Ramen En Deuren Plaatsen 02 2

Verschillende types ramen

Ramen kun je op allerlei manieren openen. Voor welk type ramen kies jij? Een draairaam, draai-kiepraam, valraam, schuifraam of toch maar gewoon een vast raam? We sommen de voordelen en nadelen van de soorten ramen voor je op.

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte

Vast raam: de standaard

Een vast raam is een standaard raam dat je niet kan openen. Het heeft geen bijzondere specificaties en is daarom meestal het goedkoopste raamtype. Omdat je het raam niet kunt openen, biedt het een goede veiligheid en isolatie – maar hou er wel rekening mee dat je dit raam zowel langs de binnen- als buitenkant moet kunnen bereiken om het schoon te maken.

Bij vaste ramen horen natuurlijk ook kwalitatieve raamprofielen. Daarvoor ben je bij Bruynseels-Vochten aan het juiste adres. Wij gaan met veel enthousiasme op zoek naar het perfecte materiaal voor de ramen in jouw huisje. Hiervoor kies je tussen aluminium of PVC ramen. Lees er meer over!

Draairaam: handig schoonmaken en verluchten

Een draairaam draait in één richting open naar de binnenkant van de woning: ideaal om je woning te verluchten op warme dagen. Aangezien je het raam kan opendraaien, kun je het eenvoudig schoonmaken van binnenuit. Wil je dat het beslag (of de scharnieren) zichtbaar zijn? Of toch liever verscholen? De keuze is aan jou!

Twijfel je nog over de aankoop van nieuwe ramen? Dat begrijpen we. Nieuwe ramen kopen: het is een hele investering. Hou in het achterhoofd dat je jezelf engageert tot een eenmalige investering die op heel wat verschillende gebieden positieve gevolgen zal hebben. Zo zal je geliefde woning er weer gloednieuw uitzien, zal je genieten van betere isolatie én kan je op je twee oren slapen door de verbeterde inbraakveiligheid.

Valraam en draai-kiepraam: heel de dag ventileren

Door een scharnier onderaan het raam, kantelen kiepramen of valramen open naar de binnenkant van de woning. Die kiepfunctie is handig wanneer je je woning in de winter of zomer de hele dag wil ventileren, want de functie biedt meer veiligheid.

Wil je de draaifunctie en kiepfunctie combineren? Dat kan. Een draai-kiepraam is weliswaar ietwat duurder omwille van het beslag, maar je geniet van de voordelen van beide soorten ramen.

De meerprijs van draai-kiepramen kan je compenseren door middel van premies. Wanneer je ramen renoveert en je woning minstens 25 jaar oud is, kan jouw investering in aanmerking komen voor de renovatiepremie of verbeteringspremie. Of je die premie al dan niet ontvangt, hangt onder meer af van je inkomenssituatie. Alle voorwaarden en details vind je hier.

Schuifraam: kies tussen alle maten en soorten

Schuiframen bestaan in alle maten en kleuren. Bij Bruynseels-Vochten hebben we zelfs verschillende types! We zetten ze voor jou op een rijtje…

Hefschuifraam

Hefschuiframen zijn perfect om zware en grote ramen te dragen. Het mechanisme tilt het schuifraam omhoog, waarna je het raam open kan schuiven.

Kiepschuifraam

Bij kiepschuiframen kiept de schuivende vleugel naar de binnenzijde van de woning. Doordat het gewicht van de vleugel naar de binnenzijde van de woning gekiept wordt, kan het systeem minder zware vleugels dragen dan hefschuiframen en is de raambreedte bijgevolg ook wat beperkter.

Vouwschuifraam

Wil je voor een hedendaagse look gaan? Dan zijn vouwramen misschien wel iets voor jou. De verschillende raamdelen kunnen allemaal samen, of stuk voor stuk, samengevouwen worden. Zo creëer je één groot open raamvlak. Mooi toch? Uiteraard heb je binnen schuiframen ook nog keuze uit het soort materiaal, zoals een PVC of aluminium schuifraam.

Wil je weten of je best aluminium of pvc kiest voor je raamprofielen? Of toch liever houten ramen? Meer informatie over de kostprijs van nieuwe ramen vind je op de website.

Gratis offerte voor jouw ramen?

Onze medewerkers maken werk van jouw project

Vraag je gratis offerte
Menu