Duurzaam wonen

Duurzaam wonen dankzij de juiste ramen en deuren

Ga voor duurzaam wonen

Duurzaam wonen is al enkele jaren de norm. Kwestie van de steeds stijgende energieprijzen wat te drukken. En daarin spelen de isolerende eigenschappen van je kozijn- en deurprofielen een grote rol. Ze hebben een enorme impact op de energie-efficiëntie van uw woning.

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Materiaal van de profielen

De grondstof voor het profiel van uw kozijnen en deuren heeft veel invloed op de isolatiewaarde. Bij Bruynseels-Vochten kiest u uit PVC of aluminium.

PVC heeft een lange levensduur en beschikt over perfect isolerende eigenschappen, zelfs net iets beter dan aluminium. Daarnaast is PVC budgetvriendelijk en is er een groot aantal afwerkingen mogelijk.

Aluminium heeft net als PVC een lange levensduur en isoleert ook zeer goed. Het is ook bijzonder sterk waardoor grote constructies mogelijk zijn. En de strakke look maakt het heel populair.

Meer weten? Lees hier alles over de verschillen tussen aluminium en PVC!

Welk glas kies je best?

Er zijn 3 goed isolerende types glas:

Hoogrendementsglas

  • Isoleert 2 tot 3 keer beter dan standaard dubbel glas dankzij een isolerend metaallaagje aan de binnenkant en omdat de ruimte tussen de glazen gevuld wordt met een edelgas.
  • Door de coating op het glas isoleert dit dubbel glas vaak beter dan verouderd hoogrendementsglas.

Dubbel of driedubbel glas met zonnewerende coating

  • Door de coating op het glas weerkaatst dit glas de zonnestralen zodat oververhitting van de woning wordt tegen gegaan.

Driedubbel glas

  • Dit glas is een absolute must als je een passieve woning bouwt. Naast de uitstekende isolerende eigenschappen verlaagt driedubbel glas de stralingskoude waardoor de temperatuur binnenshuis beter behouden wordt.

De oriëntatie en grootte van uw kozijnen

Wie de duurzaamheid van zijn woning optimaliseert, dient rekening te houden met de noord-zuid verplaatsing van de zon. Als u uw ramen in die volgorde plaatst, maakt u optimaal gebruik van natuurlijk licht en de warmte van de zon.

Kozijnen aan de noordelijke kant van uw woning

  • Minder lichtinval
  • Lage energie-efficiëntie door gebrek aan zon

Daarom plaatst u daar best meerdere kleinere kozijnen om het warmteverlies tot een minimum te beperken en de lichtinval te maximaliseren.

Kozijnen aan de zuidelijke kant van uw woning

  • Veel lichtinval en rechtstreeks zonlicht
  • Warmte in de winter

Kozijnen aan de zuidelijke kant van uw woning maakt u groter, omdat hier minder energie verloren gaat. Door grotere kozijnen te plaatsen creëert u een natuurlijke en variërende lichtinval die ideaal is voor leefruimtes. Bovendien haalt u in de winter ook zonnewarmte binnen die, in combinatie met superisolerend glas, de energie-efficiëntie aanzienlijk verhoogd.

Het complete plaatje

Duurzaam bouwen is nutteloos verbruik voorkomen en uw energiebronnen optimaal gebruiken. Door gebruik te maken van de beste materialen en rekening te houden met natuurlijke energiebronnen krijgt u een woning met verhoogd comfort en minder verbruik.

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan
Menu