Blog1 2

Onderhoudstips voor je veranda, ramen en deuren in de zomer

De zomer is een heerlijke tijd van het jaar, maar het kan ook een uitdagende tijd zijn voor de veranda, ramen en deuren van je huis. De warme temperaturen en vochtigheid kunnen deze elementen beschadigen en ze minder effectief maken. In deze blogpost delen we enkele handige tips om je veranda, ramen en deuren in topconditie te houden tijdens de zomermaanden.

Regelmatig reinigen

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je veranda, ramen en deuren te onderhouden, is regelmatig schoonmaken. Stof, vuil en insecten kunnen zich ophopen op deze oppervlakken en na verloop van tijd schade veroorzaken. Maak daarom minstens één keer per week je veranda schoon en veeg het vuil van de ramen en deuren af met een zachte doek of borstel.

Smeer de bewegende delen

De bewegende delen van je veranda, ramen en deuren, zoals de scharnieren en de rails, kunnen na verloop van tijd vastlopen als ze niet goed gesmeerd zijn. Breng daarom regelmatig smeermiddel aan op deze delen om ze soepel te houden en te voorkomen dat ze vastlopen.

Algemene tips:

  • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen op kwetsbare materialen, zoals hout of gelakt metaal.
  • Houd bij het gebruik van tuinmeubilair op de veranda rekening met mogelijke schade aan het oppervlak en gebruik indien nodig beschermende onderzetters of pads.

Door deze onderhoudstips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je veranda, ramen en deuren in goede staat blijven tijdens de zomermaanden en langer meegaan. Het kost slechts een paar minuten per week, maar het kan een groot verschil maken in de levensduur en de prestaties van deze belangrijke elementen van je huis. 

Menu