Veranda Pergola Bruynseels Vochten1

Aangename verandatemperaturen in zomer én winter? Dit zijn de beste verwarmingssystemen.

Bij het woord veranda denk je in de eerste plaats aan warmte, zonlicht en zomer. Toch kan je ook in de winter volop genieten van je veranda. Niets gezelliger dan vanuit je aanbouw genieten van je winterse tuin. Om dat op een aangename manier te kunnen doen, raden we je een verwarming aan. Zo blijft de winter buiten en kan jij binnen genieten van gezellige familiemomenten. We geven je een overzicht van verschillende verwarmingssystemen met hun voor- en nadelen.

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan

Verwarmen via radiatoren

Één van de populairste verwarmingselementen zijn radiatoren. Via stralingswarmte brengen ze kamers, woningen en – je raadt het al – veranda’s op temperatuur. Radiatoren zijn ook al lang niet meer zo oubollig als we denken. Je hebt ze tegenwoordig in alle formaten en kleuren. Zo kan je naar eigen smaak een type kiezen voor in jouw eigen veranda. 

Het nadeel? Ze nemen relatief veel plaats in beslag en je zet er best niets voor om warmteverlies tegen te gaan. Een slimme indeling van je ruimte is hierdoor noodzakelijk.

Een kachel als warmtebron

Op vlak van gezelligheid kan geen enkel ander verwarmingssysteem het opnemen tegen een houtkachel. Een houtkachel geeft niet alleen een bijzonder warm en gezellig vlammenspel, maar zorgt ook voor erg veel warmte. Bovendien geniet je met een houtkachel van een hoog rendement – en is hout goedkoop in aankoop. 

Denk er wel aan dat er op gebied van onderhoud heel wat extra werk bijkomt en dat je jaarlijks je schoorsteen moet laten vegen. Nog een laatste handige tip: zorg ervoor dat je een kachel kiest die niet te groot is voor de oppervlakte van je veranda, want dat is niet ideaal qua rendement. Laat je zeker informeren door een professional!

Een airco voor verkoeling én verwarming

Een airco werkt via een omkeerbare warmtepomp. In de zomer kan je daardoor je veranda verkoelen en in de winter verwarmen: win-win! Bovendien is een airco praktisch onzichtbaar – in tegenstelling tot een radiator. De installateurs zorgen ervoor dat het systeem netjes tegen de muur is bevestigd – en indien gewenst kan je het volledige systeem zelfs laten inbouwen. 

Het nadeel van een airco is dat je de luchtfilter geregeld moeten laten onderhouden. Doe je dat niet, dan kan een airco nadelig zijn voor je gezondheid.

Je veranda isoleren voor warmtebehoud

Heb je een verwarmingssysteem gekozen? Top! Dan is het tijd voor de belangrijkste tip van het lijstje: een goede isolatie van je veranda. Besteed je hier geen aandacht aan, dan gaat die gezellige warmte zomaar verloren. Dat is natuurlijk slecht voor je portefeuille én het milieu. 

Wanneer je een veranda bij Bruynseels-Vochten koopt, ben je zeker van de beste thermische isolatie dankzij de profielen van Reynaers Aluminium. 

Meer weten over verwarmingssystemen voor veranda’s?


Dat kan! Neem om te beginnen alvast eens een kijkje op onze verandapagina. Erna overtuigd van de voordelen van een unieke Bruynseels-Vochten veranda? Maak dan zeker een afspraak om te komen horen hoe wij jou kunnen helpen – of vraag alvast een geheel vrijblijvende en gratis offerte op. Wij kunnen alvast niet wachten om aan de slag te gaan met jouw droomproject!

Gratis offerte voor jouw veranda?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag een gratis offerte aan
Menu