Verbist Bruvo 15

Zonwerend glas vs. zonwering: wat moet u erover weten?

Meer weten? Kom eens langs! 

Zonwerend glas vs. zonwering

Bent u op zoek naar een kwalitatieve zonweringsoplossing die voor meer comfort in huis zorgt én uw woning meteen opwaardeert? Dan hebt u de keuze tussen twee opties: zonwerend glas of zonwering. Wij vertellen u graag wat meer over de voor- en nadelen van beide. Hier gaan we! 

Overtuigd van zonwering?

Contacteer onze zonnestraaltjes!

Maak een afspraak

Zonwerend glas: de onzichtbare oplossing

Kiest u voor zonwerend glas? Dan kiest u voor de meest subtiele oplossing mogelijk wat zonwering betreft. Zonwerend glas zou tenslotte eenvoudig verward kunnen worden met gewoon’ glas qua uitzicht. Enkel wanneer u érg goed kijkt, merkt u op dat dit type glas ietsje minder transparant is.

Dit komt door de speciale coating van metaaloxide die aangebracht wordt. Deze houdt de warmte van de zon buiten – maar laat nog altijd wel het daglicht binnen.

Toch is zonwerend glas niet perfect (dat is tenslotte niemand, toch). Zo zorgt het er uiteraard ook in de winter voor dat de zonnewarmte buiten blijft. Daarnaast is zonwerend glas geen oplossing om verblinding door die felle zomerzon (of late winterzon) in huis te voorkomen. We merken dus vaak dat er in een tweede fase toch nog geopteerd wordt om zonwering bij’ te installeren. 

Zonwering: u kiest zelf hoe u zonlicht controleert

Het grootste voordeel aan zonwering? Dat u het daglicht in huis volledig zélf kan controleren. Heeft u last van de warmte en/​of het zonlicht? Dan manipuleert u uw zonwering op zo’n manier dat deze meteen verlichting (figuurlijk, dan) biedt. Niet per sé last? Dan kunt u het daglicht gewoon binnenlaten in al zijn glorie. En da’s ook goed: veel ongefilterd daglicht in huis zorgt tenslotte voor een betere gemoedstoestand! 

Daarnaast zijn er tegenwoordig heel wat opties wat design betreft. U kiest simpelweg de uitvoering die het beste bij uw woning past: screens, doeken of aluminium? Het kan allemaal subtiel geïntegreerd worden in jouw droomhuisje. 

Maar, zoals we al zeiden, niets of niemand is perfect. En het enige nadeel van zonwering? Dat dit iets meer onderhevig kan zijn aan weersomstandigheden zoals heftige wind of slagregen. Maar gelukkig hebben wij hier bij Bruynseels-Vochten daar heel wat oplossingen voor. En die vertellen we u graag wanneer u langskomt.

Ook op zoek naar een kwalitatieve zonweringsoplossing?

Goed, want daar kunnen wij u absoluut mee helpen. Aarzel daarom niet om eens langs te komen – of om gewoon uw geheel vrijblijvende én gratis offerte op te vragen, natuurlijk. Dan vertellen wij u met veel plezier wat wij voor u kunnen betekenen wat zonwering betreft. Tot snel?

Overtuigd van zonwering?

Contacteer onze zonnestraaltjes!

Maak een afspraak
Menu