle veiligheids- en isolatienormen, zodat jij zeker kan zijn van de slimme keuze wat ramen betreft. Van PVC tot aluminium, van dubbel tot driedubbel glas: wij hebben het in huis.

Maar vooraleer we jou die offerte laten ondertekenen, delen we eerst alle kennis over ramen die we in huis hebben. We verzamelden al het interessants om te weten en delen dit op overzichtelijke wijze met jou op deze pagina. Zo beginnen we met de verschillende redenen om voor nieuwe ramen te kiezen – en geven we je een korte maar duidelijke introductie mee over PVC en aluminium: de twee materialen die we aanbieden. Verder stellen we je voor aan de verschillende soorten ramen in ons gamma, gaan we kort in op de verschillende isolatiepremies waarop jij kan rekenen en vertellen we je wat meer over de extraatjes die jij bij je nieuwe ramen kan bestellen. We sluiten af met enkele tips over hoe je die gloednieuwe ramen het beste onderhoudt – en sturen je vervolgens naar onze mooiste realisaties en naar de meest interessante blogs. En heb je erna nog vragen? Aarzel dan zeker niet om een afspraak met ons vast te leggen. Dan vertellen wij je alles wat je nog wil weten in’ t echt!

1. De voordelen van veranda’s

Een veranda laten plaatsen, da’s altijd een goed idee. Zo’n aanbouw komt tenslotte met heel wat voordelen, waar jij zowel op de korte als op de lange termijn plezier zal uithalen. Maar ja, da’s voor ons natuurlijk eenvoudig gezegd! Daarom gaan we er wat dieper op in – en vertellen we je wat meer over de praktische, financiële én emotionele voordelen die bij de plaatsing van jouw gloednieuwe veranda komen kijken. 

#1 Meer woonruimte

Afhankelijk van de indeling van je woning, kan de plaatsing van de veranda een verdubbeling van je keuken, extra ruimte in de leefkamer of zelfs een heel nieuwe ruimte (zoals een home office, bijvoorbeeld) betekenen. En wanneer je je veranda correct isoleert en voorziet van verwarming, kan je hier ook nog eens het volledige jaar lang gebruik van maken. 

#2 Meer licht in huis 

De meeste veranda’s worden opgebouwd aan de hand van grote glaspartijen, waardoor de hele woning oplicht. En meer natuurlijk licht in huis? Dat brengt wel wat voordelen met zich mee. Enerzijds zorgt het ervoor dat jij minder snel lampen aan moet steken, wat positief is voor die energierekening. Anderzijds is natuurlijk licht bijzonder goed voor je humeur en algemeen mentaal welzijn. 

#3 Kies de stijl die jij wil 

Door te kiezen voor een veranda als aanbouw, moet je rekening houden met de stijl van je woonst. Is deze landelijk, modern of klassiek? Laat het ons zeker weten: dan zorgen wij er met de juiste materialen en ontwerpen voor dat jouw gloednieuwe veranda naadloos aansluit bij het geheel. Zo ziet niemand nog dat jouw veranda er pas later bijkwam, en geniet je van een rustgevend geheel. 

#4 Altijd vakantie en rust 

We leven in een maatschappij die snel, sneller, snelst gaat, waardoor het niet altijd even eenvoudig is om de rust te nemen die je nodig hebt. Op vakantie gaan is niet voor iedereen evident, maar waar kom je dan wél op adem? Wel, als je het aan ons vraagt… in die gloednieuwe veranda, natuurlijk! Voor velen is dit plekje een lichtrijke oase van rust, waar nietsdoen en ontspannen centraal staat. 

#5 Je woning is stukken meer waard 

Wanneer je investeert in een veranda, investeer je ook een beetje in jezelf. Logisch: wanneer je een pand mét veranda verkoopt, verkoop je net dat beetje meer ruimte, rust en comfort. De investering van je veranda – indien je deze volledig in regel gebouwd hebt – is er dus één die je gegarandeerd, en waarschijnlijk nog met winst ook, terugkrijgt wanneer je je woning opnieuw op de markt zet. 

Meer weten?

In onderstaande blog gaan we dieper in op de voordelen die we net kort besproken, zodat jij volledig op de hoogte bent over de voordelen die je in huis haalt wanneer je een veranda laat plaatsen. 

Maar weet ook: dit zijn de grootste voordelen, maar is bijlange na niet alles. Waar je je nog zoal op kan verlekkeren, vraag je? Dat vertellen we je graag in t echt tijdens ons eerste kennismakende gesprek. Kom gerust eens langs in onze showroom: niet alleen vertellen we je daar op t gemak wat je wil en moet weten, maar we kunnen je daar ook al enkele voorbeelden tonen: onze materiaalkeuzes, PVC en aluminium, bijvoorbeeld, bepaalde decoratie- en stijlelementen, enzovoort. Zo zorgen we er samen voor dat jij volledig op de hoogte bent van alle mogelijkheden, waardoor jij de meest onderbouwde keuze mogelijk kan maken.

Meer weten over de voordelen van veranda's?

Ik maak een afspraak!

2. Soorten materiaal voor je ramen

Nieuwe ramen laten plaatsen, t is een hele zoektocht. Er zijn heel wat keuzes om te maken en knopen door te hakken. En één van de eerste keuzes die je moet maken? Welk materiaal we gaan gebruiken om jouw ramen in te ontwerpen. Bij Bruynseels-Vochten heb je altijd de keuze tussen twee materialen: PVC en aluminium. Uiteraard zijn beide materialen van de hoogste kwaliteit beschikbaar, maar komen ze ook met hun eigen, unieke pluspunten. Meer leren over PVC versus aluminium? Wij loodsen je er graag door.

Meer weten?

In onderstaande blog gaan we dieper in op de voordelen die we net aanhaalden, zodat jij volledig op de hoogte bent over de voordelen die je in huis haalt wanneer je vliegenramen en vliegendeuren laat plaatsen in je veranda.

Heb je na het lezen van de blog en dit artikel toch nog vragen over het hoe en wat van vliegenramen en vliegendeuren in je veranda? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: we vertellen je er graag alles over.

Nood aan vliegenkozijnen en -deuren?

Contacteer ons!

2.2 PVC

Wanneer je kiest voor PVC ramen, kies je voor betaalbare kwaliteit. Samen met VEKA, waarvan we erkend partner zijn, leveren wij perfect geplaatste PVC ramen met tien jaar garantie – en heel wat voordelen om van te profiteren.

Denk bijvoorbeeld aan de talloze afwerkingsmogelijkheden (vraag zeker naar de beschikbare RAL-kleuren), het gemak in onderhoud, de hoge isolatiewaarde en de schitterende prijs-kwaliteitverhouding. Met andere woorden, wanneer je kiest voor PVC, kies je voor betaalbare en duurzame ramen die bovendien vriendelijk voor je energierekening zijn.

De grootste voordelen van PVC ramen

Talrijke afwerkingsmogelijkheden

Personaliseer je PVC-ramen door te kiezen tussen de 55 beschikbare RAL-kleuren. Deze folies zijn tientallen jaren kleurvast, zodat jij er jarenlang van kan genieten. Zo krijg jij via PVC altijd dé stijl die bij jou en je woning past.

Onderhoudsvriendelijk

PVC trekt weinig vuil aan, waardoor het eenvoudig te onderhouden is. Het enige wat jij nodig hebt, is een vochtig doekje en pH-neutraal schoonmaakmiddel. Klus geklaard!

Hoge isolatiewaarde

PVC heeft een lage U‑waarde, waardoor je minder warmte in huis verliest. In standaarduitvoering tot 1.0 W/​m² (en geloof ons: daar ga je blij mee zijn!).

Prijs-kwaliteit

De grondstofprijzen van PVC zijn zeer gunstig, waardoor ze budgetvriendelijk zijn in aankoop. Bovendien heeft PVC een lange levensduur: ze gaan meer dan 30 jaar mee. Topkwaliteit voor een vriendelijke prijs!

Meer weten?

In onderstaande blog gaan we dieper in op de zaken die we net aanhaalden, zodat jij volledig op de hoogte bent over de voordelen die je in huis haalt wanneer je kiest voor schuiframen en schuifdeuren in je veranda.

En heb je toch nog wat vragen of twijfels over onze schuiframen en deuren? Geen enkel probleem. Maak zeker een afspraak in één van onze showrooms en dan vertellen we je er graag alles over. We beantwoorden al jouw vragen en tonen je graag al enkele voorbeelden op locatie.

3.1 Schuiframen

Schuiframen bestaan in alle maten, vormen, soorten en kleuren. We zetten ze voor jou op een rijtje…

Hefschuifraam

Hefschuiframen kunnen zware en grote ramen dragen. Het mechanisme tilt het schuifraam omhoog, waarna je het raam open kunt schuiven.

Kiepschuifraam

Bij kiepschuiframen kiept de schuivende vleugel naar de binnenzijde van de woning. Doordat het gewicht van de vleugel naar de binnenzijde van de woning gekiept wordt, kan het systeem minder zware vleugels dragen dan hefschuiframen, de raambreedte is bijgevolg ook wat beperkter.

Vouwschuifraam

Wil je voor een hedendaagse look gaan? Dan zijn vouwramen misschien wel iets voor jou. De verschillende raamdelen kunnen allemaal samen, of stuk voor stuk, samengevouwen worden. Zo wordt één groot open raamvlak gecreëerd. Mooi toch?

Meer weten?

In onderstaand artikel gaan we dieper in op de zaken die we net aanhaalden, zodat jij volledig op de hoogte bent over verschillende soorten zonwering beschikbaar bij Bruynseels-Vochten. Toch nog vragen – of op zoek naar een andere optie? Laat het ons zeker weten.

Geraak je er niet uit – en twijfel je nog altijd tussen dé perfecte zonwering voor jouw gloednieuwe veranda? Kom zeker eens langs. Wij bekijken alle factoren (zoals ligging, grootte, budget, …) en komen daarna met een volledig plan op maat wat jouw zonwering betreft. Dat kan één van onze verschillende opties zijn, maar bijvoorbeeld ook een combinatie van twee verschillende oplossingen. Benieuwd? Maak dan zeker een afspraak!

Meer weten over zonwering in jouw veranda?

Maak een afspraak!

4. Isolatiepremies

Aan de plaatsing – of renovatie – van je ramen hangt natuurlijk een prijskaartje vast: dat komt vast niet als een verrassing. Gelukkig kan je hiervoor soms beroep doen op bepaalde premies en/​of subsidies. Of je deze toegewezen krijgt, hangt af van verschillende factoren. Wij sommen alvast de belangrijkste opties op die interessant zijn om te onderzoeken vooraleer je die factuur betaalt. Goed om weten: naast deze premies zijn er nog een aantal andere alternatieven, dus laat je goed informeren. Ook hierbij kunnen wij je bijstaan, kom dus gerust eens langs!

#1 Totaalrenovatiebonus

Wanneer je één keer meerdere renovaties plant, bestaat de kans dat je in aanmerking komt voor de totaalrenovatiebonus: een financiële tegemoetkoming voor wie minstens 3 premies van netbeheerder Fluvius aanvraagt – of er minstens twee combineert met een ventilatiesysteem – en dat binnen een periode van vijf jaar.

#2 Premie voor hoogrendementsglas

Naast het vanzelfsprekende financiële voordeel van hoogrendementsglas in je woning, heb je er als bewoner ook baat bij op andere gebieden. Het isoleert beter, dus stook je minder. Dat is op lange termijn goed voor jou, je portemonnee én het milieu. Vanaf 2021 bedraagt de premie van netbeheerder Fluvius €16 per m2, of €24 als je uitsluitend een nachttarief geniet.

#3 Burenpremie

Netbeheerder Fluvius lanceerde al enige tijd geleden de burenpremie. Als je met (minstens) 9 andere huiseigenaars deelneemt aan een collectief renovatieproject, heeft iedereen recht op de premies van de netbeheerder. De burenpremie bedraagt €400 per woning, of €100 per appartement in een blok van boven de wooneenheden.

#4 Vlaamse overkoepelende renovatiepremie

Voor wie denkt aan een gedeeltelijke – of zelfs een volledige – vervanging van het buitenschrijnwerk rond o.a. ramen, buitendeuren en beglazing hebben we goed nieuws. De Vlaamse overkoepelende renovatiepremie kan je hierin bijstaan, voor elke woning in het Vlaamse gewest met een leeftijd die hoger ligt dan 30 jaar.

Deze premie kan ook aangevraagd worden voor werken binnenshuis. Deze premie kan tussen de 20% en 30% van het volledige factuurbedrag (ex. btw) bedragen, mits het gefactureerde bedrag minimum €2500 (ex. btw) bedraagt.

#5 Bijkomende premies per gemeente 

En, om af te sluiten: per gemeente worden er nog bijkomende premies uitgegeven wanneer je hoogrendementsbeglazing laat plaatsen. De mogelijkheden verschillen sterk van gemeente tot gemeente, net als de voorwaarden en de bedragen. Een bezoekje aan je gemeentehuis is dus aan te raden. 

Meer weten?

Lees dan zeker onderstaande blog die dieper in detail gaat over de net opgesomde premies.

Alles doorgelezen en toch nog vragen – of geen zin om dit alles op je uppie door te spitten? Daarvoor zijn wij hier! Maak gerust een afspraak via onze website, laat ons weten waar je graag meer informatie over wil – en dan contacteren wij je zo snel mogelijk voor een afspraak. Dan gaan we er samen op t gemak nog eens volledig door.

Meer weten over isolatiepremies?

Maak een afspraak

5. Accessoires

Nu je die nieuwe ramen gekozen hebt, ben je helemaal klaar om deze ook te bestellen. Of… toch nog op zoek naar een handig extraatje als kers op de taart? Dan zit je goed bij Bruynseels-Vochten: wij voorzien jouw nieuwe ramen met veel plezier van alle comfort, zodat jij je over niets nog zorgen moet maken. Lees verder om al onze accessoires voor jouw ramen te ontdekken – en laat ons gerust weten wat jij het liefste wil! 

5.1 Schuiframen

Over die schuiframen hebben we het al eerder gehad. Niet zo heel gek: dit type raam is haast niet meer weg te denken uit een moderne woning. Ze zien er niet alleen netjes en verzorgd uit, maar brengen ook nog eens een extra dimensie aan gebruiksgemak in huis. En het zijn net die praktische voordelen die ervoor zorgen dat schuiframen één van onze meest gekozen ramen uit het assortiment zijn. Denk bijvoorbeeld aan…

 • Meer ruimte in huis. Dit type raam neemt immers bijzonder weinig plaats in beslag (zowel qua installatie als qua gebruik), waardoor het een slimme keuze is om in een iets kleinere woning te integreren.
 • Vloeiend naar binnen en buiten. Een schuifraam zorgt voor een minimale​‘grens’ tussen intern en extern, waardoor je altijd dichtbij het buitenleven zal zitten. Een extra voordeel is bovendien ook de mooie lichtinval; met een schuifraam verlies je een minimum aan licht in huis.


5.2 Zonwering

We zijn allemaal fan van die vrolijke zomermaanden. Langere nachten, zwoelere dagen en altijd wel iets te doen. Maar wat als die gezellige zomer ook een hittegolf met zich meebrengt? Niemand houdt ervan om in een bloedheet huis thuis te komen – en het is net om dit te voorkomen dat zonwering een goed idee is. Bij Bruynseels-Vochten kies jij tussen twee oplossingen – of combineer je beide met elkaar.

 1. Zonnescreens. Zonwering screens zijn stijlvolle oplossingen om jouw woning te beschermen tegen overmatige zonnestralen. Deze subtiele vorm van zonwering is de ideale uitkomst voor iedereen die het snel te warm heeft, maar niet houdt van opvallende installaties. Je kan het screen aan de binnen- of buitenkant van je raam installeren en je kan ook kiezen tussen een verticale of een horizontale vorm.
 2. Zonneluifel. Deze handige vorm van zonwering is dé perfecte optie voor diegenen onder ons die wel van wat afwisseling houden. Wissel jij graag af tussen zon en schaduw – maar verander je niet graag de hele dag door van locatie? Dan is die zonneluifel dé ideale keuze voor jou.

Meer weten over leefveranda's?

Neem contact op!

5.3 Vliegenraam en ‑deur

We kennen het allemaal: de lente is gearriveerd, dat eerste zonnetje begint te schijnen – en we zetten onze ramen wagenwijd open om het nieuwe seizoen te verwelkomen. Heerlijk! Maareuh… die zoemende en prikkende beestjes van buiten, die maken daar natuurlijk ook gebruik van. Hiervoor is de installatie van een vliegenraam of ‑deur aangewezen. 

De voordelen

 • Onze vliegenramen en ‑deuren zijn altijd esthetisch, efficiënt en diervriendelijk.
 • Wij leveren altijd op maat gemaakte producten af.
 • Jij kiest de maat en de kleur, wij personaliseren tot je volledig tevreden bent.

Meer weten over zonwering in jouw veranda?

Maak een afspraak!

5.4 Rolluiken

Rolluiken zijn eigenlijk altijd een goed idee, als je het aan ons vraagt. Deze toppers brengen tenslotte bijzonder veel voordelen met zich mee, zowel qua leefcomfort als qua veiligheid. En geef toe… wie wil er nu niet comfortabeler, koeler, meer privé én veiliger leven? Wij vertellen wat meer over de voordelen die je in huis haalt wanneer je rolluiken laat installeren.

De voordelen van rolluiken

 • Bespaar geld: met rolluiken haal je dubbele isolatie in huis. Zo houden ze in de zomer warmte buiten – en in de winter warmte binnen.
 • Je geniet jaarrond van perfecte temperaturen én voelt dit ook op je energiefactuur: je hoeft tenslotte minder te verwarmen of te koelen. Niet alleen beter voor je portefeuille, maar ook voor het milieu. Dé perfecte combinatie, dus!
 • Rolluiken dienen bovendien ook perfect om meer privacy in huis te bekomen. Gewoon even naar beneden halen – en voilà: een heerlijk afgesloten woonkamer zonder nieuwsgierige blikken.
 • Daarnaast hebben rolluiken ook een geluiddempende werking: ideaal voor wanneer je op een drukke baan of naast een rumoerig café woont. Lawaai van buiten? Vergeet het: met rolluiken kan jij zeker zijn van een stekje waar je volledig tot rust kan komen

Verschillende soorten rolluiken

 • De traditionele rolluik plaatsen we bovenaan de raam – en het geheel zit dan vervat achter het buitenmetselwerk van je woonst. Aan de binnenkant werken we het geheel netjes af met een rolluikkast.
 • Je kan ook kiezen voor een opbouwrolluik. Dit type is ideaal voor wanneer er niet genoeg ruimte is achter de binnenzijde van de buitenmuur. We monteren de rolluik op het raam, zodat de twee een mooi geheel vormen.
 • Wanneer je absoluut niets van je raamhoogte wil verliezen, is een voorzetrolluik de perfecte optie. We bevestigen de rolluikbak zichtbaar aan de buitenzijde van je gevel, maar langs binnen moet er niets gebeuren.

Bovendien kan je zelf kiezen met wat voor bedieningssysteem je werkt. Zo kan je voor handmatige bediening met hand of lint kiezen, maar ook voor een elektrische schakelaar of een afstandsbediening. In​‘t kort komt het dus hierop neer: jij kiest, wij installeren.

Meer weten over isolatiepremies?

Maak een afspraak

6. Onderhoud ramen

Aluminium en PVC ramen en deuren zijn onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij! Gelukkig ben je er op enkele minuten vanaf, tenminste, als je onze handige tips even doorneemt. Happy cleanings! 

Aluminium ramen onderhouden

Aluminium ramen zijn onderhoudsvriendelijk. Ze trekken weinig stof aan en bovendien roesten of barsten ze niet. Toch hebben ze enig onderhoud nodig, maar niet op regelmatige basis: aluminium ramen hoef je maar een paar keer per jaar schoon te maken. Agressieve producten zoals schuursponzen, oplosmiddelen en bijtende producten zijn uit den boze. Die zorgen immers voor onherstelbare schade. Kies daarom best voor een vochtige doek, koud water en een pH-neutraal schoonmaakmiddel.

PVC ramen onderhouden

PVC ramen (of kunststof ramen) zijn de perfecte vervanger voor houten ramen. PVC ramen zijn wél krasgevoeliger. Daarom vraagt het onderhoud van PVC ramen net iets meer aandacht. Zorg er bij het schoonmaken van kunststof ramen voor dat ze voldoende nat zijn. Als ze te droog zijn, is er een grotere kans op krassen. Extra tip: maak je PVC ramen schoon op een minder zonnige dag. Tijdens het schoonmaken zullen de ramen door de zon sneller opdrogen en dus ook gevoeliger worden voor barsten en krassen.

Meer weten?

In onderstaand artikel gaan we dieper in op de zaken die we net aanhaalden, zodat jij volledig op de hoogte bent over het hoe en wat van de leefveranda’s van Bruynseels-Vochten. Toch nog vragen – of op zoek naar een andere optie? Laat het ons zeker weten.

#1 Dubbel of driedubbel glas in die ramen? 

De normen voor energieneutraal bouwen en renoveren in Europa worden steeds strenger. En terecht: wanneer we kijken naar isolatie in een standaard woning, zijn het meestal de deuren en ramen die de boosdoeners van dienst zijn. En hoe zwakker jouw isolatie, hoe hoger die energierekening op​‘t eind van de rit. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het type beglazing voor jouw ramen en deuren. Maar wat is nu het verschil tussen dubbel hoogrendementsglas en driedubbel glas – en is de meerprijs van dat laatste het waard? Wij gaan er dieper op in. 

#2 Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Maar als je er effectief goed rekening mee houdt, kan je je schuifraam perfect bestand maken tegen de handigste inbreker. Lees er meer over.

#3 Steellook ramen: hoe, wat en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs beter dan​‘the real thing’. Meer weten over hoe bijzonder steellook ramen zijn? Lees verder!


#4 Verschillende soorten schuiframen

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven. In ieder geval krijg je met een schuifraam meer lucht en licht in huis. Waarom opteren voor het ene of het andere type schuifraam? Daar denk je best vooraf goed over na. We geven alvast wat uitleg bij een paar opties.


#5 Grote ramen, grote energierekening?

… tenminste, als je het slim aanpakt en de juiste keuzes maakt. En daar komt Bruynseels-Vochten dan weer bij kijken, natuurlijk. Benieuwd over de voordelen van die prachtige, grote raampartijen – én hoe je kan genieten van een schitterend zicht zonder in te boeten aan isolatie? Wij vertellen het je vandaag.


#6 Verschillende profielen voor jouw ramen

Wanneer je kiest voor nieuwe ramen, heb je in de eerste plaats natuurlijk aandacht voor je glas. Daarnaast is ook het materiaal voor jouw raamprofiel een belangrijke keuze. Daarom heb je bij ons een ruim assortiment aan profielen. Kies voor PVC of aluminium. Ontdek er meer over!


#7 Hoeveel kosten nieuwe ramen

Het is dé hamvraag van vandaag. Nu, ja. Tenminste, wanneer je op zoek bent naar een offerte voor kwalitatieve ramen. En we gaan er vanuit dat dit wel degelijk het geval is – anders was je natuurlijk niet terechtgekomen op deze blog. Dus, je bent aan het bouwen of aan het renoveren – en je wil graag dat kostenplaatje… ramen. Snappen we. Maar… jammer genoeg kunnen we je geen vast bedrag meegeven. Er hangt zo ontzettend veel af van raamtype, profielen en allerlei andere extra’s, dat we je zonder bijkomende informatie onmogelijk een accurate prijsschatting kunnen geven. Lees meer om te weten te komen wat we alvast wél kunnen zeggen.


#8 Verschillende types raam

Ramen kun je op allerlei manieren openen. Voor welk type nieuwe ramen kies jij? Een draairaam, draai-kiepraam, valraam, houten raam, schuifraam of toch maar gewoon een vast raam? We sommen de voordelen en nadelen van de verschillende soorten ramen voor je op.


#9 PVC of aluminium?

Misschien ga je binnenkort kopen, bouwen of renoveren. En dan zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Als het aan ons ligt, dan begin je best nu al na te denken over je ramen. Deze zijn tenslotte om heel wat redenen belangrijk: niet alleen geven ze het exterieur van je woning karakter – ze zorgen ook voor isolatie, wat jij zal voelen aan je energierekening. Vandaag vertellen we wat meer over verschillende materialen – en hun eigen typische kenmerken. Lees verder!


#10 Afwerking ramen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede afwerking van je nieuwe ramen is. Dat heeft verschillende redenen. Een goede afwerking van je ramen is niet enkel belangrijk voor het zicht, het draagt ook bij aan een goede isolatie en langere levensduur. Om je hier zo goed mogelijk rond te informeren, vertellen je meer over de binnen- en buitenafwerking, hoekverbinding en extra mogelijkheden met betrekking tot je raamafwerking. Hier gaan we!


#11 Ramen op maat

Ga jij binnenkort bouwen en/​of renoveren? Spannend! Maareuh, heb jij al nagedacht over het schrijnwerk van je ramen? Dit bepaalt tenslotte een groot deel van het uitzicht van je woning – en speelt ook op het gebied van comfort en budget een grote rol. We horen je het al zeggen: keuzestress, keuzestress! Gelukkig helpen wij je hier graag stap voor stap door. 


#12 Ramen in pastorijstijl

Zodus. Je bent op zoek naar ramen en deuren om jouw woning tot in de puntjes af te werken. En bij het kiezen van deze essentiële elementen, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje één mooi geheel vormt. Gelukkig kwam jij bij ons terecht! Bruynseels-Vochten is tenslotte jouw adres voor ramen en deuren in verschillende stijlen. Van modern tot klassiek, van design tot landelijk. En vandaag? Vandaag vertellen je met veel liefde wat meer over ramen en deuren in pastorijstijl.

8. Extra inspiratie: blogs

Toch nog wat meer informatie nodig over de plaatsing en het onderhoud van je gloednieuwe ramen? Geen probleem: gelukkig bloggen wij regelmatig over het hoe en wat van onze specialiteit. We verzamelden onze meest recente blogs rond plaatsing, vervanging en onderhoud van ramen hier voor jou, zodat jij niet moet gaan zoeken – en meteen kan beginnen lezen. Alles gelezen en klaar voor de volgende stap? Neem dan zeker contact met ons op.

#1 Dubbel of driedubbel glas in die ramen? 

De normen voor energieneutraal bouwen en renoveren in Europa worden steeds strenger. En terecht: wanneer we kijken naar isolatie in een standaard woning, zijn het meestal de deuren en ramen die de boosdoeners van dienst zijn. En hoe zwakker jouw isolatie, hoe hoger die energierekening op​‘t eind van de rit. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het type beglazing voor jouw ramen en deuren. Maar wat is nu het verschil tussen dubbel hoogrendementsglas en driedubbel glas – en is de meerprijs van dat laatste het waard? Wij gaan er dieper op in. 

#2 Hoe veilig is een schuifraam?

Is een schuifraam even veilig als een gewone deur? Met een schuifraam op de benedenverdieping lijk je soms kwetsbaar voor inbrekers. Al dat glas, en die grote raamopening… Inbraken zijn helaas een risico om rekening mee te houden. Maar als je er effectief goed rekening mee houdt, kan je je schuifraam perfect bestand maken tegen de handigste inbreker. Lees er meer over.

#3 Steellook ramen: hoe, wat en waarom?

Steellook ramen hebben de uitstraling van staal maar de voordelen van aluminium. Val jij voor die bijzondere stijl van stalen raamprofielen? Dan zijn aluminium ramen in steellook een mooi alternatief. Op sommige vlakken scoren ze zelfs beter dan​‘the real thing’. Meer weten over hoe bijzonder steellook ramen zijn? Lees verder!

#4 Verschillende soorten schuiframen

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven. In ieder geval krijg je met een schuifraam meer lucht en licht in huis. Waarom opteren voor het ene of het andere type schuifraam? Daar denk je best vooraf goed over na. We geven alvast wat uitleg bij een paar opties.

#5 Grote ramen, grote energierekening?

… tenminste, als je het slim aanpakt en de juiste keuzes maakt. En daar komt Bruynseels-Vochten dan weer bij kijken, natuurlijk. Benieuwd over de voordelen van die prachtige, grote raampartijen – én hoe je kan genieten van een schitterend zicht zonder in te boeten aan isolatie? Wij vertellen het je vandaag.

#6 Verschillende profielen voor jouw ramen

Wanneer je kiest voor nieuwe ramen, heb je in de eerste plaats natuurlijk aandacht voor je glas. Daarnaast is ook het materiaal voor jouw raamprofiel een belangrijke keuze. Daarom heb je bij ons een ruim assortiment aan profielen. Kies voor PVC of aluminium. Ontdek er meer over!

#7 Hoeveel kosten nieuwe ramen

Het is dé hamvraag van vandaag. Nu, ja. Tenminste, wanneer je op zoek bent naar een offerte voor kwalitatieve ramen. En we gaan er vanuit dat dit wel degelijk het geval is – anders was je natuurlijk niet terechtgekomen op deze blog. Dus, je bent aan het bouwen of aan het renoveren – en je wil graag dat kostenplaatje… ramen. Snappen we. Maar… jammer genoeg kunnen we je geen vast bedrag meegeven. Er hangt zo ontzettend veel af van raamtype, profielen en allerlei andere extra’s, dat we je zonder bijkomende informatie onmogelijk een accurate prijsschatting kunnen geven. Lees meer om te weten te komen wat we alvast wél kunnen zeggen.

#8 Verschillende types raam

Ramen kun je op allerlei manieren openen. Voor welk type nieuwe ramen kies jij? Een draairaam, draai-kiepraam, valraam, houten raam, schuifraam of toch maar gewoon een vast raam? We sommen de voordelen en nadelen van de verschillende soorten ramen voor je op.

#9 PVC of aluminium?

Misschien ga je binnenkort kopen, bouwen of renoveren. En dan zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Als het aan ons ligt, dan begin je best nu al na te denken over je ramen. Deze zijn tenslotte om heel wat redenen belangrijk: niet alleen geven ze het exterieur van je woning karakter – ze zorgen ook voor isolatie, wat jij zal voelen aan je energierekening. Vandaag vertellen we wat meer over verschillende materialen – en hun eigen typische kenmerken. Lees verder!

#10 Afwerking ramen

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede afwerking van je nieuwe ramen is. Dat heeft verschillende redenen. Een goede afwerking van je ramen is niet enkel belangrijk voor het zicht, het draagt ook bij aan een goede isolatie en langere levensduur. Om je hier zo goed mogelijk rond te informeren, vertellen je meer over de binnen- en buitenafwerking, hoekverbinding en extra mogelijkheden met betrekking tot je raamafwerking. Hier gaan we!

#11 Ramen op maat

Ga jij binnenkort bouwen en/​of renoveren? Spannend! Maareuh, heb jij al nagedacht over het schrijnwerk van je ramen? Dit bepaalt tenslotte een groot deel van het uitzicht van je woning – en speelt ook op het gebied van comfort en budget een grote rol. We horen je het al zeggen: keuzestress, keuzestress! Gelukkig helpen wij je hier graag stap voor stap door. 

#12 Ramen in pastorijstijl

Zodus. Je bent op zoek naar ramen en deuren om jouw woning tot in de puntjes af te werken. En bij het kiezen van deze essentiële elementen, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat het totaalplaatje één mooi geheel vormt. Gelukkig kwam jij bij ons terecht! Bruynseels-Vochten is tenslotte jouw adres voor ramen en deuren in verschillende stijlen. Van modern tot klassiek, van design tot landelijk. En vandaag? Vandaag vertellen je met veel liefde wat meer over ramen en deuren in pastorijstijl.


9. Meer weten over de ramen van Bruynseels-Vochten?

Zo. Nu weet je al heel wat meer over wat er zoal komt kijken bij het plaatsen of vervangen van jouw ramen. Ben je na het lezen overtuigd van Bruynseels-Vochten – of heb je nog extra bijkomende vragen? Aarzel dan niet om eens langs te komen, of je geheel vrijblijvende offerte voor jouw nieuwe ramen op te vragen. Wij staan je graag bij van A‑Z – en kunnen niet wachten om jouw project af te trappen. Tot snel? 

Meer weten?

In onderstaand artikel gaan we dieper in op de factoren die de uiteindelijke kost van jouw veranda zullen beïnvloeden. Erna nog vragen, op zoek naar een andere optie – of klaar voor je vrijblijvende en gratis offerte? Laat het ons zeker weten.

Meer weten over de kosten van veranda's?

Ik neem contact op

Ik wil een afspraak

Contacteer ons!

Klaar voor jouw eigen veranda?

Stuur me naar verandakiezer

Stuur me naar de verandakiezer

9. Meer weten over de Bruynseels-Vochten veranda’s?

Zo. Nu weet je al heel wat meer over wat er zoal komt kijken bij het kiezen en plaatsen van een veranda. Ben je na het lezen overtuigd van Bruynseels-Vochten – of heb je nog extra bijkomende vragen? Aarzel dan niet om eens langs te komen, of je geheel vrijblijvende offerte voor jouw verandaproject op te vragen. Wij staan je graag bij van A‑Z – en kunnen niet wachten om jouw veranda te ontwerpen. Tot snel? 

Menu