Banner

Kiezen voor moderne kozijnen? Enkele tips!

Moderne kozijnen kiezen? Dat doet u zo.

Bent u op zoek naar dé perfecte kozijnen voor in uw nieuwe huisje – of bent u aan het denken om de huidige exemplaren te vervangen? En wilt u graag kiezen voor die trendy, moderne kozijnen waar u zo gek op bent? Dan raden we aan om rekening houden met de volgende aandachtspunten. U wil tenslotte dat die moderne kozijnen de kers op de taart van uw woning zijn – en netjes in lijn vallen met de algehele stijl van de woonst. Gelukkig geven wij u met veel plezier enkele tips & tricks mee!

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte

#1 Hou rekening met de bouwstijl van je woonst

Wanneer je kiest – of wil kiezen – voor moderne ramen, dan kies je bewust voor een bepaalde stijl. En de sleutel tot een goede stijl? Dat is een mooie lijn doorheen het volledige plaatje. Moderne ramen zorgen voor een krachtige, strakke en haast industriële look.

Zorg er dus voor dat deze look doorgetrokken wordt over de volledige woning heen. Met andere woorden: wanneer je kiest voor moderne ramen, kies je voor een moderne woonst met veel karakter.

Wil dat zeggen dat je nooit voor moderne ramen kan kiezen wanneer je een klassieke woning hebt? Allesbehalve: de juiste clash kan alsnog zorgen voor een doorlopend geheel, mits dit correct wordt uitgetekend en aangepakt. Gelukkig zijn onze experts dol op uitdagingen, dus laat ons zeker weten wat jij verwacht van die nieuwe moderne ramen in huis… 

#2 Size does matter…

… nu, ja: wanneer het op moderne ramen aankomt, dan toch. Want, wanneer je kiest voor moderne ramen (met aluminium profielen, bijvoorbeeld), dan heb je ook de optie om te kiezen voor die knappe extra grote raamoppervlakten.

Deze zorgen niet alleen voor een strakke en moderne look, maar ook nog eens voor maximale lichtinval in huis. Met andere woorden: wanneer we praten over moderne ramen, is het duidelijk. Size does matter! Kies daarom voor grote, grotere, grootste raampartijen – die idealiter tot aan het plafond reiken.

#3 Zwart-wit-denken is niet altijd slecht

Wanneer we het hebben over​‘modern’ design, dan praten we nog altijd regelmatig over minimalisme. Less is more, weet je nog? En dit geldt zeker voor die (nieuwe) moderne ramen. Wil je die strakke en moderne stijl optimaal en voor de volledige 100% doortrekken in het design van je woning?

Laat dan de meeste kleuren voor wat ze zijn, maar hou het bij die oude, vertrouwde zwart-wit-combinaties. Hierbij voert wit meestal het hoogste woord, in combinatie met donkere accenten. Wil je graag een industriële look verkrijgen? Denk dan zeker eens na over staal als​‘accentkleur’.

#4 Stem de details op elkaar af

Want, ja. Het geheel is maar zo goed als de som van de details. Zorg er daarom voor dat het gehele plaatje volledig klikt – en klopt. Stem het kleurgebruik volledig op elkaar af: dit doe je bijvoorbeeld door één kleur voor je raamprofiel te kiezen – en vervolgens je dakrand in dezelfde kleur te lakken. 

Toch een fan van verschillende kleuren? Dan kan je er ook voor opteren om stevig vast te houden aan symmetrie, door de grootte van je ramen netjes op elkaar af te stemmen. Gelukkig staan wij je hier met heel veel plezier in bij. Want details? Da’s écht iets voor ons.

#5 Moderne, slanke profielen? Da’s aluminium

Natuurlijk kunnen we zowel PVC als aluminium inschakelen bij het ontwerp van jouw moderne ramen. Maar wanneer we écht moeten kiezen tussen de twee? Dan heeft aluminium toch net dat ene streepje voor. Dit komt omdat aluminium niet alleen licht is, maar ook nog eens ijzersterk.

Dit zorgt niet alleen voor de mogelijkheid tot grote constructies, maar ook nog eens voor bijzonder slanke raamprofielen. Klopt: we moeten deze profielen niet verbreden zodat ze meer gewicht aankunnen. En slanke, strakke lijnen? Je hoort het al aankomen… die zorgen voor een strakke, moderne woning.

#3 Zwart-wit-denken? Goed idee.

Wanneer we het hebben over modern’ design, dan praten we regelmatig over minimalisme. Less is more, weet u nog? En dit geldt zeker voor die (nieuwe) moderne kozijnen. Wilt u die strakke en moderne stijl optimaal en voor de volledige 100% doortrekken in het design van uw woning? Laat dan de meeste kleuren voor wat ze zijn, maar hou het bij die oude, vertrouwde zwart-wit-combinaties. Hierbij voert wit meestal het hoogste woord, in combinatie met donkere accenten. Wilt u graag een industriële look verkrijgen? Denk dan zeker eens na over staal als accentkleur’.

#4 Stem de details op elkaar af.

Want, ja. Het geheel is maar zo goed als de som van de details, hé! Zorg er daarom voor dat het gehele plaatje gewoon… klopt. Stem het kleurgebruik dus volledig op elkaar af: dit doet u bijvoorbeeld door één kleur kozijnprofiel te kiezen – én vervolgens uw dakrand in dezelfde kleur te lakken. Of door stevig vast te houden aan symmetrie, door de grootte van uw kozijnen netjes op elkaar af te stemmen. Gelukkig staan wij u hier met heel veel plezier in bij. Want details? Dat is écht iets voor ons.

#5 Moderne, slanke profielen? Dat is aluminium.

Natuurlijk kunnen we zowel PVC als aluminium inschakelen bij het ontwerp van een moderne woonst. Maar wanneer we écht moeten kiezen tussen de twee? Dan heeft aluminium toch net dat ene streepje voor. Dit komt omdat aluminium niet alleen licht is, maar ook nog eens ijzersterk. Dit zorgt niet alleen voor de mogelijkheid tot grote constructies, maar ook nog eens voor bijzonder slanke kozijnprofielen. Klopt: we moeten deze profielen niet verbreden om meer gewicht aan te kunnen. En slanke, strakke lijnen? U hoort het al aankomen… die zorgen voor een strakke, moderne woning.

Meer weten over de opties van onze moderne kozijnen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij bekijken met veel plezier uw huidige situatie, zodat we met een transparante oplossing kunnen komen die een belichaming van het woord modern’ is. Beloofd!

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte
Menu