Brughmans Aluramen 09

Goede isolatie begint bij uw kozijnen en deuren

Laat de warmte binnen en hou de kou buiten!

Voelt u het ook aan uw tenen? Het wordt kouder. En dan wordt isoleren nog belangrijker. Niet alleen voor het milieu en de temperatuur binnenshuis maar ook voor onze portemonnee en energiefactuur. Wilt u geld besparen op lange termijn? Overweeg dan om uw kozijnen en deuren te vervangen. Maar hoe kiest u nieuwe kozijnen en deuren? De waaier aan mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn tal van factoren om rekening mee te houden. We informeren u zodat u zeker de beste keuze kan maken.

De perfecte U‑waarde

Heeft u al gehoord van de U‑waarde? Dit is een synoniem voor isolatiewaarde. Het geeft weer hoeveel warmte een bepaald materiaal per seconde en per vierkante meter verliest wanneer het temperatuurverschil tussen binnen en buiten 1°C is. Hoe lager de U‑waarde van een materiaal, hoe minder warmte er verloren gaat. Dus hoe lager, hoe beter. De waarde hangt af van twee zaken: de beglazing en profielen van uw kozijnen en deuren.

Profielen

Profielen in aluminium hebben bij Bruynseels-Vochten in standaarduitvoering een U‑waarde tot 1.46 W/​m²K. Deze term lijkt misschien moeilijk te begrijpen, maar dat is het eigenlijk niet. Wanneer je de U‑waarde vergelijkt met ramen en deuren in PVC, zie je dat de U‑waarde van Aluminium hoger ligt. PVC heeft namelijk een U‑waarde van 1.0 W/​m²K.

Toch is het niet zo dat PVC automatisch beter is dan aluminium. Beide materialen hebben vele voor- en nadelen. Bekijk deze verschillen goed wanneer je jouw keuze maakt. Één ding is zeker: aan keuze geen gebrek. PVC en aluminium ramen en deuren zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Voor ieder wat wils dus!

Beglazing

Afhankelijk van het type beglazing zal de U‑waarde die we hierboven hebben besproken nog verbeteren. Wanneer glas veroudert, verliest het zijn isolatiewaarde. Daarom kan u best uw kozijnen op tijd en stond vernieuwen om uw woning te beschermen tegen tocht, storm of koude. Bovendien is dubbele beglazing vanaf 2020 zelfs verplicht! Volgens de wetgeving van 1 januari 2017 mag de U‑waarde van uw beglazing maximaal 1,1 W/​m²K bedragen. Maak dus nu al een afspraak om uw nieuwe kozijnen en deuren te bestellen (voor iedereen dat idee krijgt).

De té” van teveel

Kan u teveel isoleren? Zeker en vast! Overisoleren heeft geen zin. Een voorbeeld hiervan is driedubbele beglazing in een verouderde woning. Hoewel u dit met de beste bedoelingen doet: het heeft helaas geen zin. De gewonnen warmte gaat uiteindelijk via een andere weg verloren. Wanneer u uw huis goed isoleert (schouderklopje voor uzelf), is het het wel belangrijk dat daartegenover een goede ventilatie staat. Anders loopt u het risico op ongezonde binnenlucht.

Wilt u ook uw woning goed isoleren? Vraag een vrijblijvende offerte aan van uw nieuwe kozijnen en/​of deuren!

De voordelen van nieuwe kozijnen en deuren op een rij:

  • Verhoogd wooncomfort
  • Lagere energiefactuur
  • Extra veiligheid
  • Frisse gevel

Maar ook, door nieuwe kozijnen en deuren te plaatsen, verhoogt u de verkoopwaarde van uw woning.

Menu