Home Safety 2

Safety first: zo beveiligt u uw woning

Hebt u al gedacht aan uw veiligheid?

Jaarlijks zijn een groot aantal Belgische gezinnen slachtoffer van inbraken. Zeker in de winter, wanneer het langer donker is, doet u er goed aan om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen.

Ik wil een afspraak

Contacteer ons!

Gezond verstand

Inbrekers gaan niet enkel s nachts, maar ook overdag te werk. Gebruik daarom je gezond verstand wanneer je overdag je woning verlaat. Controleer even of alle kozijnen en buitendeuren afgesloten zijn, en of garagepoort wel goed vergrendeld is. Waardevolle dingen in het zicht plaatsen is een uitnodiging voor inbrekers. Zorg ervoor dat je je waardevolle bezittingen verbergt, of achter slot en grendelplaatst.

Beveilig kozijnen en deuren

Voeg veiligheidssloten toe aan je buitendeuren en kozijnen. Voor deuren is een meerpuntsluiting een must. Zo zit je deur op meerdere punten op slot. Maar vergis je niet: niet elk slot is hetzelfde. Een gewoon slot krijgt een inbreker in mum van tijd open. Kies daarom voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk. Dat keurmerk zorgt niet alleen voor een goede beveiliging van je woning, maar schrikt inbrekers ook af.

Een goed slot heeft natuurlijk enkel zin als je kozijnen in goede conditie zijn. Een oud houten raam voorzien van het stevigste slot heeft weinig nut als het hout nadien begint te rotten. Nieuwe kozijnen en deuren zijn vandaag zo geproduceerd dat ze erg bestand zijn tegen inbraken. Laat je je kozijnen overdag op kiepstand’? Overweeg dan om ze toch te sluiten wanneer je de woning verlaat, anders kunnen ze makkelijk geforceerd worden. Toch verluchten terwijl je weg bent? Ventilatieroosters zijn een perfecte oplossing!

Ook met beveiligingsglas en rolluiken kun je je voordeel doen, maar zorg er dan wel voor dat de rolluiken niet op te tillen zijn.

Gezond verstand

Inbrekers gaan natuurlijk niet enkel​‘s nachts, maar ook overdag te werk: vaak ben jij dan op kantoor, of misschien houden ze wel in de gaten wanneer jij je klaarmaakt om op vakantie te vertrekken. 

Gebruik daarom je gezond verstand wanneer je je woning verlaat. Controleer even of alle ramen en buitendeuren afgesloten zijn, en of garagepoort wel goed vergrendeld is. 

Daarnaast zorg je er best voor dat je waardevolle zaken (zoals die nieuwe smart TV of knappe computer) niet in het zicht laat liggen wanneer je het huis verlaat: deze zijn tenslotte allemaal uitnodigingen voor inbrekers. Verberg al je waardevolle bezittingen dus maar – of plaats ze duidelijk achter slot en grendel. Goed nadenken over hoe je je huis achterlaat, da’s alvast de eerste stap naar goede inbraakbeveiliging! 


Beveilig je ramen en deuren met kwalitatieve sloten

Eerst en vooral is het een goed idee om je ramen en deuren een upgrade te geven in de vorm van veiligheidssloten. En als we echt mogen kiezen, dan zeggen we dat je voor je buitendeuren liefst een meerpuntsluiting kiest: deze – je raadt het nooit – zorgt ervoor dat je deur op meerdere punten op slot zit, wat natuurlijk stukken moeilijker is om te kunnen forceren. Zo’n slot kan dus al wel tellen wat inbraakbeveiliging betreft!

Kies daarnaast ook voor een slot met het SKG-keurmerk. Dit zorgt niet enkel voor een goeie inbraakbeveiliging van je woning, maar is zelf zo gerenommeerd dat het inbrekers afschrikt. 


Let wel: een duur en kwalitatief slot, dat heeft enkel zin als je ramen van goede kwaliteit zijn. Met andere woorden: is jouw oude, houten raam dringend aan vervanging toe omdat het hier en daar al aan het rotten is? Dan zal zelfs een SKG-keurmerk weinig verhelpen – en denk je best eerder aan een volledige vervanging van je raam. Het zijn tenslotte de zwakke en verouderde plekken in je woning waar die dieven naar op zoek zijn! 

Veilig verluchten

Hou je ervan om thuis te komen in een frisse en goed verluchte woning? Dan is de kans groot dat jij je ramen overdag op kiepstand laat staan. Jammer genoeg is ook dit een uitnodiging voor inbrekers – en een eitje om te forceren en zo bij je binnen te geraken.

Wil je toch graag je woonst verluchten wanneer jij niet thuis bent? Dan zijn ventilatieroosters dé perfecte oplossing om dit te bekomen, zonder inbraak te riskeren. Aarzel niet om ons te contacteren om hier meer informatie over te krijgen. 

Nieuwe ramen: de perfecte inbraakbeveiliging

Nieuwe ramen en deuren zijn vandaag zo geproduceerd dat ze bijzonder goed bestand zijn tegen inbraken. Niet alleen zijn onze voorkeur materialen PVC en aluminium ijzersterk en bestand tegen forceren, ook onze beglazing is van de hoogste kwaliteit – waardoor inbrekers ze niet zo eenvoudig zullen inslaan. Kom gerust eens langs om meer te weten te komen over de rol van nieuwe ramen in jouw plan voor inbraakbeveiliging. Wij leggen het rustig uit, beantwoorden al jouw vragen – en maken indien gewenst een plan op maat op.

Budget over? Overweeg eens rolluiken en/​of beveiligingsglas tegen inbraak!

En wil je het echt goed doen – en nog een stapje verder gaan? Dan is het altijd een goed idee om voor beveiligingsglas te kiezen. Daarnaast zijn ook rolluiken bijzonder effectief tegen inbrekers, zolang ze niet op te tillen zijn. Maak zeker een afspraak in één van onze showrooms – en dan vertellen wij je van A tot Z hoe wij je kunnen helpen wat inbraakbeveiliging betreft. Klaar om jouw huis te transformeren een oninneembaar fort?

Meer weten over inbraakbeveiliging?

Dan zit jij aan het juiste adres. Bij Bruynseels-Vochten kan jij rekenen op al het nodige advies én materiaal om inbraken tegen te gaan – en je veiliger te voelen in je eigen stekje. Van sloten tot inbraakwerend glas, van slimme tips tot stevige rolluiken: wij helpen graag mee om jouw woning om te toveren tot een gepantserd fort waar geen enkele inbreker binnen kan. Tot snel? 

Ik wil een afspraak

Contacteer ons!
Menu