Kozijnen Vervangen

Wanneer moet u kozijnen en deuren vernieuwen?

4 redenen om kozijnen en deuren te vervangen

Kozijnen en deuren vervangen kost al gauw een paar duizend euro’s. Daarom stelt u die investering wellicht zo lang mogelijk uit. Toch is dit niet altijd even verstandig. In dit artikel leest u wanneer uw kozijnen en deuren echt aan vervanging toe zijn. 

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan

Beschadigd

Met de jaren ontstaat er onvermijdelijk slijtage op de profielen met beschadigingen, spleetjes en kiertjes als gevolg. Als dit over kleine mankementen gaat, kan u die met silicone of tochtstrips oplossen. Grotere schade die veel kou binnenlaat, vraagt echter echt om vervanging. Nieuwe kozijnen en deuren zullen beter isoleren waardoor het binnen een pak aangenamer wonen zal zijn (lees: in de winter geen koude verlies of tocht en in de zomer geen hitte).

Wanneer wel vervangen?

Grotere schade die wél veel kou binnenlaat, vraagt echter wel om vervanging – en idealiter zo snel mogelijk. Dit is niet enkel veiliger, maar die nieuwe ramen en deuren zullen ook beter isoleren waardoor het binnen een pak aangenamer wonen zal zijn (lees: in de winter geen warmteverlies of tocht en in de zomer geen hitte). Daarnaast zal deze investering zorgen voor stukken minder energieverlies, wat je al snel zal merken op die energiefactuur op t einde van de rit. 

Onveilig

Nieuwe kozijnen en deuren zijn beter bestand tegen inbrekers. Het PVC en aluminium van nu is bijzonder stevig. Als u daarbovenop ook voor rolluiken kiest, geeft u inbrekers echt geen kans.

Enkel glas

U kocht een oude woning met enkel glas of oud dubbel glas? Niet twijfelen! Nieuw dubbel- of driedubbel glas zijn de norm. Die zorgen voor een optimale isolatie en lagere energiekosten.

De stijl van je ramen en deuren is gedateerd

We gaan er niet om liegen: het oog wil ook wat. Zijn je ramen en deuren verkleurd of begint de verf meer en meer af te bladderen? Dan is vervanging misschien wel aangewezen. Nieuwe ramen en deuren geven je woning een frisse en eigentijdse uitstraling, waardoor thuiskomen (opnieuw) een echt plezier zal worden. 

Vraag tijdens je afspraak zeker naar de beschikbare RAL-kleuren voor onze aluminium en/​of PVC profielen – en dan kijken we samen naar de beste optie voor jouw woning. 

Ramen en deuren vervangen? We zetten de voordelen op een rij:

Maar dus. Om kort en krachtig een antwoord te geven op de vraag wanneer moet ik mijn ramen en deuren vervangen’, sommen we de belangrijkste redenen nog eens even voor je op.

Vergeet die premies niet…

En ohja! We hebben dit nog niet eerder vermeld, maar vergeet niet dat, door nieuwe ramen en deuren te plaatsen, je de verkoopwaarde van je woning verhoogt – wat interessant kan zijn voor later. Bovendien is de kans groot dat je een (gedeeltelijke) terugbetaling van deze investering kan opvragen via de premies die onze overheid uitkeert aan huiseigenaars. 

Wil je hier meer over weten – of zie je door het premiebos de bomen niet meer? Vraag er ons zeker naar tijdens je afspraak: wij loodsen je er doorheen. 

Klaar om je ramen en deuren te laten vervangen?

Bij Bruynseels-Vochten zit je goed. Wij komen graag eens bij je langs om de huidige ramen en deuren aan inspectie te onderwerpen – en op basis hiervan een plan van aanpak voor de vervanging te bedenken. Wij houden hierbij rekening met jouw budget, de stijl van de woonst en jouw specifieke eisen. 

Woon je bijvoorbeeld op een drukke straat en wil je beglazing die geluid filtert? Laat ons dat dan zeker weten tijdens onze eerste afspraak, dan houden we hier rekening mee bij t opmaken van jouw geheel vrijblijvende offerte. Meer weten? Maak je afspraak vandaag nog!

Ons team helpt je met veel plezier verder.

Vind meer advies op onze website of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag een gratis offerte aan
Menu