Winter 1

Ramen en Deuren: Onderhoudstips voor in de Winter

De winter staat voor de deur, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw ramen en deuren goed worden onderhouden om je huis warm, veilig en energiezuinig te houden. In deze blogpost geven wij waardevolle onderhoudstips voor jouw ramen en deuren tijdens het winterseizoen. Bruynseels-Vochten is gespecialiseerd in hoogwaardige ramen en deuren die ontworpen zijn om de barre winterse omstandigheden te doorstaan. 

Reinig en smeer de hardware

Tijdens de winter is het niet ongewoon dat de ramen en deuren moeilijk te openen en te sluiten zijn. Dit komt door de uitzetting en krimp van het materiaal dat wordt veroorzaakt door temperatuurschommelingen. Deze uitzetting en krimp kunnen leiden tot weerstandsproblemen bij het openen en sluiten van ramen en deuren. 

Om dit probleem op te lossen, is het aan te raden om regelmatig de scharnieren, sloten en handgrepen schoon te maken en in te smeren. Dit proces zal helpen om de soepelheid van de beweging van het raam of de deur te verbeteren en om de levensduur van het beslag te verlengen.

Controleer op tocht

Wanneer je ramen en deuren volledig in orde zijn, is het ook veel gemakkelijker je huis warm te houden. De warmte kan dan niet naar buiten glippen maar blijft binnen. Door dus regelmatig te controleren op deze eventuele openingen en scheuren, kan je je energierekening dus minimaliseren.

Controleer tochtstrips

Tochtstrips zijn essentieel voor het behoud van een warme en comfortabele woonomgeving tijdens de koude wintermaanden. Ze vormen een barrière tegen tocht en koude lucht die via de ramen en deuren naar binnenkomt. Tocht is niet alleen oncomfortabel, het kan ook leiden tot hoge energierekeningen en problemen met de luchtkwaliteit en de gezondheid. Controleer daarom altijd de tochtstrips rond je ramen en deuren op tekenen van slijtage of beschadiging.

Verwijder sneeuw en ijs

Na een sneeuwbui kan er zich sneeuw- of ijsophoping vormen rond je ramen en deuren, wat kan leiden tot verschillende problemen. Het is daarom belangrijk om deze sneeuw of ijsophoping regelmatig te verwijderen om schade aan het frame of glas te voorkomen en ervoor te zorgen dat je ramen en deuren effectief blijven functioneren.

Zorg voor een goede ventilatie

Een goede ventilatie is essentieel tijdens de winter om de vorming van condensatie te voorkomen, wat kan leiden tot schimmel- en vochtproblemen. Open je ramen af en toe om frisse lucht te laten circuleren en overtollig vocht te verwijderen.

Door deze onderhoudstips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw ramen en deuren in optimale conditie blijven gedurende het winterseizoen. Bruynseels-Vochten biedt een breed scala aan hoogwaardige ramen en deuren die ontworpen zijn om de zwaarste winterse omstandigheden te weerstaan. Bezoek onze website om ons assortiment te ontdekken en de perfecte oplossingen voor jouw huis te vinden: Ramen en Deuren. Blijf warm en veilig deze winter!

Menu