Image 29d28b82 e52b 4594 9052 a63363b0a65220220215 115922

Samen met Democo drukken we onze stempel op Antwerpen

Vandaag stellen we je met veel trots voor aan dit uniek woonproject in het historische centrum van de stad Antwerpen – waar wij mee onze stempel op mochten zetten. 


Traditionele meisjesschool De Dames wordt vandaag tenslotte omgevormd tot nieuwbouwproject De Dams’, een uniek woonconcept in het historische centrum van de stad met een eigen private toegang tot de Meir waarbij historische gebouwen in hun glorie worden hersteld. 


Samen met partner Democo gingen we aan de slag om van De Dams de nieuwste aanwinst van Antwerpen-centrum te maken. 


Ik wil een afspraak

Contacteer ons!

We behouden prestige en geschiedenis

Voor dit project was het belangrijk om de prestige van de oude school door te trekken in het appartementencomplex. Er werd voor gekozen om oude historische elementen te respecteren en te behouden – maar deze ook aan te vullen met moderne hedendaagse architectuur, een gemeenschappelijke tuin, voorzien op (milieuvriendelijke)stadsmobiliteit, groendaken, energiezuinige appartementen, bring me boxen, ondergrondse parkeerplaatsen en bergingen… 

Zo brengt dit unieke wooncomplex rust, comfort én geschiedenis in huis – boenk in t centrum van Antwerpen. 

De materialen

In dit project werden we verantwoordelijk gesteld voor het ontwerp en de plaatsen van al het glas- en raamwerk. We kozen voor Masterline 8HI voor de gewone raamprofielen – en voor CP155-HI hefschuif Minergie voor de schuiframen. 

Dit project is uitgevoerd in meerdere kleuren: RAL 8014 coatex, 9002 coatex en 9003 coatex. De dakverdieping en gelijkvloers blok B zijn uitgevoerd in RAL Anodic Gold.

Uiteraard zorgden we ook voor dubbele isolerende beglazing K1.0 en driedubbel isolerende beglazing K0.6: wanneer je in t centrum van een bruisende stad woont, is dat nodig om in huis volledig tot rust te kunnen komen zonder storend lawaai van verkeer of mensen op straat. Als laatste hebben we het volledige project grotendeels voorzien van ingewerkte Fixscreens.

Extraatjes

Omdat dit project niet zomaar’ een project is, werden we ook ingeschakeld voor wat esthetische extraatjes. Zo vind je op de vijfde verdieping een aluminium omkadering terug in RAL Anodic Gold, die wij verzorgden. Ook de glazen balustrades aan de buitenzijde van de ramen werden door ons voorzien. En als laatste werkten wij de inkom en brievenbussen af met een prachtige aluminium omkasting in RAL Anodic Black. 

Bruynseels-Vochten als partner bij jouw project?

Dat kan! Wij staan te springen om mee bij te mogen dragen aan grootse nieuwbouw- of renovatieprojecten, en zo een stempel te mogen drukken op het huidige landschap. Contacteer ons voor meer informatie over hoe zo’n samenwerking eruit kan zien. Tot snel? 

Ik wil een afspraak

Contacteer ons!
Menu