schuifraam-bruvo

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

Het ene schuifraam is het andere niet. Je hebt in de eerste plaats de verschillende materialen, zoals PVC en aluminium. Daarnaast bestaan er ook technische verschillen die je schuiframen andere mogelijkheden en een andere uitstraling geven. In ieder geval krijg je met een schuifraam meer lucht en licht in huis. Waarom opteren voor het ene of het andere type schuifraam? Daar denk je best vooraf goed over na. We geven alvast wat uitleg bij een paar opties.

Hulp nodig bij je schuiframen?

Weet je het even niet meer en wil je advies om alle opties te vergelijken? We helpen je graag bij het kiezen van jouw nieuwe schuiframen!

Vraag een gratis offerte

Hefschuifraam

Hefschuiframen zijn vaak de standaardkeuze bij de aankoop van een schuifraam. Ze zijn perfect voor grote en iets zwaardere raampartijen. Met een soort hefboomsysteem til je het bewegende deel van je hefschuifraam even op. Zo kan je het daarna zeer makkelijk openschuiven. De rubberen dichting maakt een hefschuifraam bovendien volledig wind- en waterdicht. Ook lawaai komt niet zomaar binnen. Met een hefschuifraam zit je dus sowieso goed.

Kiepschuifraam

Dicht, open of op kiepstand? Met een kiepschuifraam kan het allemaal! Net als kiepramen zijn ze superhandig om je huis te verluchten zonder je schuifraam volledig open te zetten. Zo kan je bijvoorbeeld frisse lucht binnenlaten wanneer je niet thuis bent maar vermijden dat het binnenregent. Een kiepschuifraam is ideaal voor een niet al te groot raamoppervlak. Het bewegende deel mag niet breder zijn dan ongeveer twee meter, anders krijgen de rails het te zwaar te verduren.

Vouwschuifraam

Hou je van strakke en moderne ramen? Dan is een vouwschuifraam echt iets voor jou! Een vouwschuifraam of vouwraam heeft geen vast deel. Het bestaat uit allemaal verschillende raamdelen die je als een harmonica kunnen samenvouwen. Vandaar dat een vouwschuifraam ook wel harmonicaraam’ of harmonicadeur’ wordt genoemd. Het grote voordeel is dat je op die manier je raam over de volledige breedte kan openen zodat er een vrije doorgang is naar buiten. Bij vouwschuiframen zie je vaak een tegelvloer die doorloopt van binnen naar buiten. Zo krijg je een mooi geheel. Vouwramen – ook wel vouwdeuren – geven een zeer trendy uitstraling aan je woning. Je ziet ze dan ook vaak in woonbladen prijken.

Hi-finity schuifraam

Wil je het echt next-level? Een Hi-finity schuifraam is het neusje van de zalm als het gaat over schuiframen met een exclusieve uitstraling. De profielen van Hi-finity schuiframen kunnen volledig worden weggewerkt voor een prachtig strak effect. Door de drempelloze schuifram

Schuiframen in PVC of aluminium

Naast de meer technische opties van de verschillende soorten schuiframen, moet je natuurlijk ook het materiaal van je schuiframen kiezen.PVC schuiframen en aluminium schuiframen hebben elk hun voordelen. Ze zijn allebei onderhoudsvriendelijk, inbraakveilig en slijtvast. De verschillen zitten onder meer in de prijs-kwaliteitverhouding en de afwerkingsmogelijkheden.

Hulp nodig bij je schuiframen?

Weet je het even niet meer en wil je advies om alle opties te vergelijken? We helpen je graag bij het kiezen van jouw nieuwe schuiframen!

Vraag een gratis offerte
Menu