20 De Smedt Mollei103 Brass 18

De 5 meest gestelde vragen over ramen en deuren

Wanneer je van plan bent om voor het eerst nieuwe ramen en deuren te kopen, heb je vast een hele resem vragen en onduidelijkheden in je hoofd. Zeer begrijpelijk! Zo’n aankoop doe je tenslotte niet iedere dag, waardoor er veel te leren valt. Gelukkig kwam jij bij Bruynseels-Vochten terecht: wij zijn hier om al jouw vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen. En daar beginnen we graag mee via dit artikel. 


Klaar voor jouw eigen nieuwe ramen?

Ik vraag een offerte op

We verzamelden de vijf meest gestelde vragen, waar we je ook meteen al een antwoord op bieden. Zo is dit artikel jouw allereerste leidraad in de wondere wereld van ramen en deuren – en kan je op basis van onderstaande zaken dieper ingaan op wat jij nu (niet) wil wat ramen en deuren betreft. Erna overtuigd en wil je graag eens langskomen? Wij hebben niet liever… 

1. Wat is het verschil tussen ramen en deuren in PVC of aluminium?

We stellen je alvast gerust: zowel aluminium als PVC zijn onderhoudsvriendelijk, inbraakveilig en slijtvast. Wat dan wél het verschil maakt, vraag je? Een aantal kleine details. Zo scoort kwaliteit van PVC ramen op gebied van isolatie lichtjes beter dan die van aluminium ramen. PVC heeft een uitstekende isolatiewaarde, verliest minder snel warmte dan aluminium – en heeft doorgaans ook een betere U‑waarde dan aluminium ramen.

Aluminium: eindeloos veel mogelijkheden 

Aluminium ramen komen, in tegenstelling tot PVC, dan weer met eindeloos veel constructiemogelijkheden. De stevige, strakke aluminium raamprofielen geven je woning een moderne en industriële uitstraling. Daarnaast is de kwaliteit van aluminium ramen uiterst geschikt voor grote raampartijen. Verder zijn aluminium ramen ietsje duurzamer dan hun PVC tegenhanger: aluminium is tenslotte 100% recycleerbaar. 

2. Heb ik recht op een subsidie voor mijn nieuwe ramen en deuren?

De kans is zeer groot! Wij vertellen in dit artikel alvast wat meer over de meest recente situatie in 2021, zodat jij alvast weet welke premies er momenteel het interessantst zijn voor jou. Aarzel daarnaast niet om ons in te schakelen voor hulp en begeleiding wat de aanvraag van deze subsidies betreft: wij staan je graag bij. 

3. Hoeveel zullen mijn ramen en deuren kosten?

Dat kunnen we je hier jammer genoeg niet zeggen, maar daar zit een heel goeie reden achter. Wij maken al onze ramen en deuren tenslotte op maat en toegespitst op jouw project en persoonlijke voorkeuren. Elk project is anders, wat ook wil zeggen dat de prijzen steeds verschillen. We kunnen je wel voorzien van een gratis offerte, als je alle nodige gegevens naar ons opstuurt. Goeie deal? 

4. Hoe verloopt het proces als ik ramen en deuren bestel bij jullie?

Onze werkwijze, die bestaat bij elk project uit dezelfde stappen. Eerst en vooral plannen we een kennismakend gesprekje in: daar vertel jij ons waar je nood aan hebt – en geven wij in ruil helder advies over stijl, esthetiek, comfort, functionaliteit, energiezuinigheid en isolatie. Dit leidt tot een duidelijke en gedetailleerde offerte.

Op basis van jouw wensen en de gemaakte afspraken tekenen we een ontwerp voor jouw ramen en deuren uit. Daarop vragen we jouw uitgesproken goedkeuring vooraleer we aan de slag gaan.

Als alles goedgekeurd is, starten we het project op. Er vindt nog een laatste opmeting en technische studie plaats en we maken afspraken met andere aannemers die bij jou aan het werk zijn (of gaan) over onze timing en aanpak. De assemblage van de profielen start in onze werkruimte aan de Brasschaatsteenweg in Kalmthout. Wanneer deze klaar zijn, komen onze vakmannen deze volgens de regels van de kunst plaatsen!

Ongeacht of je voor PVC of aluminium profielen kiest, dragen al onze ramen en deuren dezelfde kwaliteitsstempel. Omdat wij overtuigd zijn van onze meerwaarde geven we je graag tot 10 jaar garantie.

5. Tussen welke soorten beglazing kan ik kiezen?

Vroeger was dubbel of zelfs driedubbel glas de norm, maar vandaag scoort hoogrendementsglas (ook wel​‘superisolerend glas’ genoemd) de hoogste punten. En terecht: dit soort beglazing isoleert tot drie keer beter dan dubbel glas, waardoor je er heel wat energie mee kan uitsparen. Toegegeven: bij het installeren van je splinternieuwe hoogrendementsglas zal je een kleine meerprijs betalen, maar deze zal je in geen tijd terugverdienen door de steengoede isolatie.

En da’s niet alles… 

Daarnaast bieden wij ook geluidsisolerende, inbraakwerende en zonwerende beglazing. Vraag hier zeker meer informatie over wanneer je langskomt, dan bekijken we samen hoe we dit type beglazing kunnen integreren in jouw project.

Heb je nog vragen voor ons of ben je klaar voor je offerte?

Allebei goed! Kom gerust eens langs in de showroom – of vraag jouw volledig gratis én vrijblijvende offerte aan via onze website. Wij gaan altijd op zoek naar alle antwoorden op jouw vragen – zodat jij helemaal op t gemak en zonder twijfel je nieuwe ramen en deuren kan bestellen. Wij kunnen alvast niet wachten om jou te ontmoeten! 

Klaar voor jouw eigen nieuwe ramen?

Ik vraag een offerte op
Menu