Verbist Bruvo 15

Zonwerend glas vs. zonwering: wat moet u erover weten?

Meer weten? Kom eens langs! 

Zon­werend glas vs. zonwering

Bent u op zoek naar een kwal­i­tatieve zon­wer­ing­so­ploss­ing die voor meer com­fort in huis zorgt én uw won­ing meteen opwaardeert? Dan hebt u de keuze tussen twee opties: zon­werend glas of zon­wer­ing. Wij vertellen u graag wat meer over de voor- en nade­len van bei­de. Hier gaan we! 

Zon­werend glas: de onzicht­bare oplossing

Kiest u voor zon­werend glas? Dan kiest u voor de meest sub­tiele oploss­ing mogelijk wat zon­wer­ing betre­ft. Zon­werend glas zou tenslotte een­voudig ver­ward kun­nen wor­den met gewoon’ glas qua uitzicht. Enkel wan­neer u érg goed kijkt, merkt u op dat dit type glas iet­sje min­der transparant is.

Dit komt door de spe­ciale coat­ing van metaalox­ide die aange­bracht wordt. Deze houdt de warmte van de zon buiten — maar laat nog alti­jd wel het daglicht binnen.

Toch is zon­werend glas niet per­fect (dat is tenslotte nie­mand, toch). Zo zorgt het er uit­er­aard ook in de win­ter voor dat de zon­newarmte buiten bli­jft. Daar­naast is zon­werend glas geen oploss­ing om verblind­ing door die felle zomer­zon (of late win­ter­zon) in huis te voorkomen. We merken dus vaak dat er in een tweede fase toch nog geopteerd wordt om zon­wer­ing bij’ te installeren. 

Zon­wer­ing: u kiest zelf hoe u zon­licht controleert

Het groot­ste voordeel aan zon­wer­ing? Dat u het daglicht in huis volledig zélf kan con­trol­eren. Heeft u last van de warmte en/​of het zon­licht? Dan manip­uleert u uw zon­wer­ing op zo’n manier dat deze meteen ver­licht­ing (figu­urlijk, dan) biedt. Niet per sé last? Dan kunt u het daglicht gewoon bin­nen­lat­en in al zijn glo­rie. En da’s ook goed: veel onge­fil­terd daglicht in huis zorgt tenslotte voor een betere gemoedstoestand! 

Daar­naast zijn er tegen­wo­ordig heel wat opties wat design betre­ft. U kiest sim­pel­weg de uitvo­er­ing die het beste bij uw won­ing past: screens, doeken of alu­mini­um? Het kan alle­maal sub­tiel geïn­te­greerd wor­den in jouw droomhuisje. 

Maar, zoals we al zei­den, niets of nie­mand is per­fect. En het enige nadeel van zon­wer­ing? Dat dit iets meer onder­he­vig kan zijn aan weer­som­standighe­den zoals heftige wind of sla­gre­gen. Maar gelukkig hebben wij hier bij Bruynseels-Vocht­en daar heel wat oplossin­gen voor. En die vertellen we u graag wan­neer u langskomt.

Ook op zoek naar een kwal­i­tatieve zonweringsoplossing?

Goed, want daar kun­nen wij u absolu­ut mee helpen. Aarzel daarom niet om eens langs te komen — of om gewoon uw geheel vri­jbli­jvende én gratis offerte op te vra­gen, natu­urlijk. Dan vertellen wij u met veel plezi­er wat wij voor u kun­nen beteke­nen wat zon­wer­ing betre­ft. Tot snel?

Laat je verder inspireren

Nog meer inspiratie
Kozijnen Tips

Grote ramen, grote energierekening? Allesbehalve!

… ten­min­ste, als je het slim aan­pakt en de juiste keuzes maakt. En daar komt Bruynseels-Vocht­en dan weer bij kijken, natu­urlijk. Benieuwd over de voorde­len van die prachtige, grote raam­par­ti­jen — én hoe je kan geni­eten van een pr…
Ontdek er hier meer over
Deuren

Nieuwe buitendeuren kiezen?

Van­daag zijn er zoveel kleuren, mate­ri­alen en sti­jlen beschik­baar dat het alleen nog maar moeil­ijk­er wordt om de juiste keuze voor bui­ten­deuren te mak­en. Wij helpen je graag verder!
Ontdek er hier meer over
Tips

Ramen en deuren bestellen? Bruynseels-Vochten, natuurlijk!

Ben jij op zoek naar een betrouw­bare part­ner om ramen en deuren bij te bestellen? Wel, laat ons je even gerust­stellen: bij Bruynseels-Vocht­en zit je aan het juiste adres.
Ontdek er hier meer over
Deuren PVC Inspiratie

Wat zijn de voor- en nadelen van PVC-deuren?

Ben je op zoek naar nieuwe deuren? Dan zul je ongetwi­jfeld ont­dekken dat er veel ver­schil­lende opties op de markt zijn. Glas, alu­mini­um, hout, staal, pvc: het kan niet op. Uit­er­aard hebben deze opties op hun beurt ook ver­schil­len…
Ontdek er hier meer over
Tips

Ramen en deuren bestellen? Bruynseels-Vochten, natuurlijk!

Ben jij op zoek naar een betrouw­bare part­ner om ramen en deuren bij te bestellen? Wel, laat ons je even gerust­stellen: bij Bruynseels-Vocht­en zit je aan het juiste adres.
Ontdek er hier meer over
Kozijnen

Profielen voor jouw ramen

Wan­neer je kiest voor nieuwe ramen, heb je in de eerste plaats natu­urlijk aan­dacht voor je glas. Daar­naast is ook het mate­ri­aal voor jouw raam­profiel een belan­grijke keuze. Daarom heb je bij ons een ruim assor­ti­ment aan profie­le…
Ontdek er hier meer over
Menu