Poort 5

Waar moet je rekening houden bij de aankoop van een garagepoort?

Een garagepoort is een essentieel onderdeel van je huis. Maar het plaatsen van je garagepoort is niet iets dat je op 1 2 3 doet. Je moet met verschillende zaken rekening houden. Wij overlopen voor jou enkele aandachtspunten voor het aankopen en installeren van een garagepoort.

Stijl van de garagepoort

Het is belangrijk dat de stijl van je garagepoort in lijn ligt met de stijl van je hele woning. Heb je dus een landhuis of een nieuwbouw? Of toch nog iets anders? Bij Bruvo heb je een ruime keuze aan materialen en kleuren zodat dit naadloos overloopt.

De poorten van Bruynseels-Vochten worden volledig op maat gemaakt. Je wensen worden dus omgezet naar jouw garagepoort op maat. We vertrekken van wat jij graag wilt en werken dit verder uit totdat jouw idee werkelijkheid is geworden.

Verschillende soorten

Je hebt veel opties bij het kiezen van je ideale poort. Je kan bijvoorbeeld kiezen of je een kantelpoort of een sectionaalpoort wilt, tussen materialen zoals aluminium en PVC, beschikbare RAL-kleuren, soort bediening, … 

Bij de soort poort moet je rekening houden met waar je in de kamer ruimte hebt. Bij een verticale sectionaalpoort heb je bijvoorbeeld langs de bovenkant nog voldoende plaats nodig om de poort in te schuiven. Er mag dus geen lamp in de weg hangen. Ook hier denken we mee op maat zodat dit perfect past in jouw huis.

Grootte

Eerder hebben we al aangehaald dat je bij verschillende soorten poorten ook genoeg ruimte heb voor als bijvoorbeeld de poort langs het plafond naar binnenklapt. Dan heb je daar voldoende ruimte nodig. Je moet ook kijken voor wat je deze garage wilt gebruiken.

Moet het een garage zijn om jouw auto in te zetten? Zorg dan dat de garagepoort voldoende groot is om met je wagen in te rijden. Is het een garage waar je enkel spullen in wilt opbergen, dan heb je niet per sé een grote garagepoort nodig. Een kleinere ingang is dan mogelijk.

Isolatie

Met de hoge energieprijzen van het laatste jaar is het belangrijk om voor een garagepoort te gaan die ook goed geïsoleerd is. Als je garage aan jouw huis is bevestigd, is isolatie belangrijk. Geïsoleerde garagedeuren kunnen helpen de energiekosten te verlagen en zorgen voor een stillere werking. Als jouw garage losstaat van uw huis, is isolatie minder belangrijk.

Beveiliging

Zorg dat je kiest voor voldoende veiligheid bij het plaatsen van je garagepoort. Je wilt geen slachtoffer worden van een inbraak. Een inbraakwerende poort is tegenwoordig dus zeker nodig. Bij de garagepoorten van Bruynseels-Vochten wordt er voor extra inbraakpreventie gezorgd. We zorgen er dus voor dat je met een gerust hart kan slapen en er geen enkele dief kan binnengeraken.

Neem persoonlijk contact op!

Ben je niet zeker over bepaalde zaken? Zit je nog met vragen? Of wil je gewoon nog meer te weten komen? Neem dan zeker contact met ons op. In een persoonlijk gesprek kan je natuurlijk nog veel gerichter tips krijgen waar je allemaal rekening mee moet houden. Onze ervaren vakmannen denken mee op maat en zorgen ervoor dat jouw ideeën gerealliseerd kunnen worden.

Menu